به گزارش خبرنگار اقتصادی ICTNN، «علی جاودانه» امروز (شنبه) در مراسم افتتاحیه هفته جهانی فضا در پژوهشگاه فضایی، افزود: اهمیت اطلاعات مکانی باکیفیت در نظام برنامه ریزی بسیار بالاست و احکام احکام صادره. در برنامه هفتم توسعه مؤید این اهمیت است. تصاویر ماهواره ای یکی از منابع مهم در به دست آوردن اطلاعات مکانی با کیفیت هستند.
وی افزود: رهبری شورای عالی نقشه برداری، نظارت و کنترل کیفی، تولید نقشه ها و اطلاعات اولیه مکانی، ایجاد و به روز رسانی چارچوب مرجع و تدوین استانداردها و دستورالعمل ها از مهمترین وظایف سازمان نقشه برداری است.
این مسئول خاطرنشان کرد: تهیه نقشه های پوشش، تعیین چارچوب مرجع مختصات ملی کشور، بررسی حرکات پوسته زمین، ارسال اصلاحات برای تعیین موقعیت فعلی کشور، تهیه نقشه جامع مساحت و نرخ فرونشست کشور، تهیه نقشه های پراکنش پدیده گرد و غبار، نقشه توزیع گاز متان، پایش مساحت دریاچه های طبیعی کشور، تهیه نقشه مناطق تحت تاثیر سیلاب های مداوم پس از وقوع، تهیه نقشه تفکیک اراضی کشاورزی و باغی کشور، تهیه نقشه فرامرزی از جمله دستاوردهای سازمان نقشه برداری با استفاده از برنامه های ماهواره ای است.
جاودانه تاکید کرد: زیرساخت داده های مکانی (SDI) مجموعه ای از سیاست ها و استانداردها و داده های مکانی است که تولید، جمع آوری و دسترسی بهینه داده های مکانی را در یک منطقه خاص که با استفاده از صنعت فضا و ماهواره انجام می شود، تسهیل و هماهنگ می کند. و اکنون به بلوغ و استفاده رسیده است. پنجره واحد آمایش سرزمین، پورتال سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران و ژئوپورتال مدیریت بحران سازمان مدیریت بحران از جمله دستاوردهایی است که از تعامل با صنعت فضایی کشور به دست آمده است.
به گزارش ICTNN، انجمن هفته جهانی فضا هر ساله موضوعی را برای برگزاری رویدادهای هفته جهانی فضا انتخاب می کند تا تمامی فعالیت ها و رویدادهای سراسر جهان در این هفته (13 تا 19 مهر – 4 تا 10 مهرماه) حول این شعار برنامه ریزی شود. این انجمن شعار هفته جهانی فضا در سال ۱۴۰۳ را «فضا و تغییر اقلیم» نامگذاری کرده است.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات