به گزارش خبرنگار پارلمانی ICTNN، در جلسه علنی روز سه شنبه 18 فروردین ماه مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره جزئیات طرح مدیریت یکپارچه ملی داده ها و اطلاعات بررسی و مواد 1 و 2 آن بررسی شد. و 3 مورد از این طرح تصویب شد.
ماده 1- اصطلاحات به کار رفته در این قانون به شرح زیر است:
الف- دستگاه ها و مؤسسات موضوع این قانون: دستگاه ها و مؤسسات موضوع ماده (1) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه ملی مصوب بهمن ماه 1396 ماده (5) قانون خدمات کشوری مصوب مهر 1386 و ماده (29) قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب اسفند 1396 و بند (د) ماده (1) قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب مرداد 1388، ماده (1) ق. قانون مدیریت مناطق آزاد تجاری – صنعتی جمهوری اسلامی ایران مصوب شهریور 1372 با اصلاحات و الحاقات بعدی و ماده (1) قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران. در دسامبر 2005 تصویب شد.
تبصره ـ مؤسسات تحت نظر مقام معظم رهبری مشمول اذن معظم له می باشند.
ب) ارائه دهندگان خدمات تحت نظارت بخش: آن دسته از ارائه دهندگان خدماتی که بر اساس قوانین و مقررات مربوط به صدور مجوز استفاده (اپراتورها) یا قوانین و مقررات مربوط به اصناف، اتحادیه ها یا شوراهایی که انواع موافقت نامه های اصولی را صادر می کنند، تأسیس شده اند. یا تبدیل شود و عمل کند.
ج- پایگاه و اطلاعات: پایگاه داده: کلیه پایگاه ها و اطلاعاتی که در ایجاد و ارائه خدمات الکترونیکی و هوشمند و اجرای فرآیندهای الکترونیکی نقش اساسی دارند و ارائه این خدمات و اجرای فرآیندهای الکترونیکی به یک یا ترکیبی از اطلاعات بستگی دارد. و داده های این پایگاه ها
ملی – داده ها و اطلاعات ملی: داده ها و اطلاعات دستگاه ها و مؤسسات موضوع این قانون یا هر داده و اطلاعاتی که طبق قوانین و مقررات در اختیار دستگاه ها و مؤسسات موضوع این قانون قرار می گیرد، داده های ملی نامیده می شود. اطلاعات
ماده 2 – سیاست گذاری و تصویب راهبردهای کلان تولید، ذخیره سازی، پردازش، دسترسی، یکپارچه سازی، تبادل و امنیت داده ها و اطلاعات ملی به منظور افزایش حاکمیت، سازماندهی و ادغام در سیستم تبادل داده و اطلاعات، گسترش تبادل اطلاعات بین نهادها و مؤسسات مشمول این قانون تسهیل دسترسی به اطلاعات اولیه برای مشاغل بخش خصوصی بر عهده شورای عالی فضای مجازی است.
ماده 3 – در راستای اجرای سیاستها و راهبردهای شورای عالی فضای مجازی در زمینه دادهها و اطلاعات ملی و نظارت و مدیریت بر نحوه ذخیرهسازی، پردازش، دسترسی، یکپارچهسازی، امنیت و بهویژه تبادل و اشتراک دادهها و اطلاعات ملی. «کارگروه تعامل دولت الکترونیک» تصویب شد شورای عالی فضای مجازی به «کمیسیون ملی داده ها و اطلاعات» که به اختصار کمیسیون پایداری نامیده می شود ارتقا می یابد.
تبصره 1- ترکیب اعضا و نحوه اداره کمیسیون پایداری به تصویب شورای عالی فضای مجازی خواهد رسید.
تبصره 2- کمیسیون پایداری موظف است هر سه ماه یکبار گزارش عملکرد دستگاه ها و نهادهای مشمول این قانون را به کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و شورای عالی فضای مجازی ارائه کند.