به گزارش خبرنگار اقتصادی ICTNN، «مجید سلطانی» صبح امروز (دوشنبه 20 تیرماه) در مراسم راه اندازی بیش از 50 هزار پورت فیبر نوری استان تهران (پروژه نجما)، اظهار کرد: شرکت مخابرات ایران بیش از 52 سال قدمت دارد. قدیمی و شبکه پیچیده است. سیستم گسترده، پایدار و قابل اعتمادی را در تمام نقاط کشور پیاده سازی کرده است. این شبکه یک شبکه بی بدیل و بی بدیل است. شبکه مخابراتی از مراکز استان ها به روستاها گسترش یافته است.
وی افزود: پروژه ای که امروز افتتاح کردیم در لایه دسترسی است. اما شبکه تنها لایه دسترسی نیست و شبکه مخابرات برای برقراری ارتباط امن و پایدار برای مشتریان خود علاوه بر لایه دسترسی دارای سه لایه انتقال، داده و تجمیع است. منابع عمومی زیادی برای توسعه این شبکه هزینه شده است.
سلطانی خاطرنشان کرد: طرح نجما (نهضت جهادی فیبر نوری) از سال 1401 شروع شد و از سال 1394 توسعه فیبر نوری را آغاز کردیم اما یک سال بعد به دلیل قوانین غلط، کار رو به نزول گذاشت. در دولت سیزدهم موضوع توسعه فیبر نوری در لایه دسترسی کلید خورد و مورد توجه قرار گرفت. این فرصتی بود تا مخابرات ایران از دارایی های خود برای توسعه فیبر نوری استفاده کند.
مدیرعامل شرکت مخابرات افزود: هدف ما ایجاد 3.5 میلیون پوشش تا پایان سال 1403 است که طبق دستورالعمل سازمان تنظیم مقررات می تواند به هفت میلیون پوشش برسد. شرکت مخابرات ایران یک شرکت سهامی عام است، ما چیزی برای کتمان نداریم و می توانیم به راحتی درباره جزئیات صحبت کنیم. در بخش اینترنت ثابت فشار مالی سنگینی بر شرکت مخابرات ایران وارد شد. اما وظیفه ما این بود که با امکاناتی که در اختیار داریم در راه توسعه و پیشرفت جهادی کنیم.
وی گفت: در حال حاضر از برنامه عقب نیستیم و در بسیاری از استان ها از برنامه جلوتر هستیم. در کنار طرح نجما طرح دیگری به نام طرح توسعه فیبر نوری در دستور کار ما قرار دارد که در حال انجام است.
سلطانی خاطرنشان کرد: نکته مهمی که باید بگویم این است که اگر قرار است برای توسعه فیبر نوری به شرکت ها اعتبار داده شود باید دانست که اگر به شرکت مخابرات ایران اعتبار داده شود 5 برابر کار می کند. اگر شرکت دیگری بتواند با این اعتبار توسعه خاصی را انجام دهد، مخابرات ایران با توجه به دارایی هایی که دارد می تواند 5 برابر توسعه زیرساختی برای این کشور انجام دهد.
مدیرعامل شرکت مخابرات تاکید کرد: بعد از طرح نجما، طرح دیگری به نام طرح تحول بنیادین شبکه مخابراتی ایران (TOBI) در تهران داریم تا با تجهیزات مدرنی که در حال استفاده است، همین لایه های شبکه را بازسازی و نوسازی کنیم. جهان.
سلطانی خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی در حوزه زیرساخت های ارتباطی بر عهده شرکت مخابرات ایران است. مسئله مهم این است که اکنون سرعت را برای مردم افزایش می دهیم. اما باید یک سرویس مناسب و متنوع برای مشترکین ایجاد شود.
به گزارش ICTNN، طرح ملی فیبر نوری در سال 1400 توسط وزارت ارتباطات پیشنهاد و اجرا شد و تاکنون بیش از هشت میلیون پوشش در سراسر کشور ایجاد شده است.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات