نکته جالب در اینجا این است که کشوری مانند آلمان به طور گسترده همه سیستم های هشدار اضطراری را در یک روز خاص برای یافتن خطاها و اشکالات آزمایش می کند.
اما با وجود این روز و اخبار کلی صدا و سیمای این کشور، سیستم همچنان با مشکل مواجه است و عده ای از عدم دریافت اخطارها گلایه دارند. به گفته کارشناسان، سیستم های تشخیص بلایای طبیعی و به اصطلاح سیستم های هشدار دهنده باید به طور مداوم تحت نظارت و آزمایش قرار گیرند تا حداکثر اثربخشی به دست آید.
برنامههای هشدار NINA و Katwarn برای برخی از کاربران پیامی را نشان ندادند یا فقط پس از 20 دقیقه عمل کردند. با این حال، از دیدگاه Vodafone، اولین آزمایش سیستم هشدار بلایای جدید با موفقیت کامل بود.
به گزارش ICTNN، با توجه به توضیحات ارائه شده، تیم تحقیقاتی Prime Companion در حال انجام اقدامات فنی برای ارسال پیام های هشداردهنده برای مواقع بحرانی مانند سیل و زلزله بودند. وقتی این کار آماده شد گروه فنی قصد داشتند این پیام را به صورت آزمایشی ارسال کنند که به دلیل قصور فنی این پیام برای تعدادی از شهروندان ارسال شد. اتفاقی که ذکر شد بهانه ای شده است تا در این گزارش تجربه آلمان در زمینه سیستم هشدار اضطراری و برگزاری روز ملی هشدار در این کشور را بررسی کنیم تا آمادگی و عملکرد صحیح سیستم هشدار در صورت بروز حادثه مورد آزمایش قرار گیرد. موقعیت های اضطراری
در روز ملی هشدار 2022 در آلمان، که پنجشنبه گذشته برگزار شد، دولت مرکزی، ایالت های این کشور و همچنین مناطق روستایی، مناطق شهری و شهرداری ها، دستگاه های زنگ هشدار خود را طی یک تمرین مشترک آزمایش کردند.
در روز هشدار ملی، مسئولان می خواستند بدانند چند نفر این هشدار را دریافت کرده اند. اولین روز هشدار ملی در 10 سپتامبر 2020 برگزار شد، اما موفقیت کامل نشد و پیامهای هشدار دهنده با نیم ساعت تاخیر در برنامههای هشدار صادر شد. وزارت کشور آلمان هشدار آزمایشی 2020 را یک شکست کامل خواند. اگر شرایط اضطراری وجود داشت، اکثر مردم از آن خبر نداشتند.
آمادگی های لازم برای روز هشدار توسط دولت فدرال و ایالت آلمان با همکاری مقامات محلی انجام می شود. در سطح فدرال، مسئولیت بر عهده اداره فدرال حفاظت مدنی و امداد در بلایای طبیعی (BBK) است، در حالی که ایالت های فدرال این وظیفه را به وزارتخانه های کشور خود محول می کنند. در سطح شهرداری، این مسئولیت با مقامات محلی بلایا است.
در روز ملی هشدار چه اتفاقی می افتد؟
اخطار چگونه صادر می شود؟
ظهر چهارشنبه 25 آذرماه سال جاری پیامی با عنوان “هشدار زلزله” بر روی تلفن همراه برخی از شهروندان مبنی بر آرامش و پناه گرفتن در اطراف محل زندگی خود قرار گرفت که در نهایت مشخص شد پیامی جعلی بوده است.
در ساعت 11 صبح به وقت آلمان، تمامی هواپیماها و گروه های عملیاتی شرکت کننده در این مانور به طور همزمان دستگاه های هشدار دهنده مختلفی از جمله رادیو، تلویزیون، بیلبوردهای دیجیتال یا اپلیکیشن های هشدار دهنده را فعال کردند. با این کار، رویههای فنی مورد استفاده در صورت هشدار و خود دستگاههای هشدار بررسی شدند تا عملکرد صحیح و نقاط ضعف احتمالی آنها بررسی شود. متعاقبا مقرر شد دستگاه های مسئول نسبت به بهبود سیستم و قابل اطمینان تر و بی عیب تر کردن سیستم هشدار عمومی اقدامات لازم را انجام دهند.
پیام هشدار حاوی اطلاعات مهمی است و باید تا حد امکان توسط افراد زیادی شنیده یا خوانده شود. بنابراین، پیام هشدار از طریق بسیاری از دستگاه ها و کانال های هشدار دهنده مختلف مانند رادیو و تلویزیون، وب سایت ها، شبکه های اجتماعی، اپلیکیشن های هشدار دهنده، بیلبوردهای دیجیتال، خودروهای مجهز به بلندگو یا آژیر پخش می شود.
روز هشدار عمومی در آلمان با هدف اطلاع رسانی به مردم این کشور در مورد هشدار عمومی و در نتیجه افزایش آگاهی در مورد این موضوع برگزار می شود.
در آن روز، یک هشدار آزمایشی در قالب یک متن هشدار برای همه پخشکنندگان هشدار از جمله رادیو، تلویزیون و ارائهدهندگان اپلیکیشنهای متصل به سیستم هشدار ارسال شد و این صدا و سیما هشدار آزمایشی را برای دستگاههایی مانند تلویزیون، رادیو و هوشمند ارسال کرد. گوشی هایی که مردم استفاده می کنند آنها می توانند از طریق آنها پیام های هشدار دهنده را بخوانند، بشنوند یا ارسال کنند. همزمان، دستگاههای هشدار عمومی مانند خودروهای مجهز به بلندگو و آژیر در سطح ایالتها، مناطق و شهرداریهای فدرال شرکتکننده به کار گرفته شدهاند.
تعداد زیاد دستگاه هایی که برای پخش هشدار استفاده می شود برای اطمینان از رسیدن آن به تعداد زیادی از افراد است. به عنوان مثال اگر شهرداری زنگ خطر را به صدا در نیاورد، سایر دستگاه های هشدار دهنده در صورت وجود خطر به مردم هشدار می دهند. علاوه بر این، دستگاه های زنگ هشدار جدید به طور مداوم در حال تحقیق، توسعه و استقرار هستند.
مسائلی که توسط تست آزمایشی سیستم هشدار آشکار شد
این اخطار محاکمه از طریق رادیو و تلویزیون نیز پخش شد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
اما در رزمایش امسال که پنجشنبه گذشته برگزار شد، مشکلات مختلفی در سیستم هشدار اضطراری آلمان شناسایی شد. همه کاربران تلفن همراه با یا بدون اتصال به اینترنت قرار بود پیام هشدار را دریافت کنند. اما تلفن های برخی از کاربران تلفن همراه اخطاری دریافت نکردند. حتی اخطاری که برای ساعت 11:45 تعیین شده بود به گوش همه نرسید. بر اساس اطلاعات اولیه بسیاری از مشترکان شرکت مخابرات اخطاری دریافت نکرده اند.
تحریریه ICTNN شبکه خبری