وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی اختلالی که در روزهای اخیر در یکی از سرویسهای پیامرسان داخلی رخ داد، در این خصوص توضیح داد که در حال راهاندازی مرکز داده دوم برای این سرویسهای پیامرسان هستند تا دیگر با چنین مشکلاتی مواجه نشوند. .
به گزارش ICTNN، هفته دوم فروردین 1403 با خبری مبنی بر اغتشاش در یک پیام رسان داخلی آغاز شد. ماجرا از این قرار بود که برخی از کاربران فضای مجازی از نقص در پیام رسانی ایتا خبر دادند و امکان ارسال و دریافت پیام در آن وجود نداشت. پس از مدتی پس از اعلام این خبر، روابط عمومی این پیام رسان ضمن تایید این خبر، دلیل مواجه شدن با مشکلات فنی در تجهیزات سخت افزاری شبکه، ارتباط کاربران با اختلالات و خرابی ها را تشریح کرد.
مشکلی که عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – در حاشیه جلسه هیات دولت به آن اشاره کرد و توضیح داد: در حال راه اندازی مرکز داده دوم برای این پیام رسان ها هستیم تا دیگر با چنین مشکلاتی مواجه نشویم.
وی در خصوص تعداد اختلالات پیام رسان ها گفت: در روزهای اخیر یک پیام رسان خارجی چندین ساعت دچار اختلال شد. گاهی اوقات این اختلال طبیعی است، اما باید سعی کنیم آن را تکرار نکنیم و آن را به حداقل برسانیم. زیرساخت این پیام رسان ها توسط وزارت ارتباطات تامین می شود و تلاش ما این است که روز به روز کیفیت زیرساخت ها را تقویت کنیم.
یکی دیگر از خبرهای این هفته مسدود شدن استفاده از اینترنت رایگان در سومین اپراتور بزرگ تلفن همراه بود. در واقع، بر اساس مصوبه شماره 5-237 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، مشترکین تلفن همراه باید توجه داشته باشند که در صورت استفاده از این سرویس بدون خرید بسته اینترنت یا پس از اتمام بسته اینترنت، نرخ اینترنت آنها باز محاسبه می شود. نرخ.
بدین ترتیب، ارائه دهندگان اینترنت سیار موظفند قبل از پایان اعتبار (اعتبار حجمی یا اعتبار زمانی) مشترکان، پایان اعتبار بسته یا استفاده از اینترنت با نرخ باز را در قالب پیامک اعلام کنند. بسته های اینترنتی، یا اگر مشترکین بدون بهره مندی از بسته تشویقی از آن استفاده کنند. مشترکین جهت اطلاع رسانی
در همین راستا، بر اساس اعلام مدیرکل تنظیم مقررات حمایت از حقوق مصرف کنندگان، امکان مسدودسازی استفاده رایگان از اینترنت برای مشترکان اپراتور رایتل وجود دارد.
علاوه بر این، هفته گذشته مهلت اجرای دستورالعمل های حفظ حریم خصوصی کاربران تمدید شد. رئیس مرکز ملی فضای مجازی اواخر سال گذشته بخشنامه جدیدی در خصوص حفاظت از اطلاعات مردم در پلتفرمها و سامانهها ابلاغ کرد که بر اساس آن کلیه سرویسدهندگانی که به صورت آنلاین از طریق سامانهها و بسترهای فضای مجازی به مردم خدمات ارائه میکنند ملزم شدند. حداکثر تا دو روز برای اجرای این دستورالعمل مهلت داده شود و در صورت عدم اقدام، مجوز ادامه یا گسترش فعالیت آنها صادر نخواهد شد.
اما با گذشت نزدیک به دو ماه از این پرونده، سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی از تمدید مهلت اجرای دستورالعمل حفظ حریم خصوصی کاربران خبر داد. به گفته وی، جلسات متعددی به منظور نظارت بر اجرای آن در پلتفرمها و سامانهها برگزار شد و در چارچوب این کنترل و نظارت، سامانهها و شرکتهای بخش خصوصی از مرکز ملی فضای مجازی خواستند تا به دلیل فنی این بخشنامه را برای اجرای این بخشنامه فراهم کنند. محدودیت ها و اجرای آن از حداکثر 2 ماه پس از ابلاغ به حداکثر 4 ماه پس از ابلاغ افزایش یابد تا در زمان مناسب نسبت به جنبه های فنی و زمان بندی اجرای بخشنامه اقدامات لازم را انجام دهند.
از دیگر اخبار مهم منتشر شده در این هفته می توان به بهبود 23 درصدی خدمات سازمان فناوری اطلاعات ایران اشاره کرد. بیتا کیامهر – مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان فناوری اطلاعات ایران – گفت: در مجموع 23 درصد خدمات با شناسه خدمات این سازمان به صورت هوشمند ارائه می شود. البته خدمات دیگری نیز با ایجاد دسترسی آسان و برابر به تمامی ذینفعان ارائه شده است و از زمان ثبت اپلیکیشن در اسرع وقت بررسی و ارائه می شود. به عنوان مثال، خدمات صدور گواهینامه مالکیت نرم افزار و خدمات گواهی سلامت و اصالت نرم افزار از جمله خدماتی هستند که در کمتر از سی روز ارائه می شوند.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات