دولت پیشنهاداتی داده است که باید عملی شود
وی افزود: این طرح به هیأت رئیسه کمیسیون بازنگری فرهنگی ارائه شد، سپس مجدداً به کمیسیون مشترک ارسال شد و در واقع نسخه فعلی پژوهشگاه به مجلس فرستاده شد. اکثر نمایندگان موافقند که باید قانون فضای مجازی داشته باشیم و هیچ کس مخالفتی ندارد و اگر اتحادیه ها و کارشناسان نظری دارند می توانند به صورت کتبی به دبیرخانه کمیسیون تلفیق برای نظرات کمیته ارائه کنند.
رئیس کمیته مشترک حمایت از حقوق کاربران و اپلیکیشن های پایه فضای مجازی یادآور شد: نباید ما را وارد دعواهای صنفی کنید. نامه خود را به دبیرخانه کمیسیون ارسال کنند. ما در شروع کار هستیم و نظرات را به تفصیل از اقدامات و پیشنهادات ارائه خواهیم کرد. در این راستا مردم نگران نباشند که بررسی طرح با تصویب کلیات به پایان رسیده است و ما فقط در جلسه امروز کلیات را تایید می کنیم تا ایرادات رفع شود.
رئیس کمیسیون تلفیق حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی گفت: اکثر نمایندگان مجلس موافق هستند که باید قانون فضای مجازی داشته باشیم و کسی مخالف آن نیست و اگر اتحادیه و کارشناسان نظری داشته باشند میتوانند به دبیرخانه این اتحادیه مکاتبه کنند. کمیسیون برای اظهار نظر به کمیته ها ارائه شود. ما در ابتدا هستیم و نظرات را به تفصیل در اقدامات و پیشنهادات ارائه خواهیم داد و مردم نگران نباشند.
سید علی یزدی خواه با اشاره به سخنان زنگنه گفت: وزیر ارتباطات اعلام کرد پیش نویسی را تهیه کرده ایم. آنها عمل می کنند و در برنامه قرار می گیرند و دولت تمایلی به ارائه لایحه جداگانه ندارد.
غلامرضا منتظری نیز گفت: فراوانی انتقادات را باید در نظر گرفت; در حوزه با 30 نفر از کارشناسان جلسه داشتیم که بر اساس اظهارات آنها مشخص شد هنوز قانع نشده اند و باید وضعیت مهمانان مشخص شود.
«تقی پور» گفت: در جلسه امروز سه پیشنهاد مطرح شد که بر اساس پیشنهاد اول، پروژه های دولت و مجلس با تاکید بر مرکز ادغام شود، همچنین طبق پیشنهاد دوم، طرح مورد بررسی قرار گیرد. در چهار کمیته با حضور نمایندگان و نمایندگیها.» این پروژه معمولاً به تعویق افتاد و رأیگیری در مورد پیشنهادات به جلسه فردای کمیته موکول شد.
وی ادامه داد: با پیگیری های انجام شده، اولین پیش نویس از سوی وزارت ارتباطات تهیه شده است که دستگاه های مختلف نیز بر آن اجماع خاصی دارند. , زیرا دولت باید آن را اجرا کند; البته دولت ایرادات عمده ای به بندها و موادی در این طرح دارد که می خواهیم پیشنهادات آنها را همراه و همسو کنیم.
«تقی پور» در پاسخ به سخنان زنگنه گفت: قرار بود در جلسه امروز درباره نامه وزیر صحبت کنیم، اما دیروز با نمایندگان صحبت کردیم و حتماً به آن سؤال خواهیم پرداخت. در این نامه تاکید شده است که از آنجایی که دیدگاه های جامعه و مشاغل جمع آوری شده است، باید به آنها فرصت داده شود تا در طرح اعمال کنند.
نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس یازدهم یادآور شد: دولت فعلی در حوزه فضای مجازی با دولت گذشته متفاوت است و وزیر در رای اعتماد بر ساماندهی فضای مجازی تاکید کرد. نمی توان با واقعیت های جامعه کنار آمد، در حال حاضر نگرانی هایی در جامعه نسبت به این طرح وجود دارد و تصویب کلیات در شرایط فعلی نیست و باید پیشنهادات دولت برای رفع مشکلات اجرایی شود. دغدغه های مردم
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
به گزارش ICTNN، نهمین جلسه کمیته مشترک حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه اپلیکیشن های فضای مجازی امروز (دوشنبه 8 آذرماه) با حضور کارشناسان و نمایندگان مرکز پژوهش های مجلس، معاونت ارتباطات سازمان نظام صنفی رایانه ای برگزار شد. ، اتاق بازرگانی، صداوسیما، کمیسیون بنگاه های دانش بنیان و مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد.
وی افزود: این طرح یکبار به مرکز تحقیقات ارائه شده و به طور کامل بررسی شده است و پیشنهادات دولت در کمیته ها قابل بحث و بررسی و با رای نمایندگان در طرح اجرا می شود، بنابراین ارائه طرح توجیهی ندارد. به مرکز تحقیقات «کمیسیون می تواند کل طرح را تصویب کند و برای بررسی مجدد به مرکز تحقیقات بفرستد، ما پیش نویس اولیه را داریم و دولت پیشنهاداتی ارائه کرده که باید یکپارچه شود.
شما نباید ما را درگیر دعواهای صنفی کنید
رضا تقی پور انوری، رئیس کمیسیون مشترک حمایت از حقوق کاربران و خدمات اساسی اپلیکیشنهای فضای مجازی گفت: در جلسات گذشته نظرات تخصصی بخش خصوصی و مرکز تحقیقات در خصوص مخاطبان عمومی و امروز نمایندگانی از متخصصین ارائه شد. و مخالفان صحبت خواهند کرد.» برای بررسی دقیقتر و تکنیکیتر موضوعات، علاوه بر سه کمیته شرکتهای دیجیتال و فرهنگی، رسانه و زیرساخت، کمیته امنیت سایبری و امور حقوقی را به پیشنهاد نمایندگان
هاشمی نماینده سازمان نظام صنفی فناوری اطلاعات کشور در این نشست گفت: تاکنون هیچ نامه ای مبنی بر اظهار نظر کارشناسی از سوی کمیته به ما ارائه نشده است. ما می توانیم بازوی تخصصی کمیسیون باشیم و این مستلزم استفاده از مشاوره تخصصی ماست. متأسفانه با این مدل اصلاً به سطح چهارم حکمرانی نمی رسیم. ما در این صنعت پیشتاز نیستیم و بیش از 60 درصد میزبانی وب در کشور در خارج از کشور است، بنابراین عوارض جانبی بسیار قابل توجهی خواهد بود، نیاز به دادن فضا به ما دارد.
میرزاپور نماینده وزارت ارتباطات در این نشست با بیان اینکه اصل طرح مورد تایید همه و خواسته جدی رهبر معظم انقلاب و نیازهای کشور است، گفت: مجازی، رادیو، ساترا، وزارت ارتباطات ارتباطات و غیره؛ در این راستا یک نظام حکمرانی چهار سطحی برای فضای مجازی وجود دارد که سطح اول آن شورای عالی فضای مجازی، سطح دوم کمیسیون عالی یا دفتر هماهنگی دولت الکترونیک، رگولاتورهای موضوعی فضای مجازی و سطح چهارم است. سطحی که از اهمیت بیشتری برخوردار است، پلتفرم های بومی ما هستند.
امیر خوراکیان – معاون حقوقی و امور مجلس مرکز ملی فضای مجازی – نیز گفت: ما به عنوان یک مرکز ملی در تمام مراحل پشت صحنه بودیم و اطلاعات کاملی از پیش نویس اول طرح وجود دارد، البته خب. نظرات دولت و نگرانی های مردم و مشاغل باید در نظر گرفته شود. زمینه کارشناسی در اختیار پژوهشگاه قرار می گیرد و باید در فرآیند ویرایش مجدد طرح توسط وزارت ارتباطات لحاظ شود، البته 70 تا 80 درصد این طرح مفهومی مشترک با طرح قبلی دارد.
کمیسیون هیچ نامه کارشناسی ارائه نکرد
لطف الله سیاهکلی گفت: پیشنهادات زیادی در هنگام بررسی طرح ارائه می شود و نمی توان پیشنهادات را برای بررسی به مرکز تحقیقات ارائه کرد و طرح جدیدی را آورد. ما در حال انجام اقداماتی برای اصلاح، حذف یا قانون گذاری هستیم و زمان زیادی برای بررسی همه پیشنهادات نداریم. البته دولت تمایلی به ارائه این لایحه ندارد و کمیسیون مشترک پیشنهادات دولت را بررسی خواهد کرد.
وی ادامه داد: در طرح اصلی سطح اول و دوم تا حدودی بررسی شده است اما به سطوح زیر به درستی پرداخته نشده است و با همگرایی و همدلی می توان طرح را به خوبی پیش برد. پیشنهاد می شود در صورت ارجاع طرح برای بررسی به کمیته ها، کمیته ای موضوع را تجمیع کند. متأسفانه اخیراً یکی از پلتفرم های داخلی به دلیل نبود سیستم چهار لایه دچار مشکلاتی شده است که باید مورد توجه قرار گیرد.
محسن زنگنه در این جلسه با بیان اینکه طبق اساسنامه باید نظرات ارائه شده از سوی دولت به شورا در جلسات کمیسیون مشترک خطاب به تقی پور اعلام شود، گفت: زارع پور وزیر ارتباطات برای شما ارسال خواهد کرد. نامه طی دو هفته گذشته وی با بیان اینکه با توجه به تشکیل دولت جدید در حال تدوین برنامه هستیم، خواستار اضافه شدن طرح هایی به طرح مجلس شد، بنابراین در صورت صلاحدید، می طلبد که به پیشنهادات دولت توجه کنیم و بهتر است. اگر این نامه را به جلسه ارائه دهید.
تحریریه ICTNN شبکه خبری