این مدیر جوان عرضه رایتل را یک تعهد راهبردی دانست و تاکید کرد: فکر می کنم رایتل تا یک سال و نیم آینده به جایی برسد که من آن را ساحل آرامش و سکوی پایداری می نامم و از آن نقطه رایتل. رفت و برگشت نخواهد کرد.در آن زمان منابعی وجود دارد که می توان در زمینه های مختلف سرمایه گذاری کرد و شستا و سازمان تامین اجتماعی قطعا در آن مقطع کمک خواهند کرد.
وی گفت: ورود رایتل به بازار سرمایه با هدف ایجاد منافع اقتصادی است. بگیریم. علاوه بر این با ادغام با بدنه وزارت رفاه اقدامات موثری انجام خواهیم داد.»
وی با اشاره به تاثیر افزایش سرمایه رایتل در توسعه این شرکت گفت: حرکت هر چند آهسته اما افزایش تعداد مشترکین و افزایش ترافیک. در یک سال و نیم گذشته، 600 سایت از 1000 سایت رایتل در تهران به +4G تبدیل شده است.
م. خ
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
مدیرعامل رایتل گفت: با وجود چالش هایی که در این بازار وجود دارد، جلسات پیش پذیرش برگزار کرده ایم و از طریق هلدینگ صبا تامین که هلدینگ سرمایه گذاری شستا است، این روند را دنبال می کنیم. به اطلاع ما رسیده است که جلسه هیات پذیرش بورس رایتل طی دو سه هفته آینده و قطعا تا قبل از یک ماه آینده برگزار خواهد شد. به هر حال، این کافی نیست. جلسه هیئت مدیره فقط می گوید که رایتل 100 درصد آماده ورود به بورس است و باید توقف کنیم و ببینیم بورس چه زمانی آماده راه اندازی رایتل است.
منافع اقتصادی
وی افزود: بازار سرمایه این روزها وضعیت خوبی ندارد. راه اندازی یک شرکت جدید وقتی بازار منفی است، نقدینگی را به سمت این عرضه جدید سوق می دهد و بازار متلاطم ممکن است فشار جدیدی را تجربه کند. چالش بازار سهام تقریبا از تابستان گذشته شروع شد.
رضاخواه گفت: شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی مشاغل متنوعی دارد و 9 هلدینگ زیر چتر خود دارد و به نظر من یکی از نقاطی که رایتل می تواند سرمایه گذاری کند این فضای خیلی متراکم نیست و به قول اقیانوس سرخ. کسبوکارهای راهاندازی B2C که میتوانند به سبک B2B کسبوکارهای سازمانی حرکت کنند. اگر آن روز برای زیرساختهای 5G آماده باشیم، ممکن است روی کسبوکارهای B2B و کارخانههای هوشمند و به اصطلاح اقیانوس آبی، کسبوکارهای غیراشباع تمرکز کنیم. رایتل در جایگاه سهامدار خود می تواند با استفاده از اتحاد با سهامدار خود در این حوزه ها ارزش زیادی برای صنعت کشور ایجاد کند.
موانع ورود
مدیرعامل رایتل با اشاره به یکی از چالش های این شرکت برای ورود به بورس گفت: نمی توان انتظار داشت سهامداران با همه چالش هایی که دارند در این مجموعه سرمایه گذاری کنند. اما ما مطمئن هستیم که با ورود رایتل به بازار سهام، سهام رایتل به سرعت به شرکت های خصوصی و دولتی منتقل می شود و آن شرکت های جدید سرمایه گذاری خواهند کرد. “این چالش سرمایه گذاری رایتل را حل خواهد کرد.”
وی تاکید کرد: در دو سال اخیر نزدیک به 600 تا 700 میلیارد تومان از منابع خود شرکت سرمایه گذاری کرده ایم، این را هم بدانید که رایتل به بسیاری از تامین کنندگان خود بدهکار است، در گذشته علاوه بر زیان انباشته، بدهی انباشته هم داشتیم.» بدهی زیادی داشتیم و در عین حال منابع خود را صرف توسعه کردیم.
این فعال ارتباطات با بیان معمای سودآوری اخیر رایتل گفت: در بیشتر جاها ساختار هزینه را اصلاح کرده ایم و بسیاری از تامین کنندگان خارجی را جایگزین تامین کنندگان داخلی کرده ایم. ما در حال حاضر پیشرفته ترین زیرساخت های فناوری اطلاعات را با یک دهم قیمت شرکت های داخلی مدیریت می کنیم. ما این صرفه جویی را در هزینه های جاری با شرکت های محلی انجام دادیم و منافع حاصل از آن را صرف توسعه شبکه کردیم. “اگر کسی واقعاً بخواهد به معمای توسعه در رایتل نگاه کند و ببیند چگونه حل شد، ممکن است موضوع همین باشد.”
رضاخواه تصریح کرد: رایتل تنها اپراتوری است که بیش از نیمی از سایت های آن همچنان 3G هستند، ما در حال بررسی برنامه ریزی هستیم که ظرف یک سال تا دو سال آینده رایتل سایت 3G نداشته باشد، همه سایت های ما اینگونه هستند. 4G یا 4G+ که نیاز به سرمایه گذاری دارد.امیدواریم حضور سهامداران جدید در سازمان بورس به جذب سرمایه برای این روند توسعه کمک کند.
معمای سودآوری
مدیرعامل رایتل تاثیر بر مستمری بگیران را یکی از بزرگترین انگیزه های رایتل برای ورود به بورس عنوان کرد و گفت: عرضه رایتل در بورس برای سهامدار ما نقدینگی ایجاد می کند، سازمان تامین اجتماعی و شستا در این سال ها سرمایه گذاری هنگفتی در رایتل انجام داده اند. این سرمایه گذاری نه تنها به نفع مجموعه و سهامداران و مدیرانش بوده بلکه ضرر هم بوده است و هر روز بیشتر علاقه مندیم که رایتل سود و زیان صفر داشته باشد و بتواند برای سهامدارش که الان 100 شده است سود کند. درصد متعلق به سازمان تامین اجتماعی “این کار به من و همکارانم انگیزه زیادی می دهد.”
وی تاکید کرد: یکی از دلایلی که مایلیم این اپراتور در بازار سرمایه عرضه شود این است که رایتل در دوره های مختلف قیمت گذاری شده است و آخرین بار در اردیبهشت 1400 بوده که در تجدید ارزیابی شستا به عنوان یکی از دارایی های آن، “یک مقدار جدید روی آن قرار داده شد.”
یاسر رضاخواه درباره دلایل به تعویق افتادن عرضه اولیه رایتل گفت: تقریباً از اواخر تابستان گذشته آماده حضور در بورس بودیم، اما بورس آمادگی حضور ما را نداشت.
تحریریه ICTNN شبکه خبری