تقویت و ایجاد زیرساخت ابری هوشمند دولتی یکپارچه، تهیه برنامه عملیاتی برای راهاندازی سامانه حاکمیت داده و دسترسی شهروندان به شبکههای رادیویی و تلویزیونی از مهمترین وظایفی است که هفته گذشته به وزارت ارتباطات محول شد. فناوری اطلاعات. .
به گزارش ICTNN، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هفته گذشته ماموریتی از مجلس دریافت کرد و موظف به انجام آن شد. به عنوان مثال در جلسه علنی عصر شنبه و پس از بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم، بند (ب) ماده 77 این لایحه به تصویب رسید.
بر اساس این مصوبه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف شد پهنای باند و امکانات لازم را برای دسترسی مردم به شبکهها و برنامههای رسانه ملی در اقصی نقاط کشور بر اساس شبکه ملی اطلاعات و همچنین حداکثر دسترسی را فراهم کند. در سطح بین المللی.
از سوی دیگر، نمایندگان شورای اسلامی به این وزارتخانه دستور دادند تا سیم کارت اشخاص حقوقی متوفی، منحل شده یا تعطیل شده، اتباع غیرایرانی دارای سکونت موقت که از کشور خارج شده اند تا زمان تعیین مصارف به صورت یکجانبه مسدود یا مسدود شود. مالک قانونی.
در خصوص جزئیات این پرونده می توان به استناد بند ش ماده 85 لایحه قانون برنامه گفت; وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور جلوگیری از وقوع جرایم مربوط به سیم کارت تلفن همراه یا شناسه مخابراتی معادل آن، موظف است مستقیماً یا بنا به اعلام قوه قضائیه نسبت به صدور سیمکارت برای اشخاص متوفی، منحل یا منحل شده اقدام نماید. اشخاص حقوقی تعطیل شده اتباع غیرایرانی مقیم موقت خارج از کشور برای مسدود کردن یا مسدود کردن یک طرفه زندانیان در مدت اقامت در زندان، مگر در مواردی که به دستور مقام قضایی تعیین شود، حسب مورد توسط مالک قانونی تعیین شود. بودن. لازم به ذکر است مراجع دارای اطلاعات موضوع این بند موظفند اطلاعات لازم را در اختیار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دهند.
تهیه برنامه عملیاتی اجرای سامانه حاکمیت داده از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از دیگر وظایفی است که هفته گذشته بر عهده این وزارتخانه گذاشته شد. نمایندگان شورای اسلامی صبح چهارشنبه و در جریان بررسی گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه، بند پ ماده 107 این لایحه را به تصویب رساندند و وزارت ارتباطات و فناوری را موظف به اطلاع رسانی برای تهیه برنامه عملیاتی کردند. ایجاد و اجرای چرخه هوشمندسازی، اصلاح فرآیندها و ایجاد یک سیستم حاکمیت داده. گفتنی است تقویت و استقرار زیرساخت ابری یکپارچه دولت هوشمند از دیگر وظایف مجلس به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
یکی دیگر از اخبار منتشر شده در این هفته آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور است. در واقع سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هر از چند گاهی گزارشی از ضریب نفوذ اینترنت ثابت و همراه و تلفن همراه در کشور منتشر می کند. در گزارش اخیر این سازمان، ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت به 12.9 درصد در مقایسه با 13.03 درصد در بهار سال گذشته رسیده است. از سوی دیگر، ضریب نفوذ پهنای باند تلفن همراه در بهار سال گذشته از 1401 به 115.51 در بهار به 124.04 در بهار امسال رسید که نشان از رشد 7.37 درصدی در این حوزه دارد.
همچنین در اوایل سال 1401 تفاهم نامه توسعه دسترسی به شبکه فیبر نوری منازل و مشاغل بین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و 9 شرکت ارائه دهنده مجوز خدمات ارتباطی متعارف متقاضی دریافت تمدید مذکور منعقد شد. امروز پس از گذشت چندین ماه در جلسه ای با حضور امیر لاجوردی معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات و امور رگولاتوری و مجید سلطانی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، این شرکت با پذیرش تعهدات قانونی و شرایط عمومی مجوز UNSP به عنوان هشتمین اپراتور کشور توانست به پروانه تبدیل شود
نشست امضای تفاهم نامه اخذ مجوز UNSP شرکت مخابرات ایران از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با حضور رؤسا و مدیریت ارشد رگولاتوری و مخابرات در ستاد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برگزار شد. به طوری که شرکت مخابرات ایران رسماً به پروژه ملی فیبر نوری منازل و مشاغل موسوم به «ایران FTTX» پیوست.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات