مراسم استقبال از سیدستار هاشمی – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم امروز با حضور عیسی زارع پور و معاونان وی برگزار شد.
به گزارش ICTNN، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم صبح امروز پنجشنبه (اول شهریور) با ادای احترام به شهدای گمنام در محل این وزارتخانه مسئولیت این وزارتخانه را بر عهده گرفت. پس از مراسم استقبال، جلسه ای با حضور وزیر ارتباطات و معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم تشکیل شد که در این جلسه نماینده مجلس گزارشی از عملکرد سه ساله این وزارتخانه ارائه کرد.
در ابتدای این جلسه امیر لاجوردی – رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: ساختار ارتباطی ما سلسله مراتبی است و در ابتدای دولت سیزدهم مشکل جدی ارتباطات ثابت داشتیم و نداشتیم. بدون مشکل قابل توجه توسعه در حوزه نسل پنجم در سطح دوم وضعیت 20 استان مناسب نبود و در سطح سوم و چهارم (ترافیک) ابتدا با دولت با مشکل مواجه شدیم.
وی افزود: یکی از پروژه ها فیبر نوری بود که در 632 شهر آغاز و در 300 شهر به پایان رسید و اکنون 8 میلیون خانه را تحت پوشش قرار داده است. همچنین در این حوزه به 9 اپراتور در این حوزه مجوزهای جدید اعطا کرده ایم و از آخرین پوشش در سال 1392 در سال 1403 جهش خوبی داشته ایم.
لاجوردی گفت: تعداد سایت های نسل پنجم در ابتدای دولت 10 سایت بود و در حال حاضر به بیش از 2000 سایت رسیده ایم و با سامسونگ هماهنگ شده ایم. همچنین در حوزه ارتباطات روستایی نیز اقدامات خوبی صورت گرفت و پوشش صددرصدی انتخابات انجام شد. در خدمات الکترونیکی 95 درصد نسخه الکترونیکی مکتوب و 100 درصد به صورت پاکت نامه الکترونیکی است. علاوه بر موارد ذکر شده در محدوده تردد و داخل و خارج، مجموع تردد در داخل و خارج دو برابر شده است.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: تحریم ها و محدودیت ها دو موضوعی است که تجربه کاربری را تحت تاثیر قرار می دهد. حداقل 300 هزار سایت و سرویس برای کاربران ایرانی ممنوع شده و کاربران مجبورند برای این کار از فیلترشکن استفاده کنند. اما از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه می توان به رادار بازی و خدمات 403 اشاره کرد که در حوزه رفع محدودیت ها، بسته پیشنهادی را استخراج و پیش بینی کردیم و در اسفند 1401، 300 سایت وجود نداشت. فیلتر نشده و مراحل حذف فیلتر Google Play انجام شده است.
وی تصریح کرد: ظرفیت شبکه انتقال در ابتدای دولت 31.5 بود که اکنون به 67 ترابیت بر ثانیه می رسد. ظرفیت شبکه IP در ابتدای دولت 28 ترابیت بر ثانیه بود و امروز ظرفیت آن دو برابر شده و به 58 ترابیت بر ثانیه رسیده است. علاوه بر این، ظرفیت پهنای باند بین المللی از 5.4 به 10.7 ترابیت در ثانیه افزایش یافته است که نشان می دهد دو برابر شده است. ترانزیت اینترنت در کشور نیز به 1.3 تا 3.2 بار در ثانیه رسیده است.
وی گفت: در ارتباط روستایی حدود 20 درصد روستاهای بالای 20 خانوار باقی ماندند، در این سه سال 8 هزار و 300 روستای بالای 20 خانوار به اینترنت متصل شدند و پوشش روستاهای زیر 20 خانوار به 3 هزار خانوار رسید.
حسن کیان خواه – دبیر اجرایی فناوری اطلاعات در حوزه دولت الکترونیک و هوشمندسازی خدمات توضیح داد: یک اتفاق جدی در دولت سیزدهم افتاد و آن این بود که پنجره ملی خدمات دولت هوشمند بود و ظاهراً با درگاهی برای دریافت مواجه بودیم. خدمات، اما به موضوع سیاست های خدماتی دولت اشاره شد. در این دولت با ایجاد ویترین تصویری متمرکز از خدمات هوشمند سازمان ها ارائه شد. در حال حاضر حدود 51 میلیون ایرانی ثبت نام کرده اند. در چارچوب مرکز ملی تبادل اطلاعات باید گفت که تراکنش های این مرکز در واقع از 1.5 میلیارد تراکنش در سال 1388 به 5 میلیارد تراکنش در سال 1402 افزایش یافته است.
ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم نیز در جلسه ارائه گزارش نمایندگان مجلس گفت: ضمن تسلیت به مناسبت ایام اربعین، ابراز خوشحالی می کنم که خداوند این توفیق را به من عطا فرمود. دوباره خدمت کنید در خصوص رویکرد رئیس جمهور به تشکیل دولت باید گفت که ایشان همواره بر این نکته تاکید داشته اند که باید با چشم انداز اجماع ملی کار خود را آغاز و ادامه دهیم.
وی افزود: استفاده کافی از توانمندی های کشور تجربه جدیدی است و از آنجایی که تجربه جدیدی است فراز و نشیب های خود را خواهد داشت اما تلاش می کنیم با این نگاه و با استفاده از حداکثر ظرفیت این مسیر را طی کنیم. وزارت ارتباطات انجام دهد.
هاشمی گفت: باید از نمایندگان محترم مردم که من را انتخاب کردند و مسئولیتم را افزایش دادند تشکر کنم. ائتلاف سیاست کلی ملی نظام و برنامه هفتم توسعه است و به کسانی که در آن سهیم هستند، قطعاً دست یاری دراز خواهیم کرد و شک ندارم که عزیزان از ما حمایت خواهند کرد.
ادامه
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات