محمدسعید احدیان در یادداشتی نوشت: تصمیم برای رفع فیلترینگ باید در شورای عالی فضای مجازی باشد و به همین دلیل رئیس مجلس اجازه نداد فیلترینگ در محدوده امنیتی تصویب شود.
به گزارش ICTNN، محمد سعید احدیان دستیار سیاسی و رسانه ای محمدباقر قالیباف رئیس شورای اسلامی در یادداشتی با عنوان «قطبی بندی های کاذب با فیلترینگ شروع شد» نوشت: همین دیروز بود که دکتر قالیباف پیش بینی کرد که قطب بندی های کاذب اتفاق بیفتد. . و امروز می بینید که با رفتار سیاسی یکی از نمایندگان دوقطبی سازی کاذب، فیلترینگ در کشور حاکم شده است و هر دو طرف برای منافع سیاسی خود شروع به تقویت این بازی سیاسی کرده اند، اما این چیست؟ پاسخ عقلانیت انقلابی به این قطبی شدن؟
احدیان افزود: اولا سران قلم بر اساس بحث کارشناسی عمیق تاکید کردند که مجلس باید این لایحه را در اولویت قرار دهد، در حالی که اکنون که مجلس به تازگی شروع به کار کرده حدود 170 طرح ثبت شده که بیش از 40 طرح فوری است. و اضافه شدن فاکتورها ضروری است. مفهوم بررسی این 40 پروژه بر اساس آیین نامه این است که حتی اگر مجلس یک تا دو سال برای آن وقت بگذارد، زمان زیادی نمی برد، ناگفته نماند که این پروژه به صورت تصاعدی افزایش می یابد.
وی همچنین نوشت: دوم اینکه موضع دکتر قالیباف روشن و مبتنی بر عقلانیت انقلابی است، چه قبل از انتخابات، چه در زمان انتخابات و چه الان. خلاصه ای از این رویکرد در یک توییت ذکر شده است که نیاز به بازنگری در فیلترینگ به روش فعلی را برجسته می کند و برنامه های روشنی نیز ارائه می شود:
۱- پشتیبانی از پلتفرم های ملی مانند نیشان و بله و ایتا
۲- تامین امنیت و تقویت کسب و کارهای اینترنتی
3- حمایت از تولید محتوای داخلی
4- رصد شدید فضای مجازی برای امنیت روانی خانواده ها
5- مذاکره با پلتفرم های خارجی
بر این اساس پر واضح است که مشکل فیلترینگ راهحلهای منطقی دارد که میتواند نگرانیهای انتشار خطرناک فضای مجازی که به امنیت روانی و کانون خانواده آسیب میزند را مدنظر قرار دهد و مشکلات فیلترینگ را نیز حل کند. اگر بخواهیم مشکل فیلترینگ را حل کنیم تا جامعه را به جامعه دوقطبی تبدیل کنیم، این اشتباه و با دید سیاسی است.
دستیار سیاسی و رسانه ای قالیباف در یادداشت خود ادامه داد: ثالثاً: طرح دو ربعی مذکور همانند نزدیک به 40 طرح دو ربعی و یک فوریتی بر اساس یک قاعده منطقی تقدیم نمایندگان مجلس می شود. . ، اما با توجه به منطق کارشناسان، سوال اصلی این است که آیا تصمیم به بحث فیلترینگ در قانون ضروری است یا موضع دیگری در این خصوص وجود دارد؟ پاسخ روشن است همانطور که آقای قالیباف در طرح حفاظت از مجلس معتقد به قانون گذاری در حوزه فضای مجازی از سوی مجلس بود، اما تصمیم گیری در مورد فیلترینگ را بر عهده شورای عالی فضای مجازی دانست. به گفته رهبرانقلاب، تصمیم برای رفع فیلترینگ باید توسط شورای عالی فضای مجازی نیز گرفته شود و به همین دلیل اجازه تصویب فیلترینگ ایمن را نداد.
دلیل این امر روشن است، زیرا بحث فیلترینگ موضوع پیچیده ای است که کاملاً با شرایط و بسترهای مختلف در زمان های مختلف اجرای سیاست تطبیق داده شده است و تصمیمات لازم را می طلبد و ممکن است هر تصمیمی متناسب با آن نیاز به اصلاح داشته باشد. و ماهیت قانون خوب نیست و همچنین می تواند انعطاف پذیر باشد. به همین منظور در ساختار جمهوری اسلامی جایگاهی به نام شورای عالی فضای مجازی برای این موضوع در نظر گرفته شده است که با تغییر دولت، البته ترکیب آن نیز تغییر جدی خواهد کرد و البته در صورت تغییر. اساس تغییر سیاسی، اینجاست که امکان پذیر است. آقای دکتر قالیباف به عنوان رئیس یک دستگاه قبلا مواضع خود را پیگیری می کردند و البته با توجه به موضع اعلام شده که بررسی غربالگری در چارچوب اعلام شده بود، چندان موافق نبودند، این شورا با ترکیب جدید همان مواضع به دنبال خواهد داشت.
وی در پایان یادداشت خود خاطرنشان کرد: امیدواریم حامیان دولت جدید بدون سیاست کارگری مبنی بر دوقطبیسازیهای کاذب برخوردی کارشناسانه و دلسوزانه با این موضوعات از جمله بحث فیلترینگ داشته باشند و نباید فراموش کرد که دکتر این با اجماع و با مشی رهبر انقلاب حل شد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات