زارع پور که در روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی به موضوع صنعت فضا و اهمیت آن در صحن علنی مجلس نیز اشاره کرد ، در برنامه خود “تسریع رشد صنعت فضایی” را به عنوان یکی از موارد مهم ذکر کرد. محورهای برنامه او به گفته وی ، از سال 1985 ، با تدوین برنامه ای 10 ساله در دو بخش توسعه ماهواره و پرتابگر ، رویکرد اتکا به توان داخلی همراه با برآوردن نیاز فوری از خارج تغییر کرده است. این برنامه ها کامل نبود اما تا سال 93 ادامه داشتبه
به گفته وی ، افزایش چشمگیر جرایم سایبری مربوط به فضای خصوصی و امنیت زیرساخت ها ناشی از نبود متولی خاص در سیستم امنیت زیرساخت های کشور است که درنهایت باعث کاهش اعتماد عمومی به امنیت اطلاعات در فضای مجازی شده است.
ارتقاء موقعیت سازمان فضایی کشور و تشکیل جلسات شورای عالی فضایی به ریاست رئیس جمهور پس از 10 سال ، تثبیت توانایی دستیابی به مدار پایین ، ایجاد و بهره برداری از زیرساخت ها برای دستیابی به مدار زمین ، توسعه توانایی طراحی و ساخت اندازه گیری ماهواره هایی با دقت زیر 10 متر ، دستیابی به توانایی طراحی و استقرار سیستم های ماهواره ای ، تقویت نقش دولت و حاکمیت در فضا به جای مالکیت و اجرا ، برنامه ریزی فنی و اقتصادی ، توسعه شبکه آزمایشگاه های فضایی ملی از طریق ادغام موجود قابلیت های موجود در کشور از جمله برنامه های وزیر ارتباطات است. فضای مشکل ساز ایجاد کرده است.
وزیر ارتباطات در برنامه خود اذعان داشت که دوگانگی “احراز هویت” در مقابل “تجاوز به حریم خصوصی” بهانه ای برای ایمن جلوه دادن فضای مجازی کشور است ، در حالی که در واقع عدم وجود امنیت و بی توجهی به الزامات شبکه ملی اطلاعات این فضا بیشتر ناامن و مضر است. و ضررهای مادی و معنوی کاربران فضای مجازی.
سرعت بخشیدن به رشد صنعت فضایی
وزیر ارتباطات معتقد است که می توان گام های خوبی در این زمینه برداشت و اهداف را برای افق 1404 ترسیم کرده است. در این میان می توان ظرفیت داخلی فناوری ساخت ماهواره های مخابراتی با مدار بالا را تا 80 افزایش داد. ٪ ، خرید / ساخت و بهره برداری از 3 ماهواره مخابراتی و سنجش از دور ، ارائه 15 سرویس جدید و ارزشمند به فضا اضافه شده ، ساخت ماهواره های سنجش از دور با وضوح کمتر از 10 متر ، ساخت ماهواره مخابراتی عامل و قرار دادن آن در مدار ، ایجاد حداقل یکی از اپراتورهای ماهواره ای مخابراتی ذکر شده است.
حریم خصوصی کاربران فضای مجازی
وزیر ارتباطات پایان دوره عملیاتی ظرفیت های مخابراتی فضایی کشور تا سال 2030 و اعمال محدودیت های جدی برای پخش تلویزیونی و خدمات بانکی ، عدم دسترسی به مدار پیست همراه با ظهور سیستم های ماهواره ای با مدار پایین ، عدم وجود دسترسی به داده های اندازه گیری مستقل و به روز عدم دسترسی به داده های دقیق ناوبری و ظهور خطرات اقتصادی تهدیدهای اصلی هستند.
عیسی زارع پور افزایش حملات بی سابقه به زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور در سال های اخیر را نقض حریم خصوصی ، انتشار اطلاعات محرمانه و خصوصی افراد و سازمان ها خوانده است.
اما وزیر ارتباطات علاوه بر چالش هایی که در دستور کار وی بیان شده است ، استراتژی ها را نیز بیان کرده است. ارتقاء ظرفیت داخلی و کاهش وابستگی به کشورهای خارجی ، بومی سازی فناوری ، خدمات و تجهیزات مورد نیاز کشور با استفاده از اکوسیستم شرکت های دانش بنیان داخلی ، حمایت از شرکت های دانش بنیان داخلی فعال در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات ، استفاده از فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی جدید ، آموزش کارشناسان امنیت فناوری اطلاعات در کشور ، راه اندازی خدمات تخصصی برای کودکان و نوجوانان در فضای مجازی ، ارائه و ترویج ابزارهای حفاظت از کودکان در فضای مجازی برای خانواده ها و ارائه زیرساخت های فنی و قانونی لازم برای حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی ، از جمله راهکارهای وی برای حریم خصوصی حفظ حریم خصوصی کاربران در فضای مجازی.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وابستگی شدید کشور به محصولات سخت افزاری و نرم افزاری خارجی ، آسیب پذیری زیرساخت های حیاتی کشور و وجود انگیزه های قوی و برنامه ریزی مستمر برای از کار انداختن این زیرساخت ، استفاده از تجهیزات خارجی در شبکه های ارتباطی عمومی و خصوصی اصلی و موفقیت داخلی خدمات در جهت جلب رضایت و اعتماد فراگیر کاربران ، عدم وجود سیستم هویت دیجیتالی کارآمد ، عدم وجود زیرساخت های لازم برای حفاظت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ضعف قوانین و مقررات به منظور تعهد به ارتقای امنیت زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباطات از جمله استراتژی های مهم در این زمینه است.
به گزارش روز یکشنبه ICTNN ، عیسی زارع پور ، وزیر ارتباطات دولت سیزدهم ، در برنامه مدیریت این وزارتخانه ، حفاظت از حریم خصوصی و امنیت فضای تبادل اطلاعات و تسریع صنعت فضایی را محورهای اصلی این وزارتخانه دانسته است. برنامه او
“فضا” و قرار دادن ماهواره ها در مدار یکی از ارکان قدرت کشورها در جهان معاصر است. از نظر تاریخی ، رویکرد فضایی این کشور تا سال 1983 به دنبال تأمین منابع از خارج بود و نماد آن تلاش برای خرید ماهواره “ناهید” از تولیدکنندگان مختلف و در نهایت انعقاد قرارداد با روسیه بود که توسط تامین کنندگان غربی خرابکاری شد.
تحریریه ICTNN شبکه خبری