اکنون رگولاتورها با حذف بسته های بلندمدت بازار را به جایی رسانده اند که مشترک مجبور است نیازهای خود را بر اساس بسته های موجود با قیمتی بسیار بالاتر برآورده کند. البته اپراتورها بر این باورند که تخلفی نکردهاند و تنها بخشی از بستههای خود را لغو کردهاند و قیمتهای آنها در حد کف و سقف مقرر در آییننامه کمیسیون مقررات رادیویی باقی میماند. باید منتظر ماند و دید آیا رگولاتوری با استناد به نیاز به اخذ تاییدیه بدنه، مجددا اپراتورها را جریمه می کند یا دیگر کاربران قادر به انتخاب و استفاده از بسته های پرطرفدار و سودآور نیستند.
البته ماجرای تغییر قیمت اینترنت دو سال پیش اتفاق افتاد; زمانی که اپراتورها برخی از پرطرفدارترین بسته ها را از بنادر خود حذف کردند و تعرفه را افزایش ندادند، اما این موضوع با واکنش نظارتی نیز همراه شد و اعلام کرد که همین اقدام از سوی اپراتورهای غالب که بیش از 50 درصد را در اختیار دارند، انجام شده است. سهم بازار. بدون تایید سازمانی تخلف است و اپراتورهای مسلط برای ارائه تعرفه باید تاییدیه سازمانی بگیرند.
در حالی که اکنون کاربران از حذف برنامههای بلندمدت اپراتورهای تلفن همراه که برای آنها سودآور بوده ناراضی هستند، اپراتورها معتقدند طرحهای آنها در حداقل و حداکثر محدودیتهای مصوب رگولاتوری قرار دارد و تخلفی از آن انجام ندادهاند.
علاوه بر این، در حالی که ارائه دهندگان خدمات اینترنتی در سالهای اخیر به طور مداوم به ثابت ماندن قیمتها اشاره کردهاند که این امر توسعه آنها را با مشکل مواجه کرده و مشکلات درآمدی را برای آنها ایجاد کرده است، کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانهای اخیراً اعلام کرده است که هزینههایی مانند افزایش حقوق و افزایش مبادلاتی. نرخ ها برای کرایه ها اعمال نمی شود و افزایش 100 درصدی قیمت اینترنت تنها راهی است که این شرکت ها می توانند به کار خود ادامه دهند. و به لزوم تغییر تعرفه ها در فروردین 1401 اشاره کرد.
اما تغییر بسته های اینترنتی توسط اپراتورها نمایندگان را نیز به واکنش واداشت؛ تا جایی که بیان کردند مجلس مخالف افزایش قیمت اینترنت ثابت و همراه بر اساس فناوری های قدیمی از گذشته است. برخی از وزارت ارتباطات خواستند تا به آنچه افزایش 60 درصدی بسته های اینترنتی می خوانند پاسخ دهد و برخی حتی این موضوع را با آنها سیستم حفاظت و مهار را به هم مرتبط کردند که بسیاری از کاربران را نیز شوکه کرد.
به گزارش ICTNN، یکی از مواردی که در روزهای اخیر باعث تعجب و اعتراض کاربران اینترنت شده، تغییر بسته های ارائه شده توسط اپراتورها و ارائه دهندگان خدمات اینترنتی است. موضوع افزایش قیمت هر چند رد شده توسط شرکت های محبوب مانند مخابرات، اما در پی اعتراض کاربران، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد که در پی افزایش قیمت برخی بسته های اینترنتی، تعدادی از اپراتورهای ارتباطی افزایش قیمت اینترنت را بررسی کرده اند تا در صورت خارج شدن از چارچوب قانونی، آن را اصلاح کنید و ستمکاران را مجازات کنید.
درست است، در ماه های اخیر بارها موضوع افزایش قیمت اینترنت از سوی متولیان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شده است. حتی عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – این را گفت اگرچه تا پایان سال 1400 اپراتورها طبق قانون ملزم به افزایش قیمت نبودند. اما کارگروهی برای بررسی مدل کسب و کار ترافیک بهینه در کشور برای سال 1401 تعیین شده است. تا حد زیادی، حتی برای کاربران، این به معنای افزایش قیمت اینترنت در سال جدید بود.
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
رگولاتوری همچنین گفت: اپراتورها سقف و کف تعرفه خود را دارند و اگر بخواهند کمتر از کف تعرفه خدمات بدهند، ضد رقابت است و به آن رسیدگی خواهد شد. سقف قیمت اپراتورها برای سیمکارتهای دائمی تا ۴۲ هزار تومان برای هر گیگابایت اینترنت و برای سیمکارتهای اعتباری ۱.۵ برابر ۴۲ هزار تومان است و در صورت تمایل به پرداخت بیش از سقف قیمت، رسیدگی میشود.
تحریریه ICTNN شبکه خبری