رئیس مرکز پژوهش های مجلس با تاکید بر اینکه غفلت از قابلیت های جدید دیجیتال به کشور آسیب می زند، گفت: اگر تحولات دیجیتال را درست درک کنیم، می توانیم در همه حوزه های پژوهشی تغییرات اساسی ایجاد کنیم.
به گزارش ICTNN، به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش های شورای اسلامی، بابک نگهداری در همایش پژوهش و تحول دیجیتال که در مرکز آموزش، پژوهش و نوآوری مخابرات برگزار شد، اظهار کرد: به نظر می رسد مدیران و کارکنان دولتی و… انجام می دهند. نیاز به دانستن در مورد تحول دیجیتال است و آنها آن را مانند فناوری اطلاعات می دانند. بنابراین هرگونه اقدامی برای تبیین و ترویج این موضوعات حائز اهمیت است.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس به تفاوت های تحول فناوری اطلاعات و تحول دیجیتال پرداخت و گفت: در تحول فناوری اطلاعات به دنبال بهبود فرآیندهای به کارگیری این فناوری ها هستیم. اگر سطح آمادگی سازمان ها در این زمینه ارتقا یابد، تحولات دیجیتالی می تواند تغییرات بیشتری را در سازمان ها به همراه داشته باشد.
وی توانمندی های فناوری های دیجیتال را برجسته کرد و گفت: با توجه به تغییراتی که در فضای کسب و کار هر سازمانی رخ می دهد، اگر درک درستی از تحول دیجیتال داشته باشیم، می توان تغییرات اساسی در همه حوزه های این سازمان ایجاد کرد و این تغییرات قابل انجام نیست. اصلاح شده. فرآیندها را محدود نکنید
نگهداری بیان کرد: اجرای تحول دیجیتال در سازمان ها با بازنگری های جدی در چشم انداز و افق سازمان مواجه خواهد شد و مأموریت ها و اهداف کلی و توصیفی سازمان را تغییر اساسی خواهد داد و با توجه به این تحولات، فرآیندهای سازمانی به طور مستمر اصلاح خواهند شد. . و بهینه شده است.
وی بیان کرد: اگر درک روشنی از تحول دیجیتال در همه حوزه های سازمانی اتفاق بیفتد می توان تغییرات عمیق در سازمان ها و بازنگری در ماموریت های سازمانی را در دستور کار قرار داد.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس گفت: هوش مصنوعی، رسانه های جمعی و… می تواند در تحول دیجیتال موثر باشد و گفت: تحول دیجیتال در اکوسیستم تحقیقاتی کشور نیز موثر است. وب و شبکه های اجتماعی نسل سوم ظرفیت مهمی برای استفاده از مشارکت گسترده مردم، کارشناسان و نخبگان در پروژه های تحقیقاتی دارند.
او ادامه می دهد: «علاوه بر این، هوش مصنوعی به ما اجازه می دهد تا در مورد آزمایشات یا مطالعات قبلی تحقیقات عمیقی انجام دهیم. سنتز و ترجمه سریع مقالات، استفاده از تجربیات بین المللی در انجام تحقیقات و …. از دیگر امکاناتی است که این ابزار جستجو در اختیار ما قرار می دهد.
نهداری فناوری دیگری را در حوزه تحول دیجیتال به نام دفترکل توزیع شده یا DLT برشمرد و گفت: این فناوری امکان ثبت دقیق ایده ها و پیشنهادات را فراهم می کند و مسائل مالکیت معنوی ایده ها را با هزینه کمتر حل می کند. با توجه به اینکه یکی از مهم ترین مشکلات ما در حوزه فناوری های نوین، ثبت ایده و حفظ مالکیت معنوی ایده پردازان است، فناوری دفتر کل توزیع شده کمک شایانی به ما در این حوزه می کند.
وی با بیان اینکه این فناوری ها در ارتقای مشارکت کارشناسان، ارتقای کیفیت استفاده از مطالعات قبلی و حفظ مالکیت معنوی موثر است، گفت: نسل سوم وب، هوش مصنوعی و دفتر کل توزیع شده، هر کدام یکی از اصول مطرح شده در آنها را ساده کرده است. دستیابی به بی طرفی و عینیت در تحقیقات بیش از گذشته.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به اینکه عینیت در پژوهش در طول تاریخ بازنویسی و بازاندیشی شده است، گفت: معتقدم تحول دیجیتال حتی تعریف بی طرفی و عینیت در پژوهش را به روز می کند.
وی برخی از تحولات احتمالی در دیجیتالی شدن تحقیقات را برشمرد و افزود: پژوهشگران قبل از درک این پیشرفت، با زمان محدود و بررسی نظرات کارشناسی و با جمعآوری اطلاعات محدودتر میتوانستند به عینی بودن موضوع تحقیق بپردازند، اما با توانایی تحول دیجیتال، اکوسیستم تحقیقاتی کشور تغییرات عظیمی را تجربه خواهد کرد.
نگهداری ادامه داد: نادیده گرفتن قابلیت های دیجیتال جدید در پژوهش، عینیت احتمالی نتایج تحقیقات در کشور را خدشه دار می کند و تحقیقات ما را غیرقابل قبول می کند.
وی بیان کرد: شاید برخی تمایلی به پذیرش این تحول در حوزه پژوهشی نداشته باشند، اما کم کم منطق مقاومت این افراد زیر سوال می رود چرا که در درازمدت باید از فرصت های این ظرفیت استفاده کرد.
رئیس مرکز پژوهش های شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در واقع برخی نظرات مبنی بر عدم استفاده از این سه فناوری دیجیتال در حوزه پژوهش قابل قبول نیست، گفت: حتی در حوزه حاکمیتی نیز این فناوری ها ظرفیت حداکثر و حداکثری را دارند. مشارکت شفاف تعداد زیادی از مردم که تصمیمات مهم جامعه را ایجاد می کند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در دنیا اظهارنظرهایی مبنی بر جایگزینی نظام حاکمیتی پارلمانی با حاکمیت مشارکتی بر اساس قابلیت های فناوری دیجیتال مطرح می شود که البته قابل نقد است. نظام نمایندگی، نظام تعاونی، هر کدام کارکرد خاص خود را دارند و هیچ کدام نمی توانند جایگزین دیگری شوند. با این حال، مسلم است که تحول دیجیتال تأثیر بسزایی در کسب نظرات کارشناسی و مشارکت شهروندان در حکمرانی آینده خواهد داشت.
نگهداری در ادامه تغییرات اصول کلی اکوسیستم تحقیقاتی در موسسات تحقیقاتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: شاید رسالت اصلی این موسسات ارائه خدمات تحقیقاتی بی طرفانه به نهادهای تصمیم گیرنده باشد، اما اگر تحول دیجیتال در حال رخ دادن است، به نظر می رسد این ماموریت انجام شود. تغییر کرده است و تجربیاتی داریم و بسیاری از تحقیقات انجام شده در کشور را جمع بندی کرده و به مراکز هدف ارائه می کنیم.
وی با بیان اینکه موسسات پژوهشی دیگر خودشان تحقیق نمی کنند و فقط نظرات دیگران را جمع آوری می کنند، گفت: موسساتی مانند مرکز پژوهش های مجلس اگر تاکنون به پژوهشگران داخلی خود اتکا کرده باشند، پس از تحول دیجیتال در حوزه پژوهش، موسساتی در علاوه بر بکارگیری پژوهشگران داخلی، یک پژوهش باید از قابلیت های هوش مصنوعی و محققان خارجی استفاده کند.
رئیس مرکز پژوهش های شورای اسلامی ادامه داد: سومین تغییری که در تحول دیجیتال در اکوسیستم پژوهشی کشور رخ می دهد این است که ماهیت پژوهش از فردی و درون سازمانی به تعامل و وفاق ملی در حال تغییر است. این بدان معناست که به جای تحقیق در درون سازمان با گروهی محدود، این توانایی را داریم که هر موضوعی را که لازم بدانیم به یک اجماع ملی تبدیل کنیم.
وی تحول دیجیتال در حوزه پژوهش را نیز دگرگونی اهداف بلندمدت سازمان های پژوهشی دانست و گفت: در واقع اهداف سازمانی باید به سمت استفاده حداکثری از فناوری های تحول دیجیتال در مکانیزم ها و فرآیند سیستم جستجو پیش برود. و قرار دادن این ظرفیت در بخش های مختلف پژوهشی.
نگهداری ادامه می دهد: در عصر تحول دیجیتال، حتی آموزش پژوهشگران نیز در حال تغییر است. اگر در حال حاضر بر اساس روش های تحقیق، مهارت های فردی را به پژوهشگران آموزش دهیم، نیروی پژوهشی در عصر تحول دیجیتال به مهارت های دیگری نیاز دارد. او باید بتواند از هوش مصنوعی استفاده کند، برای هدایت بحث آموزش ببیند و هنر گردآوری چندین دیدگاه را بداند.
وی بیان کرد: در دوره جدید پژوهشگر باید در مقایسه با گذشته بیشتر و بهتر در زمینه تفکر با گروه های متخصص آموزش ببیند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در ادامه نقش شرکتهای مخابراتی در تحول دیجیتال را در ارتباط با اکوسیستم پژوهشی برجسته کرد و گفت: معتقدم شرکتهای مخابرات و گروههای خدمات ارتباطی و شرکتهای فناوری اطلاعات میتوانند دستیاران اصلی تحول دیجیتال در کشور باشند. .
وی با بیان اینکه شرکت های مخابراتی می توانند در ایجاد فناوری دفتر کل توزیع شده نقش پیشرو داشته باشند، گفت: این شرکت ها می توانند محور توسعه این فناوری در کشور باشند.
نهداری تجربه چین در این زمینه را برجسته کرد و گفت: چینی ها از یک ارائه دهنده خدمات ارتباطی به ارائه دهنده خدمات اولیه ارتباطات و پردازش تبدیل شده اند. این خدمات پردازشی شامل فناوری هایی مانند دفتر کل توزیع شده یا رسانه های اجتماعی و هوش مصنوعی است.
وی ادامه داد: اگر شرکت مخابرات علاوه بر خدمات ارتباطی، پردازش اطلاعات را نیز به خدمات خود اضافه کند، می تواند نقش مهمی در تحول دیجیتال کشور داشته باشد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات