وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: فیبر نوری در 400 شهر به طور کامل اجرا می شود و تا پایان دولت فیبر نوری به همه شهرها می رسد.
به گزارش ICTNN، عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – امروز (پنجشنبه) در دومین رویداد ملی صنعت دانش با عنوان «انقلاب چهارم صنعتی و صنعت شهر هوشمند»، گفت: وضعیت ایران در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات یک کشور است. چیز خوبی است و در حالی که بسیاری از کشورها از پلتفرم های خارجی استفاده می کنند، ما از پلت فرم های داخلی استفاده می کنیم.
زارع پور گفت: اگر قرار است هوشمندسازی اتفاق بیفتد باید به فکر اینترنت اشیا و هوشمندسازی زندگی و جامعه باشیم. ما باید اطلاعات حسگر را به خوبی جمع آوری کنیم و بتوانیم آن را انتقال و پردازش کنیم. زیرساخت اینترنت پرسرعت، با کیفیت و ایمن فقط در بستر فیبر نوری موجود است، اما ما برای آن آمادگی نداریم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: فیبر نوری در 400 شهر به طور کامل اجرا می شود و فیبر نوری را تا پایان به تمام شهرهای ایران خواهیم آورد. علاوه بر این، 5G فقط از طریق اینترنت پرسرعت امکان پذیر است و ما در حال حرکت به سمت 5G هستیم، اگرچه برخی از کشورها به 6G ارتقا یافته اند.
به گفته وی، در حال ایجاد نقطه پردازش داده در سه منطقه کشور یعنی شهرهای مشهد، اصفهان و تهران هستیم که بخشی از زیرساخت های توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات است. برای اولین بار یک فصل از لایحه برنامه هفتم توسعه بر اساس قانون توسعه دیجیتال اختصاص یافت و کارگروهی به همین منظور در داخل دولت تشکیل شد که تمامی اختیارات دولت به آن تفویض شده است.
این مقام مسئول گفت: در سال اول اجرای برنامه هفتم توسعه همه نهادها، سازمان ها و وزارتخانه ها موظفند ظرف مدت شش ماه برنامه هوشمندسازی خود را ارائه کنند.
ساخت بزرگترین شهر علم و فناوری منطقه در ایران
علیرضا زاکانی – شهردار تهران – نیز از احداث بزرگترین شهر علم و فناوری منطقه در ایران خبر داد و گفت: در پارک ولایت پارک علم و فناوری ایجاد شده و کارخانه های نوآوری نیز در نظر گرفته شده است. 9 کارخانه نوآوری در شهر تهران راه اندازی شده است که حلقه های بعدی این شهر فناورانه و پارک علم و فناوری خواهند بود و سه منطقه نوآور تهران علامت گذاری شده و 12 خدمت در آنها تعریف شده و ایجاد می شود. بخشی از نمایشگاه دائمی علم و فناوری در پارک گفتگو نیز ایجاد و اصلاح شد.
زاکانی با بیان اینکه توجه به شهروندان و مشارکت آنها در شهرسازی فضای جدیدی را برای همه ساکنان ایجاد می کند، تصریح کرد: برای برداشتن گام های بعدی باید پس از درک درست زیرساخت های هوش مصنوعی را فراهم کنیم. برای دستیابی به مدینه فاضله در شهر، بازنگری اساسی در آثار و اقدامات و بررسی آنها به شکلی جهانی تر ضروری است.
به گفته این مقام مسئول، شهرداری تهران برای هوشمندسازی شهر تهران زمان، سرمایه گذاری فکری و مادی ویژه ای را برای تعیین نقشه راه اختصاص داده است. در حال حاضر 850 سرویس در تهران وجود دارد که 85 سامانه برای آنها پیش بینی شده است. همچنین اپلیکیشن ویژه ای برای خدمات جامع به جمعیت شهر تهران در نظر گرفته شد که از مهرماه شروع به کار کرده است.
وی افزود: امروز تمرکز وزارت حراست بر برقی شدن خودروها و وسایل حمل و نقل است و شهرداری تهران نیز به این موضوع رسیدگی می کند. وزارت ارتباطات و فناوری نیز در حال توسعه خدمات فیبر و فناوری اطلاعات و ارتباطات است و شهرداری نیز در این زمینه مشارکت دارد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات