به گزارش خبرنگار اقتصادی ICTNN«امین آقامیری» شامگاه سه شنبه 25 مرداد 1403 در مراسم «سومین رویداد روز فناوری اطلاعات» که با حضور مسئولان و فعالان عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز شد، افزود: دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در مورد تحول و توسعه اقتصاد دیجیتال توسط گروه های بخش خصوصی است. یک اتفاق اساسی در حوزه زندگی ما رخ داده است. در گذشته ما در جامعه زندگی می کردیم و فعالیت های اقتصادی خودمان را داشتیم اما امروزه بخشی از این فعالیت ها در فضای مجازی انجام می شود.
وی ادامه داد: شاید در چند سال آینده بخشی از فضای سنتی که امروز در آن زندگی می کنیم به کلی از بین برود و همه آن به فضای مجازی منتقل شود. اگر تغییری در برنامههای کشور در این زمینه ایجاد نکنیم و با تغییرات سریعی که در دنیا رخ میدهد همگام باشیم، نمیتوانیم از چالشهای حضور در آن فضا دور بمانیم.
آقامیری بیان کرد: امروزه قسمت زیادی از محتوای فرهنگی مردم در فضای مجازی شکل می گیرد و مورد استقبال کاربران قرار می گیرد. اگر بتوانیم این خدمات محتوایی را گسترش دهیم، در زمینه تحول و توسعه اقتصاد دیجیتال پیشرو خواهیم بود. در این بخش باید به سه موضوع توجه کرد. اولین مورد مخالفت بخش عمومی است، به ویژه در کار موازی. این موضوع بارها مورد تاکید مسئولان کشور بوده و همه بر آن اتفاق نظر دارند. دومین موضوعی که چالش های بیشتری ایجاد می کند، رقابت بین بخش خصوصی سنتی و بخش خصوصی جدید است. برای حل این چالش باید بر سطح گفتمان سازی و قانون گذاری تمرکز کرد تا ضمن رفع چالش ها شاهد رقابت برابر بین این دو بخش باشیم.
مصوبه ای برای شکل گیری اقتصاد جدید در بستر فضای مجازی
رئیس مرکز ملی فضای مجازی خاطرنشان کرد: موضوع آخر نیز راهکار بدیع و جدیدی است که در این صنعت شکل گرفته و مربوط به مدیریت بخش خصوصی مدرن توسط بخش خصوصی نوپا است. اگر از ادبیات خودتنظیمی فعالان این حوزه استفاده کنیم، حل چالش ها را تسریع خواهیم کرد. ما اولین گام را در این بخش برداشته ایم و امیدواریم با تجربه به دست آمده در این بخش، آن را به سایر بخش ها نیز تعمیم دهیم.
وی افزود: مرکز ملی فضای مجازی برای اداره تنظیم سکو، تاییدیه های اولیه تهیه کرده است که پس از تایید به اطلاع خواهد رسید. شورای عالی فضای مجازی بر اساس این مصوبه مصوبه ای برای تقسیم درآمد محتوا و خدماتی دارد که در بستر فضای مجازی تولید می شود. خدمات و محتوای آنها به سود منتج می شود. اقتصاد جدیدی را تشکیل خواهد داد که برخی از فعالیت های پرخطر امروزی را اقتصادی و کم خطر می کند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره پیشنهاداتی که به وزیر ارتباطات دولت چهاردهم دارد، گفت: در حوزه فناوری مسیر پرچالشی در پیش داریم و اگر نتوانیم سرعت تولید محتوا و خدمات خود را با سایرین هماهنگ کنیم. کشورهای عقب مانده و چالش برانگیز خواهیم بود.
تشکیل تیم منسجم در دولت چهاردهم
آقامیری افزود: بخشی از مسیرها در اختیار وزیر ارتباطات و بخشی دیگر در اختیار وزیر صلح و حتی وزیر ارشاد است. به امید اینکه تیم منسجمی در دولت تشکیل شود تا بتوانیم این مسائل را جدی بگیریم.
وی در خصوص بحث فیلترینگ و رفع آن افزود: راهکار ما برای رفع فیلتر برخی بسترها و شبکه های اجتماعی در بهمن ماه سال گذشته طی مصوبه ای به تصویب رسید. راهکاری اضافه شد تا گروهی از بخش خصوصی نیز بتوانند با شرکت ارائه دهنده خدمات که فیلتر است، مذاکره کنند و از طریق این واسطه خدمات ارائه دهند. بخش دیگر این است که برخی از شرکت ها می توانند با ابزارهایی که وجود دارد، دسترسی به پلتفرم های فیلتر شده را ایجاد کنند. در این بخش پلتفرم های متعددی در حال آزمایش است و امیدواریم وزیر بعدی ارتباطات در این مسیر باشد.
به گزارش ICTNN، «سومین رویداد روز فناوری اطلاعات» جشن صنفی است که به منظور رفع چالش های موجود در بدنه صنف فناوری در پنج محور اصلی فیلترینگ، نیروی انسانی، الزامات و گواهینامه های متعدد، مشکلات و چالش ها در تمامی استان های کشور برگزار می شود. در زمینه ارز، ثبت سفارش و عرضه کالا. و مشارکت بخش خصوصی در نهادهای تصمیمگیر بررسی و برای رفع آنها راهکارهایی اندیشیده شود.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات