وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات گفت: بنا داریم پروژه فیبر نوری را که یک دهه طول می کشد، ظرف سه سال به اتمام برسانیم.
به گزارش ICTNN، امروز 28 بهمن ماه مراسم طرح های شرکت مخابرات ایران با حضور مسئولان حوزه ارتباطات از جمله وزیر ارتباطات و فناوری های ارتباطی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران و معاون رئيس جمهور. وزرای ارتباطات
مجید سلطانی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در ابتدای این پخش گفت: ایام شکوهمند آزادی و پیروزی را به جمهوری اسلامی ایران تبریک می گویم و انشاالله راه شهدا را ادامه خواهیم داد.
وی افزود: شرکت مخابرات ایران در این سال ها افتخار خدمت به مردم را داشته و همواره فراز و نشیب هایی را تجربه کرده است که طبیعی است. به همین دلیل است که هیئت مدیره فعلی اهداف راهبردی و خط مشی مخابرات را بر اساس مطالعات گذشته که بر حرکت ما در سه سال گذشته تأثیر گذاشته است، تدوین کرده است.
سلطانی در ادامه سیاست های کلان این شرکت را تشریح کرد: ارتباطات و مدیریت شبکه ثابت، تلاش برای افزایش دقت، شفافیت و صورت های مالی، افزایش درآمدهای حاصل از محصولات موجود و ورود به بازارهای جدید و سایر مواردی که جزء سیاست های کلان است. این تجارت است. علاوه بر موارد ذکر شده پس از خصوصی سازی پس از سال 1401 بیشترین سود عملیاتی را داشتیم.
وی سپس توضیح داد: در حوزه تلفن ثابت 37 میلیون پورت تلفن ثابت و 29 میلیون خط تلفن داریم. در حوزه پهنای باند ثابت 10 میلیون پورت پهن باند ثابت داریم. همچنین تقریباً ۱۱ هزار و ۴۳۱ مرکز تلفن ثابت داریم و در حال حاضر کل پروژه های آماده افتتاح در استان ها ۵ هزار و ۵۹۴ پروژه است.
سلطانی افزود: باید تا پایان سال 1402 چهار میلیون پورت بر اساس تعهدی که همکارانم در شبانه روز در حال انجام آن هستند فراهم کنیم و تا نیمه اول سال 1403 6 میلیون بندر و 8 میلیون بندر در سال 1403 توسعه خواهیم داد. نیمه دوم. دادن
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در پایان گفت: کار خوبی که انجام دادیم این بود که با توجه به انتخابات پیش رو سعی کردیم خلأهایی را که در برخی جاها وجود داشت برطرف کنیم و در این راستا تفاهم نامه ای امضا کردیم. . با وزارت کشور در این زمینه. » به همین دلیل اکنون 99 درصد کل استانداری ها به فیبر نوری متصل هستند و 61 استانداری را تحت پوشش قرار داده ایم. همچنین در حوزه فرمانداری ها هم اکنون 82 درصد استانداری ها به فیبر نوری متصل هستند. .
ماموریت هایی برای هوش مصنوعی و دولت هوشمند
در ادامه این برنامه، عیسی زارع پور – رئیس ارتباطات و فناوری اطلاعات – گفت: در گذشته از ارتباطات برای کسب اطلاعات استفاده می شد، اما اکنون زندگی مردم به آن وابسته است، بنابراین بسیاری از نیازهای مردم برآورده می شود. در سکوهای ملی توسط جوانان ایرانی.
وی افزود: در آینده با فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی، بسیاری از وظایف انسان به صورت آنلاین انجام خواهد شد. در این شرایط به زیرساخت های پیشرفته نیاز داریم. گام های خوبی در این زمینه برداشته شده است به طوری که در قانون بودجه 1401-1402 و سال آینده فصل جداگانه ای به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات اختصاص داده شده است که سنگ بنای تولیدات پنج سال آینده را تشکیل می دهد. با این وجود، زیرساخت های خوبی در نظر گرفته شد و وظایفی به نهادها از جمله وزارت ارتباطات داده شد. به عنوان مثال، وزارت ارتباطات موظف است سالانه 500 هزار متخصص و نیروی ماهر تربیت کند. علاوه بر این، وظایفی در رابطه با هوش مصنوعی و دولت هوشمند تعیین شد که همه آنها به توسعه فناوری در زندگی مردم کمک می کنند.
وضعیت ما در رتبه بندی جهانی اینترنت ثابت خوب نیست
زارع پور گفت: همه این اتفاقات نیازمند زیرساخت های پرسرعت و با کیفیت است که در برنامه هفتم توسعه بندهای بسیار خوبی دریافت شد. یکی از این بندها توسعه فیبر نوری برای منازل و مشاغل است به طوری که تا پایان برنامه هفتم توسعه باید تمام ساختمان های شهرها به فیبر نوری متصل شوند و در حال حاضر بیش از 6 میلیون روکش ایجاد شده است.
وزیر ارتباطات در ادامه توضیح داد: در اقدامی کاملا عملیاتی در قانون ذکر کردیم که شهرداری ها در مدت 14 روز مجوز حفاری صادر می کنند تا پروژه فیبر نوری به سرعت پیش برود. امروز وضعیت مطلوبی نداریم و زیرساخت ها به خوبی توسعه نیافته است و باید به این نکته توجه کنیم که در رتبه بندی جهانی اینترنت ثابت در آخرین مکان ها هستیم که شایسته مردم ما نیست. با توجه به اینکه ارتباطات ثابت وضعیت خوبی ندارد و بار ترافیکی شبکه موبایل افزایش یافته است، استراتژی اصلی ما توسعه لایه دسترسی فیبر نوری برای منازل و مشاغل است.
وی تاکید کرد: حرکت جهادی در کشور آغاز شده است که مخابرات یکی از بازیگران اصلی آن است. امیدواریم با این حرکت جهادی 20 میلیون پتو ایجاد کنیم. با توسعه فیبر نوری که با کمک همه اپراتورها در حال انجام است، زیرساخت های ارتباطی بهبود می یابد.
وزیر ارتباطات در ادامه با تاکید بر اینکه در نظر داریم پروژه فیبر نوری را که یک دهه طول می کشد طی سه سال به اتمام برسانیم، گفت: 10 مجوز شبکه ثابت همگرا صادر شده و مجوز شرکت مخابرات نیز صادر می شود.
وی شرکت مخابرات را نقش کلیدی در این بخش دانست و افزود: یکی از آنها پوشش دهی به 8.5 میلیون خانوار است. مشکل دیگر مربوط به شبکه انتقال است. از ابتدای دولت سیزدهم، تجارت مخابرات به عنوان سرمایه ارزشمند کشور دیده و مورد حمایت قرار گرفته و حتی از اعتبار دولت برای حمایت از این تجارت استفاده کرده ایم. در سال 1400 با اعتبارات وزارت ارتباطات به این شرکت کمک کردیم که یارانه ای است که دولت صرف آبروی خودش برای حمایت از مخابرات کرد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات