طرح توسعه شبکه فیبر نوری که اکنون یکی از برنامه های مهم دولت سیزدهم محسوب می شود و به گفته مسئولان آن سرعتی نزدیک به 900 مگابیت بر ثانیه دارد، قرار است تا پایان بین هشت تا 10 میلیون خانه را پوشش دهد. این سال .
به گزارش ICTNN، فیبر نوری اکنون بخش مهمی از تجهیزات ارتباطات زیرساختی در سراسر جهان است. فناوری اصلی که در سال های اخیر در ایران کمتر در حوزه ارتباطات ثابت مورد استفاده قرار می گرفت، اما در دولت سیزدهم مورد توجه ویژه دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفت، بنابراین وزیر ارتباطات در ابتدای کار هفته ای از ایجاد حساب کاربری برای توسعه شبکه فیبر نوری با سرمایه اولیه هزار میلیارد تومان خبر داد.
او معتقد است که این پروژه خدمات پایدارتر و باکیفیت تری را به مردم ارائه می دهد و حتی مصرف برق فناوری مبتنی بر فیبر بسیار کمتر از فناوری های موبایل است. فیبر نوری زیرساخت توسعه سه یا چهار دهه آینده خواهد بود و بر اساس این تحلیل و بر اساس مصوبات سطح بالا از جمله مصوبه شورای عالی فضای مجازی که تاکید دارد 80 درصد خانوارها باید تا سال 1404 به سرعت متوسط 25 مگابیت بر ثانیه دسترسی داشته باشند. زارع پور همچنین می گوید: اینترنت ماهواره ای نمی تواند سرعت و کیفیت ارتباطات مبتنی بر فیبر را تامین کند، به طوری که همه کشورهای پیشرفته به سرعت ساختمان های خود را به فیبر نوری متصل می کنند.
شبکه ملی اطلاعات علاوه بر پروژه فیبر نوری از دیگر طرح های مورد توجه دولت سیزدهم است به طوری که در اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی دور جدید آخرین وضعیت این پروژه اعلام شد. بررسی شده. اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی در اولین دوره جدید فعالیت این شورا، ضمن بررسی گزارشی از آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاع رسانی، اولویت ها و الزامات در رابطه با ارائه خدمات بهتر به جمعیت و پیش نیازها و ظرفیت های لازم برای دستیابی به توسعه اقتصاد دیجیتال و حمایت آنها سرمایه انسانی را مورد بررسی قرار دادند.
در حالی که ماه گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته بود تصمیمی برای افزایش تعرفه تلفن همراه گرفته نشده است، اخیرا در جلسه شورای اداری اعلام کرد که این موضوع با توجه به افزایش هزینه ها، دستمزدها و افزایش قیمت ها در دست بررسی است. در قیمت دلار و تجهیزات، اپراتورها پیشنهاداتی را مطرح می کنند که در صورت نیاز ارائه خواهد شد. به گفته وی آخرین نرخ بسته های اینترنتی مربوط به سال 1395 است و در دولت سیزدهم افزایش قیمتی نداشته است. از طرفی طرح های زیر کف قیمت سال گذشته حذف شد اما اپراتورها طرح جدیدی ارائه نکردند، سعی می کنیم فشاری به مردم وارد نشود.
هفته گذشته لزوم تشریح ابهامات بازار انحصاری پیامک انبوه به وزیر ارتباطات درخواستی از سوی رئیس فراکسیون راهبردی شورای اسلامی بود. محمدرضا میرتاج الدینی با اشاره به مصوبه شماره 21 شورای عالی فضای مجازی گفت: بر اساس این مصوبه و تفاسیر مختلف در معاونت زیرساخت ها بین وزارت ارتباطات و وزارت ارشاد بیش از هشت سال است بازار انحصاری خدمات پیام کوتاه انبوه در بین هشت شرکت متمرکز شده است. زنجیره تامین پیامک انبوه بین تولید کننده محتوا و اپراتور است و این هشت شرکت بیش از هشت سال است که به طور انحصاری در زنجیره تامین بدون پرداخت هزینه مجوز یا حق اشتراک سالانه درآمد به دولت به عنوان واسطه بوده اند. آنها در عمل هیچ زیرساخت تخصصی مخابراتی ایجاد نکردند و نقش یک واسطه بزرگ اقتصادی – انحصاری با مجوز رایگان از وزارت ارشاد را در این زنجیره بر عهده نگرفتند.
علاوه بر این، هفته گذشته قیمت تماس تصویری اعلام شد. تماس تصویری در بستر شبکه نسل چهارم سرویس جدیدی است که برای اولین بار توسط اپراتور پیشرو تلفن همراه کشور برای مشترکین مدل های خاص تلفن فعال و ارائه می شود و مشترکین این اپراتور قادر خواهند بود بدون نیاز به تماس تصویری با یکدیگر تماس بگیرند. با استفاده از یک برنامه یا برنامه واسطه . در همین راستا کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره 342 در تاریخ 11/02/1401 تعرفه خدمات تماس تصویری را اعلام کرد. این کمیسیون سقف قیمت یک دقیقه مکالمه تصویری سیم کارت های دائمی و اعتباری را 1500 ریال (150 تومان) تعیین و ابلاغ کرده است.
این هفته اعلام شد که اولین همایش و نمایشگاه صنعت پست، تجارت الکترونیک، لجستیک هوشمند و صنایع وابسته از 18 تا 11 خرداد ماه سال جاری در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می شود. آشنایی با محیط صنعت پست، تعامل بنگاه های داخلی با بنگاه های خارجی، آشنایی با حوزه های مختلف پست از مهمترین اهداف برگزاری این همایش و نمایشگاه است. به همین دلیل است که محمود لیایی – مدیرعامل شرکت ملی پست کشور – روز سه شنبه در نشست خبری این نمایشگاه اعلام کرد: متاسفانه در کشور ما سرانه هزینه پست نسبت به کشورهای دیگر پایین است، اما داریم. نهضت جهادی راه انداختیم و درصدد افزایش سرانه پست هستیم، اگر بخواهیم سرانه پست را بین کشورمان و سایر کشورهای پیشرفته مقایسه کنیم، تقریباً 10 به 600 است، در واقع با بررسی های انجام شده متوجه شدیم که میانگین سرانه در کشورهای دیگر 600 و در ایران 10 است.
او می گوید خوشبختانه بلوغ مردم در استفاده از خدمات پستی افزایش یافته است، اما هنوز با ایده آل فاصله دارد. لیایی در حاشیه این نشست خبری در خصوص همکاری های ایران و سوریه در حوزه پست به ICTNN گفت: در حال حاضر تعاملات پستی ما با سوریه بسیار کم است، بنابراین پیشنهاد داده ایم مرکز تحلیل و تبادل سوریه ایجاد شود. با توانمندی های داخلی ایران
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات