FBI اعلام کرده است که بزرگترین بات نت جهان را که شامل 19 میلیون رایانه آلوده است که به هکرها برای اهداف جرایم سایبری اجاره داده شده بود، نابود کرده است.
به گزارش ICTNN، بر اساس بیانیه مطبوعاتی که روز چهارشنبه توسط کریستوفر رای، رئیس اف بی آی منتشر شد، این بات نت با گسترش در بیش از 190 کشور جهان، امکان کلاهبرداری مالی، سرقت هویت و دسترسی به محتوای مربوط به استثمار کودکان را در سراسر جهان فراهم کرد. بر اساس بیانیه وزارت دادگستری ایالات متحده، سایر تخلفات مرتبط با این بات نت شامل تهدیدات بمب گذاری و حملات سایبری است که ممکن است میلیاردها دلار خسارت به قربانیان داشته باشد.
مقامات آمریکایی گفتند این بات نت به بیش از 613000 آدرس IP واقع در ایالات متحده متصل است. باتنتها زمانی ایجاد میشوند که مجرمان سایبری بدافزاری را روی رایانهها یا سایر دستگاههای متصل نصب میکنند و آنها را برای انجام فعالیتهای مخرب و غیرقانونی دستکاری میکنند و ارتشی از زامبیها را ایجاد میکنند که صاحبان آنها معمولاً از آنچه اتفاق میافتد بیاطلاع هستند.
مدیر افبیآی گفت که مجریان قانون داراییهای سختافزاری و اینترنتی را توقیف کردند و تحریمهایی را علیه یون هی وانگ، طراح باتنت مظنون و همکارانش اعمال کردند.
وانگ، شهروند چینی، در 24 می در سنگاپور در ارتباط با استفاده از بدافزار و ایجاد و راه اندازی سرویس پروکسی به نام «911S5» دستگیر شد. به گفته دولت ایالات متحده، این بات نت در سال 2014 راه اندازی شد و بر شبکه ای متشکل از میلیون ها رایانه شخصی ویندوز متکی بود. وزارت دادگستری ایالات متحده گفت وانگ میلیون ها دلار را با ارائه مجرمان سایبری به این آدرس های IP آلوده در ازای پرداخت هزینه به دست آورد.
به گفته برت لدرمن، معاون دستیار بخش سایبری FBI، ایالات متحده اکنون در انتظار استرداد این جنایتکار چینی است. وی افزود که اف بی آی و شرکای بین المللی آن چندین حکم تفتیش و مصاحبه را در سنگاپور و تایلند اجرا کرده اند که می تواند منجر به دستگیری های بیشتری شود.
طی این عملیات که عملیات تونل موش نامیده می شود، کالاهای لوکس شامل خودروهای گران قیمت و ساعت به ارزش چهار میلیون دلار و همچنین بیش از 29 میلیون دلار ارز دیجیتال و تقریباً 30 میلیون دلار املاک و مستغلات در سنگاپور، تایلند، دبی و جاهای دیگر، در علاوه بر 22 عنصر دامنه شناسایی و ثبت شده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، لدرمن گفت، هنگامی که کاربران نرم افزار رایگان یا برنامه های شبکه خصوصی مجازی را دانلود می کنند که ناآگاهانه حاوی بدافزار مرتبط با بات نت هستند، آدرس های IP شخصی در معرض بدافزار قرار می گیرند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات