ماینینگ ارزهای رمزپایه بیشترین سهم بازار ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص داده است و حدود 39 درصد از کل انرژی مورد نیاز برای استخراج ارزهای دیجیتال از انرژی های تجدیدپذیر تامین می شود که در صورت وجود قوانین و مقررات صحیح، سرمایه گذاران در این زمینه ممکن است نیاز به استفاده از منابع تجدیدپذیر داشته باشند.
به گزارش ICTNN، با راه اندازی سیستم پرداخت بدون نیاز به بانک بیت کوین در سال 2008 توسط فردی با نام مستعار ساتوشی ناکوموتو، مراکز مختلف سیاست پژوهی در سراسر جهان نیز ابعاد این سوال را بررسی کرده اند و پژوهشگاه مجلس مرکز در سال 2012 همزمان با سایر مراکز تحقیقاتی سیاستگذاری جهان به بررسی این موضوع پرداخته و در چند سال گذشته گزارش های متعددی در این زمینه منتشر کرده است.
همانطور که جدول بالا نشان می دهد، استخراج بیت کوین پس از اتریوم، سودآورترین بازار استخراج ارز دیجیتال در این دوره است. در ابتدای سال 2021، گفته شد که اتریوم تا پایان سال 2021 با یک بهروزرسانی، تبدیل به یک ارز دیجیتال غیر ماینینگ یا ارزانتر خواهد شد. البته همانطور که تجربیات قبلی از آپدیت نشان می دهد، احتمالاً شبکه اتریوم در این آپدیت دوباره به دو قسمت تقسیم می شود. البته میزان استقبال و استقبال از نسخه کم مصرف اتریوم مشخص نیست. بنابراین، مصرف انرژی این ارز دیجیتال در کنار بیت کوین مورد بحث قرار خواهد گرفت.
مصرف برق شبکه استخراج بیت کوین
همه ارزهای رمزپایه قابل استخراج نیستند، اما ارزهای رمزپایه قابل استخراج اکثریت سهم بازار ارزهای دیجیتال را در اختیار دارند. جدول زیر هشت ارز دیجیتال برتر قابل استخراج را بر اساس میزان پاداشهای استخراجشده توسط ماینرها فهرست میکند. آمار ارائه شده در این جدول از منابع باز اطلاعات در دسترس عموم به دست آمده است.
فناوری پشتیبانی کننده از این پدیده به اختصار Distributed Ledger یا DLT است. این فناوری به اعضای شبکه کمک می کند تا بدون نیاز به شخص ثالث، تراکنش ها را به طور مداوم ثبت کنند. بیت کوین با استفاده از این فناوری ایجاد شده است، اما اتریوم و سایر پدیده های مشابه نیز از این فناوری استفاده می کنند. برخی از انواع این پدیده ها مانند بیت کوین و اتریوم برای راه اندازی شبکه به روشی به نام ماینینگ تکیه می کنند که در نتیجه مصرف برق غیر متعارفی را به دنبال دارد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
بر اساس گزارش های بین المللی، حدود 39 درصد از کل انرژی مورد نیاز برای استخراج ارزهای دیجیتال از طریق انرژی های تجدیدپذیر تامین می شود. با توجه به این سهم و اینکه تنها 23 درصد از کل ظرفیت شبکه از حمایت های دولتی مانند معافیت مالیاتی یا یارانه قیمت برخوردار می شود، نشان می دهد که در صورت وجود قوانین و مقررات صحیح، سرمایه گذاران در این حوزه ممکن است نیاز به استفاده از منابع تجدیدپذیر داشته باشند. . داد
بر اساس برآوردهای مرکز سیستمهای مالی جایگزین در دانشگاه کمبریج، اوج مصرف انرژی شش ارز دیجیتال اصلی تا اواسط نوامبر 2018 کمترین میزان 52 و بالاترین میزان مصرف انرژی 111 میلیارد کیلووات ساعت در سال بود. در سال گذشته حداقل مصرف انرژی 18 و حداکثر 42 میلیارد کیلووات ساعت در سال بوده است. یعنی در یک سال مصرف برق ارزهای دیجیتال سه برابر شده بود. البته گاهی با کاهش قیمت ارزهای دیجیتال، مصرف برق استخراج نیز کاهش می یابد و افزایش مصرف برق مشکل خاصی نیست. اما در سال 2021 مصرف سالانه شبکه بیت کوین به 115 میلیارد کیلووات ساعت در سال رسید.
تحریریه ICTNN شبکه خبری