در حالی که 1141000 پورت FTTH در پایان آوریل امسال نصب شد، تنها 208000 مشترک از فیبر نوری استفاده می کنند.
الزامات طرح توسعه شبکه این است که 80 درصد خانوارهای هر استان تحت پوشش باشند و مبنای پوشش خانوارها کد پستی یا پلاک شهری/روستایی و نقشه های هوایی مصوب سازمان در مناطق خدمات شهری/ روستایی است. شرط دیگر این است که حداقل 50 درصد از کاربران بتوانند از سرویس دسترسی فیبر نوری (FTTP) و حداکثر 50 درصد از خدمات دسترسی باند پهن از طریق دسترسی سیمی با حداقل سرعت 50 مگابیت بر ثانیه و دسترسی رادیویی مجاز با حداقل سرعت استفاده کنند. از 35 مگابیت در ثانیه است.
با وجود این، بر اساس گزارش سایت پایش طرح توسعه فیبر نوری به نشانی iranfttx.ir که آمار آن در تصویر زیر آمده است، با وجود نصب یک میلیون و 141 هزار پورت FTTH در فروردین ماه امسال، تنها 208 هزار مشترک از فیبر نوری استفاده می کنند. یکی از دلایلی که کاربران برای استفاده از فیبر نوری خوش شانس نیستند، ممکن است هزینه بالای راه اندازی آن باشد که زارع پور می گوید هزینه آن حدود سه میلیون تومان است.
ICTNN/
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
در واقع، فیبر نوری (FTTx) یک حالت دسترسی ثابت به اینترنت است که به جای تمام یا بخشی از کابل مسی، از کابل های فیبر نوری استفاده می کند. با توجه به حرفی که به جای x قرار داده شده، به روش های مختلف ارائه آن به کاربر اشاره دارد. در مدل FTTH (Fiber To The Home)، کابل کشی فیبر نوری تا خانه یا واحد کاربر ادامه می یابد، یعنی فیبر نوری جایگزین کابل مسی از مخابرات به خانه می شود. در مدل FTTB (Fiber To The Cabinet) کابل فیبر نوری به ساختمان می رسد و در نهایت سرویس توسط کابل مسی (معمولاً VDSL) کمتر از 500 متر (فاصله کاربر) ارائه می شود و در نهایت مشترک به سیستم متصل می شود. شبکه از طریق یکی از فناوری های DSL (مانند VDSL).
علاوه بر این، برای حداقل 10 درصد از کاربران، امکان استفاده از سرویس دسترسی فیبر نوری با حداقل ظرفیت خروجی یک گیگابیت در ثانیه وجود دارد. در عین حال نقطه حضور در شهر نیز وجود دارد.
در عین حال، بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی، تا سال 1404، 80 درصد خانوارها و 100 درصد بنگاه ها باید از پهنای باند ثابت با سرعت متوسط 25 مگابیت بر ثانیه برخوردار باشند و 20 میلیون خانوار و 5 میلیون کسب و کار باید دسترسی داشته باشند. تا 1404 در 1404. اینترنت پهن باند ثابت باید بر اساس فیبر نوری شکل بگیرد. همچنین از ابتدای دولت سیزدهم، عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – بر توسعه اینترنت ثابت تاکید کرد و گفت: توسعه ارتباطات ثابت و دسترسی عمومی به سراسر کشور به یک سیستم امن، پایدار، پرسرعت و شبکه کم هزینه، عزم لازم است، اراده ملی شکل بگیرد و نهضت ریسندگی الیاف در کشور آغاز شود.
به گزارش ICTNN، اینترنت فیبر نوری (FTTx) مبتنی بر کابل فیبر نوری است و از کابل مسی یا خطوط تلفن استفاده نمی کند و کابل های فیبر نوری فرستنده اطلاعات هستند. به دلیل استفاده از اینترنت فیبر نوری سیگنال های نوری از کیفیت و سرعت بالاتری نسبت به ADSL و VDSL برخوردار است و بدون در نظر گرفتن فاصله کاربر با ارائه دهنده خدمات می تواند کیفیت و سرعت را ارائه دهد. فیبر نوری می تواند سرعت دانلود و آپلود تا یک گیگابیت را ارائه دهد.
هدف وزارت ارتباطات 20 میلیون فیبر نوری است در فوریه سال گذشته 500000 پورت فیبر نوری افتتاح شد پس از آن قرار است در سال 1401 در کلان شهرها به کار ادامه داده شود و در سال 1401 5 میلیون پورت فیبر نوری تحویل داده شود، سپس در سال 1402 حدود 7 میلیون پورت و در سال 1403 حدود 8 میلیون پورت راه اندازی شود. در نهایت در سال 1403 به حد مطلوب می رسیم. هدف.
تحریریه ICTNN شبکه خبری