به گفته کارشناسان، در تعریف 6G یا نسل ششم ارتباطات، باید چندین گام اساسی برای تکامل این نسل از شبکه ها برداشته شود و در حال حاضر با توجه به فعالیت شرکت ها و تحقیقات دانشگاه ها و مراکز علمی دنیا. ، در مرحله ایجاد چشم انداز هستیم و پیش بینی می شود این مراحل قبل از سال 2030 تکمیل شود.
عوامل مهم سرعت بیشتر، ظرفیت بیشتر و تاخیر کمتر باعث می شود دستگاه های بیشتری با بالاترین ظرفیت به شبکه 6G متصل شوند و به کمک توسعه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، مرزهای بین دنیای واقعی و مجازی تار خواهد شد. یکی از رویدادهایی که از قبل برای دنیای 6G برنامه ریزی شده است، توسعه خودروهای خودران، پهپادها و گجت های پوشیدنی است.
در همین راستا، سید محمد رضوی زاده – رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات – در سخنانی با اشاره به اهمیت سرعت دسترسی به شبکه های تلفن همراه در کشور، گفت: سرعت مورد نیاز در شبکه های تلفن همراه چقدر است. توسط هر یک اساساً به برنامه ها و خدمات ارائه شده بستگی دارد و به نیازهای کاربران بستگی دارد.
وی ادامه داد: به غیر از بحث نرخ داده و ظرفیت کاربر، پارامترهای دیگری نیز در ارزیابی شبکه های تلفن همراه دخیل هستند که از جمله آنها می توان به تاخیر، قابلیت اطمینان اتصال به شبکه، انرژی بازده، راندمان طیفی، امنیت و پوشش شبکه در شبکه تلفن همراه اشاره کرد. شبکه.
رضوی زاده با اشاره به وضعیت فعلی شبکه نسل ششم گفت: در تعریف 6G باید چندین مرحله اساسی از جمله ایجاد چشم انداز، معرفی راهکارها و تکنیک ها، ارزیابی تکنیک ها، استانداردسازی، راه اندازی شبکه های آزمایشی و راه اندازی شبکه های تجاری انجام شود. به منظور تکامل این نسل از شبکه انجام شده و در حال حاضر با توجه به فعالیت شرکت های معتبر، تحقیقات دانشگاه ها و مراکز علمی دنیا در حال ایجاد چشم انداز هستیم و انتظار می رود این مراحل قبل از آن تکمیل شود. 2030.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
در همین حال، مزایای فراوان 6G به گوشیهای هوشمند، پوشیدنیها، خودروها و روباتها اجازه میدهد تا عملکردهای بسیار مورد نیاز را اضافه کنند. توسعه هوش مصنوعی یکی از آنهاست. با ورود نسل پنجم ارتباطات بیسیم (5G)، فناوریهای هوش مصنوعی مانند خودروهای خودران، پهپادها و هواپیماهای بدون سرنشین و مدیریت از راه دور مورد توجه بسیاری قرار گرفتهاند. اکنون انتظار میرود که با ورود 6G، خودروهای خودران محاسبات لازم برای پردازش سریعتر مسافت، حرکت سایر خودروها و عابران پیاده را انجام دهند و بسیاری از خطرات مرتبط با رانندگی با این خودروها از بین خواهند رفت.
وی افزود: در دنیای امروز بیش از هر زمان دیگری به توان عملیاتی بالای داده در شبکه های تلفن همراه نیاز داریم. به عنوان مثال یکی از زمینه هایی که نیاز به سرعت بالا دارد بحث خودروهای خودران است که حداقل به پنج گیگابیت در ثانیه نیاز خواهیم داشت و همچنین در بحث فناوری متاورس حداقل سرعت مورد نیاز سه گیگابیت در ثانیه است؛ اما در این زمینه حداقل سرعتی که باید در نظر گرفته شود سه گیگابیت بر ثانیه است. این موارد تنها بخشی از فناوری است که نیاز ما به اینترنت پرسرعت را نشان می دهد.
رضاوی زاده در ادامه به آمار مصرف دیتا طی چند سال گذشته اشاره کرد و خاطرنشان کرد: امروزه میانگین مصرف دیتای شبکه های تلفن همراه در سراسر جهان به ازای هر نفر حدود 20 گیگابایت در ماه است در حالی که حجم ترافیک داده در آینده افزایش خواهد یافت تا اگر در آینده افزایش یابد. سه سال این مقدار به 35 گیگ در ماه می رسد.
اما مهم ترین مسئله در هر نسل از ارتباطات سیار، سرعت انتقال داده و اطلاعات است. در مورد سرعت، صحبت از مگابیت برای شبکه 4G بود که با ورود 5G، برای اولین بار شاهد سرعتی در حدود 20 گیگابیت بر ثانیه (هر کاربر یک گیگابیت بر ثانیه) هستیم و در نسل بعدی و 6G، پیش بینی می شود که باید منتظر باشیم تا Speed به یک ترابایت برسد.
نسل ششم آینده ارتباطات بی سیم است که داده های بزرگتر را با سرعت بالاتری نسبت به نسل های قبلی منتقل می کند. در این فناوری به کمک امواج تراهرتز از پهنای باند جدیدی استفاده می شود که سرعت و ظرفیت بیشتری را برای انتقال اطلاعات فراهم می کند، بنابراین تخمین زده می شود که سرعت انتقال اطلاعات در این فناوری 100 برابر سریعتر از 5G باشد.
به گزارش ICTNN، نسل ششم ارتباطات بی سیم پس از راه اندازی و گسترش 5G، به عنوان آینده دنیای فناوری شناخته می شود. درست است که نسل پنجم تلفن های همراه به تازگی در دسترس مردم جهان قرار گرفته است، اما فناوری هرگز در زمان و مکان خاصی متوقف نمی شود و 6G یکی از نشانه های این پیشرفت است. زیرا با ویژگی ها و مزایای بیشتر در مقایسه با 5G، تغییر اساسی در دنیای فناوری ایجاد می کند.
رئیس پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات با اشاره به اهمیت افزایش تعداد کاربران شبکه تلفن همراه در سال های اخیر گفت: یکی دیگر از مواردی که سرعت شبکه مورد نیاز ما را مشخص می کند تعداد کاربران در شبکه است. در طول 10 سال گذشته، ما به هشت میلیارد مشترک از شش میلیارد کاربر در سراسر جهان رسیده ایم. این در حالی است که امروزه نه تنها کاربران موبایل، مردم و گوشی های هوشمند در دسترس آنها هستند، بلکه دستگاه های دیگری نیز وجود دارند که به اینترنت اشیاء معروف به دسترسی به شبکه پرسرعت نیاز دارند.
تحریریه ICTNN شبکه خبری