در نمایشگاه Telecom 2023 فناوری جدیدی ارائه شد که با ارائه یک مورد خاص از سلامت، از طریق آنالیز سیگنال های مغزی، توانایی پیش بینی حملات صرع را دارد و امکان لمس و بهره مندی از فناوری های نوین در زندگی روزمره را ارائه می دهد. .
به گزارش ICTNN، فناوری MEC یا Multi-Access Edge Computing به عنوان یک راهکار پردازش لبه شبکه محسوب می شود که پیش از این در اختیار اپراتورهای ارتباطی نبود، اما پس از ورود اپراتورهای تلفن همراه ایرانی به کشور در نسل پنجم، امکان پذیر بود. یکی از اپراتورهای تلفن همراه است که با توان یک شرکت ملی مبتنی بر دانش توانسته است آن را توسعه دهد.
با افزایش نرخ تبادل اطلاعات کاربران، که در درجه اول به دلیل گسترش خدمات چندرسانه ای و همچنین موارد استفاده جدید پیش بینی شده برای شبکه های تلفن همراه (از جمله اینترنت اشیا) ایجاد شده است، اهدافی در زمینه تبادل داده در حال ظهور هستند. نرخ، تاخیر، مصرف انرژی و سایر پارامترهای شبکه 5G. بر این اساس، نسل پنجم ارتباطات با استفاده از فناوریهای MEC (Multiple Access Edge Computing)، مجازیسازی عملکرد شبکه و شبکههای نرمافزاری پیادهسازی میشود.
فناوری MEC در شبکه نسل چهارم نیز قابل استفاده است و امکان ارائه انواع اپلیکیشن ها از جمله واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، پخش ویدئوی پرسرعت و تعاملی، بازی های آنلاین تعاملی و … را ارائه می دهد. با پارامترهای کیفی بسیار بالاتر از مشترکین این اپراتور.
بر این اساس میتوان گفت که فناوری محاسبات لبههای چنددسترسی در کشور بومیسازی شده است و به گفته کارشناسان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، این یک راهحل شبکهای است که خدمات محاسباتی و عملکرد مورد نیاز را ارائه میکند. کاربر. در گره های لبه به عبارت دیگر، ظهور این فناوری دقیقاً با هدف گسترش قابلیتهای رایانش ابری تا لبه شبکه دسترسی، یعنی در نزدیکترین نقطه به کاربر است.
فناوری محاسبات لبه دسترسی چندگانه، کمترین تأخیر نرم افزاری را ایجاد می کند و در واقع تمام ترافیک و خدمات محاسباتی را از یک ابر متمرکز به لبه شبکه می آورد، جایی که کاربر در تعامل و اتصال به شبکه است. با توجه به سرعت بسیار بالا و تاخیر بسیار کم فناوری 5G، چرا باید درخواست از کاربر شبکه استخراج شود و به سرورها و ابری که ممکن است در جای دیگری باشد ارسال شود؟ بنابراین فناوری مذکور محاسبه ترافیک و خدمات را از یک ابر متمرکز به لبه شبکه نزدیک به نقطه دسترسی مشترک منتقل می کند.
در همین راستا طی بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (تلکام 2023) اقدامات مختلفی در این زمینه انجام شد که یکی از آنها انتقال تجربه استفاده و استفاده از بستر بومی MEC به عنوان یک بستر منحصر به فرد است. استفاده از کیس که در صورت تجاری سازی ابزارهای مورد نیاز، قابلیت پیش بینی وقوع «تشنج صرع» را برای کاربران تلفن همراه با قابلیت ارسال نوتیفیکیشن و پیامک به مراکز اورژانس خواهد داشت.
علاوه بر این، اگر به خودروی هوشمندی که بیمار رانندگی می کند متصل شود، می تواند سرعت و کنترل خودرو را کاهش دهد و تصادفات را کاهش دهد.
بخش فنی اپراتور ارائه دهنده این سرویس با تمرکز بر رده “هوش مصنوعی” این پرونده را به نمایشگاه تلکام 2023 آورده است.روند اجرای یوزکی های فوق به گونه ای است که سنسور مغز روی سر افراد قرار می گیرد و ، با تجزیه و تحلیل سیگنال های مغزی، سه تا چهار ثانیه قبل از حمله زنگ خطر را به صدا در می آورد.
با وجود تحرک و ظرفیت بالای شبکه ارتباطی این اپراتور، این مورد به افراد مبتلا به این بیماری این امکان را می دهد که در حین رانندگی قبل از حمله بدانند و در آینده کنترل خودرو را به خودروی خودران بسپارند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات