به گزارش ICTNN، در سال های اخیر زمزمه های حمایت از پلتفرم های ملی نیز مطرح شده است، اما این موضوع پس از تصمیم برای اعمال محدودیت برای برخی پیام رسان های خارجی بیشتر مطرح شده و همین موضوع ضرورت حمایت از پیام رسان های ملی را داغ کرده است. یکی از دلایلی که در گذشته برای محدودیت یکی از پیام رسان های خارجی اعلام شده بود، حذف انحصار آن پیام رسان بود. به همین دلیل مسئولان روش های مختلفی را برای کمک به پیک های داخلی برای رفع انحصار Mazak.r در نظر گرفته اند.
مهدی انجیدنی – مدیر عامل یک پیام رسان بومی – در این خصوص گفت: دومین روش راحتتر ارتباط بین پلتفرمها، راهاندازی مرکز تبادل پیام است و اکثر کشورهای مختلف دنیا در این مسیر گذر کردهاند. گفت: در این روش وابستگی به برند خاصی وجود ندارد و از استانداردهای سخت گیرانه تری برای تبادل پیام استفاده می شود و ظرفیت مدیریت کنترل بیشتری وجود دارد. در ادامه سفرهایی که به همراه هیاتی از وزارت ارتباطات به روسیه داشتیم، یک سری پیشنهادات به پیام رسان های روسی داده شد و آنها می خواستند این فناوری را از زیرمجموعه اریکسون خریداری کنند که اریکسون آمادگی فروش آن را نداشت و ما طرحی را ارائه کردیم. و یک آن را به وزارت ارتباطات فرستادیم که دو پیام رسان روسی با آن مواجه شدند. به گفته وی، این زیرساخت در دنیا تعمیم می یابد و ظرف دو یا سه سال امکان ارسال پیام از هر پیام رسان به پیام رسان دیگری وجود دارد.
شایان ذکر است که مرکز تسویه پیام، ارتباط بین چندین پلتفرم را به صورت ستاره ای برقرار می کند و از چندین زیر سیستم همگام سازی، مخاطبین تبادل پیام و … تشکیل شده است. در همین راستا مهدی مظفری – مدیرکل نظارت، حسابرسی و نظارت سازمان فناوری اطلاعات ایران – درباره سازوکارهای قانونی پیش بینی شده برای راه اندازی مرکز انتقال پیام گفته بود: با توجه به نگرانی های موجود در کشور، به منظور ایجاد مکانیزم ارزش افزوده ای برای پیام رسان ها در برابر پیام رسان های خارجی ایجاد شد و امکان ارسال پیام به سایر پیام رسان ها با استفاده از یک پیام رسان داخلی در دستور کار قرار دارد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
در همین راستا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اخیرا در یکی از برنامه های تلویزیونی حضور یافت و به تعدد پیام رسان های داخلی اشاره کرد و این موضوع را هم فرصت و هم تهدید دانست. به گفته وی، تنوع پیام رسان ها یک فرصت است زیرا هرکسی حق انتخاب دارد. تهدید این است که همه افراد نمی توانند در همه آنها حضور داشته باشند تا بتوانند با همه ارتباط برقرار کنند. زارع پور با اشاره به اینکه کار ویژه ای برای رفع این مشکل در حال انجام است، خاطرنشان کرد: تلاش می شود تا پایان سال تمامی پیام رسان ها به هم متصل شوند.
با گسترش پشتیبانی از پیام رسان های داخلی، برخی از کاربران احساس می کنند که تعدد و پراکندگی پیام رسان های داخلی باعث سردرگمی آنها شده است. یک پیشنهاد ادغام آنها تحت یک عنوان برای افزایش کیفیت خدمات بود.
شورای عالی فضای مجازی مصوبه ای را منطبق با این حمایت دانست و شرکت ارتباطات زیرساخت نیز با اشاره به مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای حمایت از پیام رسان های ملی اعلام کرد که بر اساس این مصوبه کمک هایی مانند وام پنج میلیارد تومانی، پهنای باند مناسب. و فضا همان مکان به صورت رایگان ارائه می شود و نرخ استفاده از داده به یک سوم نرخ اینترنت کاهش می یابد.
علیرغم همه امیدها و تلاش های سازمان ها و مسئولان مربوطه برای تحقق این امر، باید دید آیا رویای تحقق پلتفرم یکپارچه ملی به موقع و با موفقیت محقق خواهد شد یا خیر.
وی با بیان اینکه می خواهیم در این درگاه پیام رسان ارتباط پیام رسان های ناهمگن را تضمین کنیم، یادآور شد: هر عمومی پیام رسان مخصوص به خود را دارد و ممکن است در ابتدای کار ترافیک به مرکز داده زیاد نباشد اما پس از مدتی پس از راه اندازی. در این سیستم، عموم پیام رسان خود را انتخاب می کنند و سایر پیام رسان ها را حذف می کنند.
حمایت دولت از ارتقا و حمایت از پلتفرم های ملی ادامه دارد، اما این روند در سه ماه گذشته به دلیل محدودیت دو پیام رسان خارجی توسط مراجع ذیربط سرعت بیشتری گرفته است، به طوری که طرح حمایت از کسب و کار اینترنتی در ۱۹ آبان ماه رونمایی شد. امسال با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات. پس از رونمایی از آیین نامه مذکور که چندین وزارتخانه در تدوین آن مشارکت داشتند، بحث ایجاد بسترهای داخلی برای خدمات رسانی به مردم و مشاغل مطرح شد. اما تعدد پلتفرمها موضوعی بود که تعدادی از کاربران به آن اشاره کردند و گفتند پراکندگی پیامرسانهای داخلی باعث سردرگمی مردم میشود، بنابراین بهتر است برای افزایش کیفیت خدمات، همه آنها را در یک عنوان ادغام کنیم. پراکندگی مخاطب
موضوعی که وزیر ارتباطات نیز به آن اشاره کرده بود و گفته بود شاید وجود پیام رسان های متعدد در کشور یک ضرورت نباشد، اما نمی توان همه آنها را به یکباره رد کرد. از آن به بعد برنامه مدونی را دنبال می کنیم تا به آنها کمک کنیم تا خودشان را تقویت کنند و در نهایت دو یا سه پیام رسان در کشور فعال می شوند که می توانند پاسخگوی نیاز مردم باشند. به گفته وی، در حال حاضر تمرکز بر حمایت از پیام رسان هایی است که مردم نسبت به آنها لطف بیشتری نشان داده اند و زیرساخت های آنها آماده است و در عین حال کیفیت آنها افزایش چشمگیری داشته است، بنابراین در راستای ایجاد ارزش افزوده ویژه پیام رسان های ایرانی در برابر پیام رسان های خارجی. زمزمه شده است که یک مرکز رله بین پیام رسان ها ایجاد شود.
برای اجرای این پروژه یک دوره شش ماهه در نظر گرفته شده است و یکی از مهمترین مزیت های این سامانه ارائه خدمات دولتی به جامعه آماری بزرگ و زمانی که از همگام سازی اطلاعات تماس دو طرفه اطمینان حاصل شود. ارتباطات، خدمات بسیاری را می توان به این جامعه ارائه کرد و آماری در زمینه های مختلف ارائه کرده است. با وجود مزیت های ذکر شده، ممکن است برخی از پیام رسان ها میزبان چنین مرکزی نباشند، اما نکته مهم این است که مراکز تبادل اطلاعات بین پلتفرمی هشت سال است که در جهان ابتدا در ژاپن، کره جنوبی و سپس در هلند و کانادا فعالیت می کنند. .
وزارت ارتباطات برای حمایت از اکوسیستم پیام رسان های ملی و تولید ملی به قوت خود آمده است و وزیر ارتباطات از همه دستگاه های زیرمجموعه خود خواسته است که به او کمک کنند. به همین منظور جلسات متعددی برای رفع موانع قانونی ناشی از واگذاری رایگان تسهیلات به پیام رسان های ملی در هیات زیرساخت تشکیل شد و پس از تصویب موضوع در هیات مدیره، تخصیص پنج میلیارد تومان وام به مدیریت شد. صندوق، تامین 50 گیگابیت بر ثانیه پهنای باند ملی برای هر یک از پیام رسان ها در گام های 10 گیگابایتی تصویب شد و پنج گیگابایت اینترنت در گام های یک گیگابایتی در اختیار آن ها قرار گرفت که هر یک از پیام رسان ها ملزم به ارائه درخواست های خود در هر بخش شدند.
اما سؤال دیگری در این زمینه مطرح شده است; 10 سال است که اقتصاد پلتفرم و دغدغه های اجتماعی در زمینه کنترل و توسعه پیام رسان ها منجر به توسعه اتصال بین پیام رسان ها در اتحادیه اروپا شده است و بر اساس قوانین تعیین شده هزینه ارتباط با پیام رسان ها بیشتر بوده است. . هدف اتحادیه اروپا در این تصمیم توسعه پیک های محلی و مسائل دفاعی بود. دو روش برای اتصال بین پلتفرم ها وجود دارد، روش اول عملی نیست زیرا در مالکیت و انحصار شرکت های بزرگ است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری