به گزارش خبرنگار اقتصادی ICTNN، توسعه اینترنت فیبر نوری از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفت.
بر اساس داده های آماری سایت فیبر نوری که به صورت آنلاین در دسترس است، بیش از هفت میلیون و 580 هزار روکش فیبر نوری برای خانوارها ایجاد شده است. وزیر ارتباطات اواخر سال گذشته اعلام کرد امسال حدود 70 درصد پوشش فیبر نوری را شاهد خواهیم بود.
ایجاد «حساب توسعه شبکه فیبر نوری» با سرمایه اولیه هزار میلیارد تومان برای تأمین مالی طرح ملی فیبر نوری منازل و مشاغل، در نظر گرفتن مشوق های اتصال فیبر نوری توسط اپراتورهای اینترنتی و اعطای «مجوز یکپارچه شبکه و خدمات» UNSP به 9 اپراتور از جمله اقداماتی است که برای تحقق و تحقق وعده دولت در زمینه فیبر نوری انجام شده است که پیشرفت این پروژه ملی را رقم زده است.
هدف اصلی پروژه فیبر نوری، داشتن 100 درصد از 20 میلیون پورت فیبر نوری با قابلیت ارائه سرعت های حداقل 30 مگابیت بر ثانیه، 70 درصد سرعت های بالای 50 مگابیت بر ثانیه و 50 درصد سرعت های بالای 100 مگابیت بر ثانیه است. علاوه بر اینها سرعت 1 گیگابیت بر ثانیه برای 10 درصد افراد در نظر گرفته شده است.
نتیجه پروژه فیبر نوری و تاثیر آن بر زندگی مردم در سال های آینده مشخص خواهد شد. هنگامی که نسل پنجم اینترنت و استفاده عملی از هوش مصنوعی در زندگی روزمره به یک نیاز مهم تبدیل می شود، فیبر نوری یک راه عالی برای پیشرفت است.
پروژه فیبر نوری در کشور در 24 بهمن 1400 راه اندازی شد. در روزی که «عیسی زارع پور» وزیر ارتباطات از آغاز فیبر نوری خانگی در تمامی شهرستان ها خبر داد و تست سرعت پورت های فیبر نوری در مشهد و قم انجام شد.
از هفت میلیون و 583 هزار پوشش فیبر نوری، اکنون بیش از نیم میلیون خانوار به فیبر نوری متصل هستند. میزان اتصال تا پایان سال به بیش از 2 میلیون خانوار و تا پایان سال به بیش از 2 میلیون خانوار خواهد رسید. پروژه فیبر نوری اکنون در 400 شهر آغاز شده و در حدود 200 شهر به اتمام رسیده است.
وزیر ارتباطات در بهمن 1402 از عبور فیبر نوری از مرز 6 میلیون خبر داد. اکنون با گذشت 4 ماه از این خبر، بیش از یک میلیون و 580 هزار جلد به این تعداد اضافه شده است که نشان می دهد همکاری و عزم دستگاه ها و اپراتورهای مختلف دولتی برای تکمیل این پروژه ملی ضروری است.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات