سایر ویژگی ها و مسائل مربوط به ماهواره خیام متعاقبا از سوی سازمان فضایی اعلام خواهد شد.
اکنون زیرساخت های لازم برای کنترل و بهره برداری از این ماهواره در پایگاه های فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تعبیه شده است و از لحظه پرتاب، داده های فضایی حاصل از فعالیت این ماهواره تنها در اختیار جمهوری اسلامی ایران.
به گزارش ICTNN، ماهواره خیام یک ماهواره سنجش از دور با قابلیت تصویربرداری با دقت یک متر است. جمهوری اسلامی ایران هم اکنون توانایی طراحی و ساخت ماهواره های سنجش با دقت تصویربرداری پنج تا 10 متر را دارد و حوزه فضایی کشور در مسیر دستیابی به توانایی ساخت ماهواره های سنجش با دقت بهتر از یک متر است. ، و این مسیر با جدیت دنبال می شود.
بیشتر بخوانید: ماهواره خیام چه ویژگی هایی دارد؟ / دستیابی ایران به دقت یک متر در تصاویر ماهواره ای
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
بر اساس برنامه ریزی انجام شده این مسیر ادامه خواهد داشت و با تلاش دانشمندان و متخصصان نقاط مختلف کشور تا پایان سال جاری قابلیت تزریق ماهواره تا وزن 100 کیلوگرم به مدار 500 کیلومتری زمین خواهد بود. تاسیس شد و این مسیر تا ورود فناوری بومی تزریق ماهواره های چند صد کیلوگرمی خواهد بود. تا پایان دولت سیزدهم ادامه دارد.
با توجه به وزن بیش از نیم تنی ماهواره خیام و موفقیت بسیار بالای پرتابگر «سایوز»، پرتاب این ماهواره به روسیه سپرده شده است. لازم به ذکر است که با توجه به ضریب اطمینان بالای پرتابگر سایوز در پرتاب و چرخش ماهواره ها، بسیاری از کشورهای دارای چرخه کامل فناوری فضایی که توانایی پرتاب ماهواره را دارند نیز از پرتابگرهای روسی استفاده می کنند.
بیشتر بخوانید: ماهواره خیام هفته آینده پرتاب می شود
در دولت سیزدهم نیز برنامه توسعه ماهواره برهای بومی (پرتابگر) در ایران با برنامه مدون و از پیش تعریف شده و با تکیه بر فناوری های بومی با جدیت و قدرت در حال پیگیری است. در همین راستا سال گذشته با پرتاب ماهواره تمام ایرانی «نور 2» با ماهواره بر بومی «پیام رسان»، فناوری کاملا بومی تزریق ماهواره های زیر 50 کیلوگرم به مدار 500 کیلومتری زمین آزمایش خود را پس داد. با موفقیت.
تحریریه ICTNN شبکه خبری