در دهه های اخیر ، زندگی روزمره بسیاری از افراد بالای 5 سال به طور فزاینده ای با فناوری دیجیتال مرتبط است. این تغییر سبک زندگی سؤالاتی را در مورد تأثیر احتمالی آن بر سلامت روان و عملکرد شناختی در پیری برانگیخته است.
به گفته اینا ، در گذشته تئوری ها مطرح شده است که استفاده مداوم از تلفن های هوشمند ، اینترنت و رایانه ها می توانند منجر به کاهش ظرفیت های شناختی و زوال عقل اول شوند. دیدگاه ، معروف به “زوال عقل دیجیتال” ، براساس این فرضیه بود که وابستگی به فناوری ذهن انسان را ترک می کند. با این حال ، از طرف دیگر ، برخی از محققان تصور می کردند که فن آوری های دیجیتال می توانند با فعال نگه داشتن مغز و تسهیل تعامل اجتماعی ، به حفظ ظرفیت ذهنی کمک کنند.
در همین راستا ، دو محقق ، جارد بنج و مایکل اسکالن از دانشگاه تگزاس ، یک مطالعه کامل انجام دادند. در این مطالعه ، که به عنوان انتقال انجام شد ، آنها نتایج مطالعات منتشر شده را مورد مطالعه قرار دادند. این مطالعات شامل داده های بیش از 6000 بزرگسال از کشورهای مختلف ، با سن متوسط حدود 5 سال و یا آزمایش شناختی بوده و یا ارزیابی تشخیصی دارند.
مسیر آنها ابتدا برای جمع آوری اطلاعات در مورد استفاده توسط افراد ابزارهای دیجیتال (مانند تلفن های هوشمند ، رایانه یا اینترنت) ، سپس در رابطه با وضعیت ذهنی و شناختی آنها به مرور زمان بود. برخی از این مطالعات منجر به پیگیری طولانی مدت شرکت کنندگان برای بیش از پنج سال شده است که به نتایج اضافه شده است.
نتایج به دست آمده به وضوح فرضیه زوال عقل دیجیتال را رد کرد. نه تنها توانایی شناختی در کاهش استفاده از فناوری بلکه استفاده از فناوری دیجیتال با کاهش خطر اختلالات شناختی همراه بود. این کاهش خطر فقط برای جمعیت شناسی یا سبک زندگی توجیه نشده بود.
نتایج طولی مطالعات همچنین نشان داده است که افرادی که به طور مرتب از فن آوری های دیجیتال استفاده می کردند ، کمتر احتمال دارد که طی سالها حرکت ذهنی را کاهش دهند. این نتایج چشم انداز مشترک از تأثیر منفی فناوری مغز را زیر سوال می برد و نقش بالقوه فناوری را در حفظ سلامت شناختی در پیری نشان می دهد.
با این حال ، محققان خاطرنشان می كنند كه نتایج فقط یك رابطه آماری را نشان می دهد و هنوز مشخص نیست كه مکانیسم دقیق این اثر چیست. به عبارت دیگر ، استفاده از فناوری می تواند به طور همزمان با سایر عوامل مؤثر بر سلامت روان اتفاق بیفتد ، اما نمی توان گفت که فناوری خود علت مستقیم این اثر است.
اهمیت این نتایج زمانی است که جمعیت جهان به سمت پیری تکامل می یابد و نگرانی های مربوط به شیوع اختلالات شناختی مانند بیماری آلزایمر افزایش می یابد. اگر استفاده هوشمند از ابزارهای دیجیتال حتی می تواند به حفظ عملکرد مغز کمک کند ، این ممکن است تأثیر قابل توجهی در کاهش بار بیماری های شناختی در آینده داشته باشد.
نتایج این مطالعه در مجله Nature Human Behavion منتشر شده است. این مجله یکی از شرکتهای تابعه انتشارات Nature Springer است که در رفتار و سلامت انسان کار می کند.
پایان پیام
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات