به گزارش ICTNN، تعامل با شرکت های بخش خصوصی یکی از مواردی است که می تواند به توسعه صنعت فضایی کشور کمک کند. حسن سالاریه در گفت و گو با خبرنگار ICTNN به تشریح برنامه های آژانس فضایی برای همکاری با بخش خصوصی پرداخت.
معاون وزیر ارتباطات افزود: در این بخش با ارائه خدمات تست و تست سعی در استانداردسازی محصولات آنها داریم. در بیشتر موارد، تاییدیه لازم در آزمایشگاه های ما ارائه می شود. در مرحله بعدی پس از دریافت تاییدیه سازمان فضایی، محصول باید برای دریافت استانداردهای بین المللی به کشورهای دیگر ارسال شود. به این ترتیب سازمان فضایی اقدامات لازم را برای به دست آوردن منابع و مذاکره با سایر کشورها انجام می دهد تا محصولات در یک آزمایشگاه فضایی معتبر تایید شوند.
رئیس سازمان فضایی ایران تاکید کرد: گام چهارم سامانه پیمانکاری، مشاوره و نظارت تخصصی در حوزه فضا است. ما الان در کشورمان چنین سیستمی نداریم. این سیستم به شناسایی مشاور فضا، لیست قیمت و ناظر پروژه های فضایی و بررسی لیست قیمت هر ساله از نظر تغییرات قیمت کمک می کند. در حال حاضر در حال مذاکره با سازمان برنامه و بودجه برای راه اندازی سامانه پایش فضایی با همکاری این سازمان هستیم. دلیل این امر این است که بسیاری از پروژه های فضایی به دلیل نوسانات قیمت متوقف یا به تعویق افتاده اند.
تشویق مجموعه های فضایی برای ایجاد شرکت های دانش بنیان
وی گفت: پنج برنامه جدی سازمان فضایی ایران در بخش خصوصی در حال پیگیری است. اولین برنامه شناسایی محصولات فضایی قابل استفاده در شرکت های دانش بنیان است. تعدادی از شرکت های دانش بنیان اکنون مدعی تولید محصولات فضایی هستند.
وی در خصوص نحوه همکاری با شرکت های دانش بنیان در گام بعدی، گفت: چندین سال است که پژوهشگاه فضایی ایران بستری را فراهم کرده تا شرکت های دانش بنیان طرح هایی را برای نیازهای این حوزه ارائه کنند، محصول نهایی که می توان از آن در ساخت ماهواره استفاده کرد.” گرفتن.
وی درباره استفاده از نشت های فضایی در صنایع دیگر گفت: سرریز فناوری محصولی است که برای صنعت فضایی ساخته می شود اما در صنایع دیگر نیز قابل استفاده است. متولی این بخش فقط سازمان فضایی نیست. ما صنعت را رشد می دهیم، قراردادهای مختلفی منعقد می کنیم و خدمات ماهواره ای ارائه می دهیم، اما در بخش سرریز باید در سایر بخش ها مانند خودروسازی استفاده شود. کاری که آژانس فضایی انجام می دهد، تشویق مجموعه ها برای ایجاد شرکت های دانش بنیان برای فروش محصولات در کاربردهای دیگر است.
رئیس سازمان فضایی ایران تصریح کرد: پس از دریافت تاییدیه از آژانس بین المللی فضایی و آزمایشگاه بین المللی، استفاده از این محصول برای ساخت ماهواره الزامی است و به شرکت هایی که برای ساخت این ماهواره با ما قرارداد دارند، اعلام شود این محصول باید از این شرکت باشد پایگاه دانش تایید شده را خریداری کنید. ما از هر شرکتی که بخواهد این تاییدیه ها را دریافت کند استقبال می کنیم و به آنها کمک می کنیم.
سالاریه افزود: اگر محصولی در صنعت ماهواره ساخته شود که در صنایع دیگر قابل استفاده باشد، ما در سازمان و پژوهشگاه فضایی این بستر را فراهم می کنیم تا سرریزهای این حوزه وارد صنایع دیگر شود. مانند باتری که در ابتدا برای صنعت فضایی تولید شده بود اما اکنون به یک کالای روزانه تبدیل شده است. در گذشته این سرریزها از خارج تامین و به داخل کشور وارد می شد، اما در حال حاضر این فناوری تثبیت شده و با هزینه کمتر در سایر بخش ها استفاده می شود. تصمیم گیری در مورد استفاده یا عدم استفاده صنعت خودرو یا صنایع مشابه از این فرصت با خود آنهاست و ما علاقه مند به این همکاری هستیم.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
سالاریه گفت: گام سوم خرید تضمینی محصولات فضایی است که با شرکت های حرفه ای تر این کار را انجام می دهیم. شرکت های متعددی در کشور ما فعال هستند که به توانایی ساخت ماهواره اعتقاد دارند. در این قسمت مجبور نیستیم ماهواره بسازیم، محصول (تصویر) را از شرکت خریداری می کنیم، این امر در همه جای دنیا مرسوم است. در این مرحله، سازمان فضایی با دانش بنیان قرارداد منعقد می کند و 20 درصد از ارزش کل تصاویر ماهواره ای را به صورت ضمانت نامه بانکی خریداری می کند، اما این شرکت موظف است تا حد امکان ماهواره ها را در مدار زمین قرار دهد. یک افق پنج ساله تصاویر را به ما تحویل دهید
خرید تضمینی محصولات فضایی
تحریریه ICTNN شبکه خبری