وی با بیان اینکه کارهای زیادی در این حوزه انجام شده است تاکید کرد: هدف از برگزاری این نشست هم افزایی فعالان و گروه های مرکزی این حوزه برای تدوین نقشه راه تا سال 1404 است و با مشارکت همه ضروری است. مردم تا اواسط نوامبر امسال باید جلسه ای در این زمینه تشکیل شود، مسائل و راهکارها ارائه و پیشنهاد شود و توضیحاتی در این زمینه خواهیم شنید.
به گزارش ICTNN، از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «سیدرضا فاطمی امین» در این نشست با اشاره به دو کارکرد تراز ارزی و تولید برق در حوزه صادرات، افزود: در موضوع تراز ارزی صادرات غیرنفتی به نقطه صفر نزدیک می شود و در این راستا باید گفت در سال گذشته 48.5 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی و 52 میلیارد دلار واردات داشتیم و هستیم. تنها 3.5 میلیارد دلار تا رسیدن به این هدف فاصله دارد که امیدواریم در سال آینده محقق شود.
فاطمی امین در پایان به لزوم همسویی بخشهای حاکمیتی یعنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت ارتباطات با سایر فعالان و صاحب نظران حوزه تجهیزات و فناوری اطلاعات و ارتباطات پرداخت و موفقیت در این زمینه وابسته به این هم افزایی است.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وزیر صمت تمرکز بر تولید و توسعه تجهیزات مخابراتی و ارتباطی را از مواردی دانست که کشور را به این شاخص نزدیک می کند و در ادامه گفت: توجه به این موضوع هم پاسخگوی نیاز روزافزون داخلی و هم شاخص های صادراتی است. توسعه می دهد
فاطمی امین این موضوع را شاخص مناسب و خوبی برای صنعت دانش بنیان و صادرات یک کشور دانست و ادامه داد: در دنیا این شاخص به «شاخص پیچیدگی» معروف است که ایران در سال 2008 در رتبه 110 قرار گرفت و این رتبه خواهد بود. در سال 2021 به 65 ارتقا پیدا کرد و اگر بتوانیم این رتبه را تا سال 1404 به زیر صفر برسانیم یعنی دانش بنیان هستیم.
وی کارکرد دیگر صادرات را تولید نیرو دانست و گفت: قدرت در این زمینه به معنای توانایی صادرات کالاها و کالاهای پیچیده ای است که کمتر کشوری توانایی تولید و صادرات آن را دارد.