در راستای اجرای طرح فیبر نوری که از برنامه های مهم دولت سیزدهم محسوب می شود، به تازگی عملیات اجرایی اتصال مدارس به این پروژه در شهرستان پردیس آغاز شده است.
به گزارش ICTNN، فیبر نوری در حال حاضر بخش مهمی از زیرساخت تجهیزات ارتباطی جهان را تشکیل میدهد، پروژهای که با آغاز به کار دولت سیزدهم، تحقق آن در مرکز برنامههای وزارت ارتباطات قرار گرفت.
شبکه زیرساختی کشور با سرمایه گذاری دولت بیش از 70 هزار کیلومتر فیبر برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم کرده است، اما در داخل شهرها همچنان شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمان های مسکونی و تجاری در کشور وجود دارد. با تجهیزات قدیمی متصل به شبکه مسی معروف است. این شبکه با وجود توزیع گسترده، ظرفیت کمی برای انطباق با فناوری های جدید و استفاده از خدمات پهنای باند دارد.
این در حالی است که طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال 1404 80 درصد خانوارها و 100 درصد مشاغل باید به پهنای باند ثابت با سرعت متوسط 25 مگابیت بر ثانیه دسترسی داشته باشند و 20 میلیون خانوار و پنج میلیون کسب و کار. باید تا سال 1404 به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشند. خط ثابت باید روی بستر فیبر نوری تشکیل شود.
در سال گذشته اقدامات زیادی برای پیشرفت این پروژه انجام شده است به طوری که برخی از استان ها به طور کامل تحت پوشش این فناوری قرار گرفته اند. کار در 455 شهر آغاز شده و بیش از 1200 کیلومتر الیاف گذاری تکمیل شده است. نزدیک به سه میلیون خانوار تحت پوشش اینترنت پرسرعت مبتنی بر فیبر نوری هستند. همچنین چندی پیش از سوی وزیر ارتباطات اعلام شد که آیین نامه بند «س» تبصره ۷ قانون دارایی به تصویب رسیده است. بنابراین با این مصوبه «حساب توسعه شبکه فیبر نوری» با سرمایه اولیه یک هزار میلیارد تومان تأسیس می شود. که نقطه عطفی در تامین مالی طرح ملی فیبر نوری مسکن و مشاغل است. علاوه بر موارد فوق، با اجرای این طرح و سایر اقدامات، مسیر ایجاد 10 میلیون روکش تا پایان سال مهیا خواهد شد.
بنابراین برای تسریع و تکمیل این پروژه، عملیات اجرایی اتصال مدارس به پروژه فیبر نوری روز شنبه با حضور مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و آموزش و پرورش در مدرسه ای واقع در شهرستان پردیس آغاز شد.. وزارت ارتباطات اپراتورهای مختلفی را در شهرهای مختلف برای پیشبرد این پروژه در نظر گرفته است و شهر پردیس به دلیل وجود پارک علم و فناوری و سایر شهرهای مهم از نظر توسعه شهری ممتاز و برجسته است که این امر باعث رقابت اپراتورها در این زمینه رخ می دهد. از این رو وزارت ارتباطات تصمیم گرفت به تدریج این حوزه را معرفی کند. به گفته مسئولان بیش از 40 درصد پوشش داده شده و بیش از 97 کیلومتر حفاری انجام شده است تا در نهایت پردیس از کیفیت خوبی در ارتباط مطلع شود.
آغاز اجرای این طرح با استقبال مدارس مواجه شد به طوری که سرپرست وزارت آموزش و پرورش وی بر این باور است که این اقدام مصداق اجرای عدالت آموزشی است و با آن می توان تحولات پسا کرونا را اجرا کرد و مهمتر از همه این است که روستاها نیز به برکت این فناوری به سیستم آموزشی دسترسی خواهند داشت.
با توجه به اجرای طرح فیبر نوری پیش بینی می شود امسال 10 تا 15 درصد مدارس تا قبل از شهریورماه به فیبر نوری متصل شوند و تا پایان سال 35 درصد سایر مدارس به این فناوری متصل شوند. فیبر نوری به شبکه متصل می شود و همانطور که وزیر ارتباطات گفت تا پایان امسال پیشرفت پروژه باید به 40 درصد برسد که به این معناست که هشت تا 10 میلیون خانه تحت پوشش قرار می گیرد.
نکته قابل توجه این است که اینترنت دریافتی مشترکین با پروژه فیبر نوری تقریباً 900 مگابیت بر ثانیه است که به معنای 80 برابر سریعتر از اینترنت فعلی مردم است. بنابراین، این پروژه خدمات پایدارتر و با کیفیت تری را به مردم ارائه می دهد و حتی جالب است بدانید که مصرف انرژی فناوری فیبر نوری بسیار کمتر از فناوری های موبایل است.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات