به گزارش ICTNN ، سیستم زینو با هدف ارتقاء سواد رسانه ای و زیستی مجازی ایجاد شده است و در تلاش است بانک محتوا در زمینه حفظ حریم خصوصی ، امنیت و فضای مجازی ، خانواده و فرزندان ، امور مالی بانکی ، مسائل مذهبی و اخلاقی ، و شایعات و اخبار جعلی در دسترس بودن مشاوران متخصص به سوالات مردم پاسخ می دهد و به مردم کمک می کند تا از زندگی در محیط جدید آگاه شوند.
وی در خصوص خدمات حفظ حریم خصوصی و امنیت گفت: در زینو در زمینه حفظ حریم خصوصی و امنیت شخصی و اجتماعی در فضای مجازی در خدمت کاربران خواهیم بود. حریم خصوصی یکی از دغدغه های مهم فضای مجازی است. شما نمونه های متعددی از آن را دیده اید ؛ مسائل مربوط به جرایم سایبری و سرقت که در جاده ها رخ می دهد ، انواع مزاحمت های سایبری و سرقت اطلاعات و کلاهبرداری ها نمونه هایی هستند که حریم خصوصی و امنیت شخصی و اجتماعی را در فضای مجازی به خطر می اندازند و خطرات زیادی را به همراه دارند. دارد.
خدمات “زینو” (ارتقاء سواد رسانه ای و ایجاد مجازی زیستی)
سرهنگ رجبی در پاسخ به سوالی در مورد م componentsلفه های ایجاد کننده جرم در فضای مجازی توضیح داد: یکی از نکات مهم این است که کاربران باید مراقب باشند که مجرمان سایبری از ضریب هوشی متوسط تا بالایی برخوردار هستند و این باعث می شود از امکانات فضای مجازی مطابق با شرایط و زمان و استفاده از ترفندهای کاملاً خلاقانه. بر خلاف فضای واقعی ، که به عنوان مثال ، یک کلاهبردار برای انجام کلاهبرداری مجبور است مراحل طولانی را پشت سر بگذارد ، یک کلاهبردار سایبری می تواند تعداد زیادی از قربانیان را در مدت زمان بسیار کوتاهی تحت تأثیر قرار دهد و قربانی را جنایت کند
رجبی ادامه داد: سعی می کنیم به س questionsالات و نیازهای مخاطبان از طریق سامانه «زینو» در 5 حوزه امنیت تجهیزات هوشمند ، حفاظت از داده های شخصی ، حفاظت از حریم خصوصی ، پیشگیری از جرایم سایبری و آزار سایبری کودکان پاسخ دهیم. به
سرهنگ علی محمد رجبی وی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ICTNN ، به ضرورت طراحی سیستم «زینو» (ارتقای سواد رسانه ای و ایجاد فضای مجازی زیستی) برای پاسخگویی به سوالات مردم در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: نحوه استفاده از فضای مجازی در سال های اخیر در کشور رشد کرده است ؛ بنابراین ، در سال 1392 ، حدود 450 هزار نفر در شهرهای تهران و البرز حداکثر افرادی بودند که به اینترنت پرسرعت پهن باند تلفن های همراه دسترسی داشتند و در حال حاضر بیش از 50 ، 60 میلیون کاربر ایرانی از اینترنت استفاده می کنند. حتی ضریب نفوذ اینترنت در کشور نزدیک به 90 است ، به این معنی که مردم در اکثر نقاط کشور به اینترنت پهن باند دسترسی دارند.
مجرمان سایبری و استفاده از ترفندهای کاملا خلاقانه
مردم به حمایت آموزشی نیاز دارند
به گفته کارشناسان این سیستم ، در بخشهای مختلف ، ضمن پاسخگویی فعال با حل سوالات ذهنی مخاطب ، می تواند الگویی مناسب برای کسب اطلاعات در زمینه های مرتبط و طراحی شده در سیستم باشد. به عبارت دیگر ، “زینو” می تواند زمینه های لازم برای مقابله با گسترش روزافزون شایعات و اخبار دروغ را از طریق نظارت ، اطلاع رسانی و اجرای فرایندهای آموزشی به منظور ارتقای دانش رسانه ای افراد جامعه فراهم آورد.
سیستم زینو در یک نگاه
وی افزود: این اعداد نشان می دهد که ما در شرایطی هستیم که امکان دسترسی کاربران به شبکه های اجتماعی یا فضای مجازی و متوسط مدت استفاده آنها از شبکه های اجتماعی در حال افزایش است ، همه اینها زمانی شکل می گیرد که زیرساخت های پشتیبانی نیز می خواهد ؛ یعنی ، سخت افزار ، نرم افزار و زیرساخت های فنی که از طریق وزارت ارتباطات انجام می شود.
افرادی که درگیر این سیستم الکترونیکی هستند با آموزش مشاوره تخصصی و انتشار منابع آموزشی مفید ، می توانند با آموزش نحوه تشخیص اخبار جعلی و مهارت های رفتاری در برخورد با آن ، نقش مهمی در حفظ همبستگی اجتماعی و امنیت روانی ایفا کنند. در عین حال ، در مسائل مادی و معنوی که بسیاری از جوانان و خانواده ها گرفتار اخبار جعلی هستند ، این سیستم می تواند آموزنده و آموزنده باشد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
به گفته وی ، نکته مهم دیگر در مورد جرایم سایبری این است که متأسفانه ما از کمبود دانش و آگاهی بیش از حد در کشور رنج می بریم ، بدین معنا که ما نمی توانیم این آگاهی را در کشور متناسب با رشد سرعت دسترسی به اینترنت افزایش دهیم ، و این می تواند یکی از دلایل وقوع جرم در کشور باشد.
رجبی ادامه داد: در این زمینه مردم نیز نیاز به حمایت آموزشی دارند و در این زمینه خلأ وجود دارد ؛ به عبارت دیگر عملاً شرکت ها ، توسعه دهندگان ، اپراتورها ، وزارت ارتباطات و همه ما به توسعه زیرساخت ها توجه داشتیم ، اما هیچ کس مسئول آموزش مردم ، کاربران و کودکان و نوجوانان برای استفاده از این فضا نبود و ما با آسیب های مرتبط با فضای مجازی روبرو بودیم و متولی برای انجام این کار وجود نداشت.
سیستم “زینو” توسط مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی شکل گرفت و این وظیفه را به عنوان یک نهاد برای پشتیبانی از کاربران در زمینه های مختلف و یک محیط تخصصی طراحی و هدف قرار داده است تا مردم بتوانند به آن و خدمات خود مراجعه کنند. نیاز دارد. برای رفع.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا گفت: اگر بخواهیم مروری کلی بر «زینو» داشته باشیم ، خدمات آن به 5 گروه خصوصی و امنیت شخصی و اجتماعی ، خانواده و کودکان و نوجوانان ، مالی و بانکی تقسیم می شود. امور ، مسائل دینی و اخلاقی. ” و اخبار جعلی و شایعات در فضای مجازی.
تحریریه ICTNN شبکه خبری