بر اساس آخرین اظهارات وزیر ارتباطات، امروز تعداد کاربران فعال در پلتفرم های ملی بیش از پنج تا ده برابر افزایش یافته است و ظرفیت سرویس دهی به 100 میلیون کاربر در سرویس های ملی پیام رسان را دارند.
به گزارش ICTNN، امروز عصر سکوها و نفوذ آنهاست که عمق استراتژیک کشورها را مشخص می کند و گاه ظرفیت های این فضای حاکمیتی مغفول مانده است.
چند سالی است که پلتفرم های بومی تلاش می کنند از فرصتی که در این سال ها و البته دولت سیزدهم پیش آمده استفاده کنند و کارایی و کاربری را افزایش دهند. به این ترتیب شرکت های داخلی توانستند جایگزین هایی در قالب پیام رسان، شبکه های اجتماعی و موارد دیگر ارائه دهند که به گفته مسئولان چیزی کمتر از نمونه های خارجی ندارد.
با مروری بر چند سال گذشته می توان دریافت که رشد و توسعه سکوهای داخلی و نوعی خروج از سیطره سکوهای خارجی یکی از وعده های مهم آغاز به کار دولت سیزدهم محسوب می شد. اما یکی از مهم ترین اقداماتی که در توسعه پلتفرم های بومی و افزایش تعداد کاربران آنها تاثیر بسزایی داشت، آیین نامه حمایت از شرکت های اینترنتی در پاییز 1401 بود که در آن مشوق ها و امتیازاتی برای توسعه در نظر گرفته شد. پلتفرم های بومی
پس از این مقررات و اضافه شدن امکاناتی مانند تماس تصویری و اتصال، کاربران آنها افزایش یافتند که نشان دهنده موفقیت پلتفرم های بومی است. در همین راستا با توجه به اینکه دولت سیزدهم آخرین روزهای خود را سپری می کند، مسئولان در خصوص آخرین وضعیت و حمایت های صورت گرفته در این زمینه توضیحاتی ارائه کردند.
به عنوان مثال، عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – اخیراً اعلام کرد که وزارت ارتباطات در تمام این سالها با پلتفرمهای داخلی کار میکند و باید زیرساختهای پردازشی و ذخیرهسازی برای آنها فراهم کند.
به گفته وی، نزدیک به 1000 سرور ایمن شده و در اختیار آنها قرار گرفته و حتی به سمت راه اندازی مرکز داده دوم برای آنها رفته اند.
البته او در آخرین اظهارات خود از افزایش تعداد کاربران داخلی این پلتفرم نیز صحبت کرده است. زارع پور در جلسه علنی اخیر شورای اسلامی تاکید کرد: امروز تعداد کاربران فعال در بسترهای ملی بیش از پنج تا ده برابر شده است. به عنوان مثال تعداد کاربران حاضر در یک سامانه پیام رسان به بیش از 30 میلیون و 500 هزار نفر فعال و حضور افراد در این بسترهای داخلی 10 برابر شد.
وزیر ارتباطات تخمین می زند که امروز پلتفرم های ملی ما ظرفیت ارائه خدمات به 100 میلیون کاربر در پیام رسان ملی را دارد اما پیش از این برخی مسئولان می خواستند پیام ملی بتواند 20 میلیون کاربر داشته باشد.
به همین دلیل است که با عنایت به اقدامات مهم و کاربردی که طی سه سال گذشته برای پیشرفت این حوزه برداشته شده است، کارشناسان و مسئولان توجه و تداوم این روند را در دولت های آینده مهم و ضروری می دانند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات