وزیر ارتباطات با تاکید بر استفاده از چشماندازها و سازوکارهای فنآوری جدید و همکاریها و مقررات مشترک منطقهای و بینالمللی برای تنظیم فعالیت مسئولانه شرکتهای جهانی، خواستار توسعه استفاده از فناوریهای نظارتی و مشارکت دولتها و سازمانهای منطقهای مانند شورای تنظیم کننده جنوب آسیا (SATRC).
زارع پور با اشاره به پیشرفت های چشمگیری که ایران با حمایت جوانان نخبه و شرکت های دانش بنیان در توسعه بسترهای داخلی و ارائه خدمات دیجیتال به دست آورده است، تصریح کرد: این تحولات به گونه ای است که امروزه میلیون ها ایرانی از خدمات دیجیتال بومی از تاکسی های اینترنتی استفاده می کنند. هر روز. و از خرید و فروش آنلاین به خدمات پخش آنلاین ویدیو و رسانه های اجتماعی استفاده می کنند.
بنابراین گزارش شورای رگولاتوری کشورهای جنوب آسیا به همراه بیست و پنجمین سالگرد تاسیس با حضور سید محمدامین آقامیری رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مسنوری کندو دبیرکل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی جامعه مخابراتی آسیا و اقیانوسیه و روسای و نمایندگان رگولاتورهای 9 کشور در این منطقه، امروز (دوشنبه) در تهران برگزار شد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وزیر ارتباطات توسعه پهنای باند سیار در تمامی شهرهای ایران و بیش از 87 درصد روستاهای بالای 20 خانوار را از دستاوردهای سال های اخیر دانست و اظهار داشت: برای توسعه پهنای باند ثابت، برنامه بلندپروازانه ای برای فیبر نوری را به 80 درصد خانه ها و مشاغل بیاورید. ما آثار ایرانی را تنها در افق زمانی سه ساله در دستور کار قرار داده ایم که دانش و تجربه آن در نهاد نظارتی ایران در حال انباشته شدن است.
وی با اشاره به چالش های نوظهور از جمله تثبیت قدرت و انحصار برخی بسترهای جهانی در لایه محتوا و حتی اخیراً در شبکه تامین اینترنت، بر مسئولیت پذیری آنها در حفظ حقوق شهروندان و همچنین حمایت از نوآوری و رقابت مردم تاکید کرد. محصولات و خدمات محلی وی هشدار داد: مجموعه این روندها در فناوری اطلاعات و ارتباطات، قدرت رگولاتوری و احتمالا بقای آنها را در آینده ای نه چندان دور تهدید می کند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با درک اهمیت راهبردی فناوری اطلاعات و ارتباطات، جایگاه ویژه ای را در برنامه ها و سیاست های خود برای این بخش در نظر گرفته است تا از این فناوری برای تسهیل زندگی مردم و پیشرفت کشور حداکثر استفاده را ببرد. به طوری که دولت جمهوری اسلامی ایران با تشکیل کارگروه ویژه توسعه اقتصاد دیجیتال و تفویض کلیه اختیارات هیات وزیران و رئیس جمهور به آن، توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال به شیوه ای خاص.
به گزارش ICTNN از وزارت ارتباطات، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بیست و سومین اجلاس بین المللی شورای رگولاتوری کشورهای جنوب آسیا که امروز (دوشنبه) در تهران برگزار شد، با بیان اینکه این نشست بستری مناسب برای بحث و تبادل نظر. وی در خصوص نگرانی های مشترک رگولاتورهای جنوب آسیا گفت: امروزه نیاز به اتصال به شبکه برای انجام امور مختلف بیش از پیش ضروری است و توسعه خدمات دیجیتال بر اساس شبکه ای پرسرعت و ایمن. می تواند رفاه و آرامش بیشتری را برای بشر به ارمغان آورد. .
زارع پور افزود: نهادهای نظارتی نقش عمده ای در رفع این نیازها دارند و می توانند با تدوین چارچوب نظارتی تغییرات ایجاد شده در این فضای پویا را رصد کنند تا از حقوق شهروندان کشورهای خود در این فضای جدید و مهم حمایت کنند.