سید آرش وکیلیان مدیرکل فرهنگی و اجتماعی فضای مجازی در خصوص آسیب های فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان گفت: در مجامع بین المللی تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده و آسیب های زیادی در این فضا برای کودکان در موارد مختلف گزارش شده است. کشورهای اتحادیه اروپا این آسیب ها جهانی است و در همه کشورها برای کودکان وجود دارد.
معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت زیرساخت درباره زیرساخت اینترنت کودک و نوجوان گفت: وزارت ارتباطات تصمیم گرفت چالش های موجود را شناسایی کند و در نهایت تصمیم گرفتیم با تمام توان در این حوزه ورود کنیم.
وی گفت: طبیعتا حلقه های مفقوده ای به ویژه در حوزه تولید داریم، اما باز کردن اینترنت برای کودکان کار مهمی بود و می توان به آینده این خدمت امیدوار بود.
وی گفت: در حوزه فعال سازی از طریق اپراتورهای تلفن همراه، این سامانه تا پایان تابستان تکمیل می شود.
علمیا درباره جذابیت های اینترنت برای کودکان گفت: در این حوزه خانواده ها تصمیم گیرنده هستند و می توانند تصمیم گیرنده باشند. فرزندان ما مشتاق هستند که بتوانند در این فضای امن ایده پردازی کنند و در آینده همین کودکان می توانند به تولید محتوا و بهبود این فضا کمک کنند.
وی بیان کرد: امروزه 10 تا 15 ساعت از وقت کودکان در فضای مجازی سپری می شود و توجه به این فضا حائز اهمیت است. نکته اینجاست که آیا قانونی در این فضا وجود دارد؟ آیا این فضا حتی برای افراد غیر از کودکان و نوجوانان هم امن است و مشکلی ندارد؟
وی ادامه داد: آسیب هایی که فضای مجازی به خانواده ها وارد می کند بسیار جدی است و باید فکری برای آن کرد.
وی گفت: اجرای قانون می طلبد همه نهادهایی که موظف به کمک در این امر هستند، پای کار بیایند و همدلی و همراهی خود را نشان دهند. اجرای قانون بد بهتر از بی قانونی است
لاجوردی درباره شبکه ملی ارتباطات گفت: ارزیابی پیشرفت این پرونده از سوی مرکز ملی اعلام می شود و تا قبل از دولت سیزدهم پیشرفت این پرونده 30 درصد بوده است. از ابتدای دولت سیزدهم به دنبال شتاب بخشیدن به این امر بودیم و وزارت ارتباطات و وزیر شخصاً متولی اجرای این امر شدند تا پایان سال 1400 نزدیک به 50 درصد در پایان سال 1401، افزایش بیش از 65 درصدی را پیش بینی کرده ایم.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وکیلیان گفت: برنامه ای که برای خانواده ها داریم این است که بسته های اطلاعاتی را از طریق وزارت آموزش و پرورش و صدا و سیما تهیه و به مردم ارائه کنیم و این روند به تدریج انجام می شود و تا زمستان این قسمت تکمیل می شود.
المیا کارشناس فضای مجازی گفت: هر سرویسی مانند اینترنت دارای مزایا و معایبی است و نیاز به شناسایی دارد. کشورهای مختلف به طرق مختلف از مصرف کنندگان خود در این فضا حمایت کرده اند و در اینجا نیز همین اتفاق افتاده است.
تحریریه ICTNN شبکه خبری