وزیر ارتباطات گفت: تعداد کاربرانی که از پنجره ملی خدمات دولت هوشمند استفاده کردند از مرز 30 میلیون ایرانی گذشت.
به گزارش ICTNN، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به بررسی فصلی از برنامه هفتم توسعه کشور با عنوان «دولت هوشمند»، گفت: دولت هوشمند یعنی خدمتی بدون نیاز به مراجعه و ارائه مدرک در زمان واقعی و بدون دخالت انسان.” دریافت می کنیم.
وی با اشاره به راه اندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در سال گذشته، افزود: پس از اتصال دستگاه ها به پنجره خدمات ملی دولت هوشمند، همه باید تا آبان ماه سال جاری و تا پایان آذرماه تمامی خدمات خود را در این پنجره ارائه می کردند. . همچنین تمامی درخواست های این خدمات باید به صورت خودکار انجام شود و تا پایان امسال 20 درصد خدمات به صورت هوشمند ارائه شود.
زارع پور با بیان اینکه تاکنون حدود 65 تا 70 درصد از خدمات دستگاه ها در پنجره ملی خدمات هوشمند دولت در دسترس قرار گرفته است، تصریح کرد: برای این منظور کمیته نظارت با حضور دستگاه های متولی از جمله وزارت کشور تشکیل شده است. ارتباطات، سازمان امور استخدامی، سازمان برنامه و بودجه و شورای اجرایی فناوری اطلاعات تشکیل شده است و خدمات هر دستگاه به تفکیک نوع و کیفیت آن ارزیابی می شود، چرا که دولت مصمم است در سال جاری تمامی خدمات را به مردم ارائه دهد. جمهوری همچنین مطابق با طرح پنجره خدمات ملی هوشمند دولت اعلام کرد که حتی اگر 1 درصد از خدمات ارائه نشود، کار ناقص است.
وزیر ارتباطات در یک برنامه تلویزیونی با اعلام اینکه تا کنون بیش از 30 میلیون نفر بالای 18 سال در 18 ماه اخیر حداقل یک بار از خدمات پیشخوان ملی هوشمند دولت استفاده کرده اند، گفت: اکنون برای بیش از 3 هزار خدمات ارائه شده به طور میانگین بیش از 60 میلیون بازدید در ماه و بیش از 20 میلیون بازدید در روز در روزهای ثبت نام مدارس انجام می شود.
وی با تاکید بر اینکه گام بعدی هوشمندسازی خدمات است، افزود: برخی خدمات هم اکنون به صورت هوشمند ارائه می شود به عنوان مثال می توان مبلغی را برای متولدین امسال پرداخت کرد که حدود 16 سال است. که تمام مراحل به صورت هوشمند انجام شده و فقط والدین شماره بانک و حساب را مشخص کرده اند.
زارع پور با قدردانی از همکاری مجلس در تعیین تکلیف دستگاه ها برای هوشمندسازی خدمات گفت: بر اساس تکلیف قانونی مشخص شده تا پایان برنامه هفتم توسعه دیگر خدمات غیرهوشمند نخواهیم داشت.
وزیر ارتباطات بخشی از معضل آلودگی هوای امروز را ناشی از مراجعه مردم برای دریافت خدمات دانست و گفت: باید با اقدامات ساده وضعیت مردم را بهبود بخشیده و با جدیت پیگیری کنیم.
وی درباره پروژه فیبر نوری منازل و مشاغل توضیح داد: این پروژه بزرگ ترین پروژه ارتباطی تاریخ کشور محسوب می شود چرا که با ارائه سرعت های 1000 مگابیت، دسترسی کاربران 80 تا 90 ضرب می شود تا ارتباطات کشور تامین شود. زیرساخت های دهه های آینده
زارع پور با بیان اینکه حتی برای توسعه نسل پنجم ارتباطات سیار نیز نیاز به ایجاد زیرساخت فیبر نوری است، تصریح کرد: شبکه انتقال نسل پنجم باید فیبر نوری باشد و بدون فیبر نوری امکان تامین وجود ندارد. 5G و در نتیجه پروژه فیبر نوری برای خانه ها و مشاغل. این آثار زیرساختی برای توسعه ارتباطات سیار هستند.
وزیر ارتباطات اعلام کرد: تاکنون اجرای این طرح در نزدیک به 200 شهر آغاز شده و حدود 4.5 خانوار تحت پوشش قرار گرفته اند به طوری که تا پایان سال 8 میلیون خانه تحت پوشش فیبر نوری قرار خواهند گرفت.
وی با اشاره به سختی ها و دشواری های اجرای پروژه ای در این مقیاس که قرار است در بیش از 1400 شهر کشور انجام شود، افزود: کار سختی است و مدیریت شهری باید دست به کار شود و از فرمانداری ها تشکر می کنم. استانداری ها، شهرداری ها و مقرراتی وضع کردند تا مشکل سرعت و کندی اینترنت یک بار برای همیشه حل شود.
زارع پور با بیان اینکه در کشورهای با گستره جغرافیایی مانند ایران اجرای چنین طرحی 10 سال طول کشید، گفت: می خواهیم پروژه فیبر نوری منازل و مشاغل را به مدت سه سال به صورت جهادی انجام دهیم و در تلاش هستیم. برای پایان دادن به آن، دولت باید اجازه دسترسی به سرعت چند صد مگابیت را در همه شهرها بدهد.
وزیر ارتباطات 60 درصد تجهیزات این طرح را ملی اعلام کرد و ادامه داد: طرح فیبر نوری منازل و مشاغل را در اولویت بومی سازی قرار دادیم و هم اکنون چندین هزار نفر در سراسر کشور برای این پروژه مشغول به کار هستند.
بر اساس اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، همچنین گفته شده است که اعزام فضانوردان و اکتشافات فضایی مسیری دارد و آخرین بار در سال 1390 با پرتاب کاوشگر پیشگام با موجود زنده، آخرین اقدام در این زمینه بود. این حوزه افزود: اکنون نسل جدیدی از کپسول زیست فضایی وجود دارد که توسط متخصصان ایرانی ساخته شده و امروز در خط پرتاب قرار دارد و به زودی خبر صحیح قرار گرفتن در بین پنج یا شش کشور دارای این فناوری را منتشر خواهیم کرد. .
وی افزود: انشالله سال آینده نسل جدید کپسول زیست فضایی را آزمایش خواهیم کرد تا در افق 1407 شاهد اعزام فضانورد ایرانی با زیست کپسول بومی باشیم که در حال انجام است. توسط نخبگان و شرکت های دانش بنیان کشور. »
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات