گزارش وزیر ارتباطات از پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در دولت سیزدهم، برگزاری انتخابات در امنیت کامل سایبری و وضعیت عادی ارتباطات بین المللی از مهم ترین اخبار منتشر شده در هفته گذشته در حوزه بود. ارتباطات و فناوری اطلاعات
به گزارش ICTNN، هفته سوم تیرماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام پوشش 100 درصدی ارتباطی در تمامی شعب اخذ رای آغاز شد. روز جمعه دور دوم انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و بر اساس اعلام رسمی، مسعود بیزیکیان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شد.
در همین راستا عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – اعلام کرد: روز جمعه اولین انتخابات تاریخ کشور با پوشش 100 درصدی ارتباطی در تمامی شعب اخذ رأی و 99.2 درصد استعلام آنلاین برگزار شد.
از سوی دیگر سیدمحمدامین آقامیری، رئیس مرکز ملی فضای مجازی از برگزاری انتخابات در امنیت کامل سایبری خبر داد. آقامیری با تاکید بر اهمیت ایجاد فرآیندها و سامانهها برای فعالیتهای کارآمدتر در کشور، گفت: نظام حاکمیت داده برای آینده کشور بسیار مهم است و خوشبختانه در ماههای آینده استانداردهای آن تصویب میشود تا بتوانیم تغییر کنیم. وضعیت فعلی چندین سیستم در سیستم حاکمیت داده، دستیابی به نظم و استانداردهای لازم برای ایجاد قابلیت تعامل و حفظ امنیت و نگهداری داده های افراد و شرکت ها است.
فراخوان شناسایی شرکت های فعال در زمینه ارائه خدمات به زائران اربعین
وی با بیان اینکه ادغام داده ها در دستگاه ها گام بعدی برای تحقق این مهم است، تاکید کرد: برای توسعه اقتصاد دیجیتال به رهبری وزارت اقتصاد و دارایی، فضای امن در جامعه ضروری است. با ایجاد استانداردها، تبیین بودجه و کنترل آن ضروری است. و با توجه به اهمیت عملکرد پلتفرمها که امروزه بیش از سازمانها در زندگی مردم نقش دارند، زیرساختهای حیاتی مورد نیاز آنها باید به صورت ایمن فراهم شود که این امر ضروری است. خوشبختانه دستگاه های مختلف از جمله پلیس فتا گام های خوبی در این زمینه برداشته اند.
در ادامه این هفته سازمان فناوری اطلاعات ایران فراخوانی را برای شناسایی شرکت های فعال در زمینه ارائه خدمات به زائران اربعین اعلام کرد. بر این اساس شرکت ها و مجموعه های فعال در سراسر کشور در محورهای مربوطه می توانند برای ثبت نام در این فراخوان و تکمیل فرم ویژه به نشانی http://arbaeen.ito.gov.ir مراجعه کنند. مهلت ثبت نام در این سایت تا روز یکشنبه 31 تیرماه سال جاری می باشد و از جمله رشته های تجاری شرکت ها می توان به ارتباط، درمان و بهداشت، حمل و نقل و تدارکات، پذیرایی، مفقودین، مکان یابی و مسیریابی، انتقال وجه و پرداخت اشاره کرد. کمک. اسکان و اسکان، خدمات ویژه برای موکب ها، فرهنگی، اطلاعات و سایر خدمات نوآورانه.
از دیگر اخبار منتشر شده در این هفته می توان به فرصت سه ماهه برای تامین کنندگان سیستم ها، محصولات و پلت فرم های فرود خارجی اشاره کرد. حسین انصاری – رئیس مرکز مدیریت راهبردی افتا – گفت: بخشنامه شرایط و ضوابط مرکز افتا در خصوص عملکرد سامانهها و پلتفرمهای خارجی و ارائه محصولات امنیتی روز گذشته به تمامی دستگاههای اجرایی کشور ارسال شد (با انتقادات). زیر ساخت). ، سازمان نظام صنفی فناوری اطلاعات کشور و شرکت های فعال در زمینه ارائه محصولات، سامانه ها و بسترها در حوزه امنیت اطلاعات و ارتباطات.
آخرین گزارش پیشرفت شبکه ملی اطلاعات
انصاری با تاکید بر اینکه تامین کنندگان محصولات، سیستم ها و پلتفرم های خارجی در حوزه امنیتی باید نماینده قانونی تام الاختیار داخلی خود را به این مرکز معرفی کنند، همچنین تصریح کرد: تامین کنندگان محصولات، سیستم ها و پلت فرم های خارجی در حوزه امنیتی موظف به راه اندازی خدمات به روز رسانی تجهیزات و سیستم های مورد نیاز در ایران می باشد تا در روند به روز رسانی محصولات مورد استفاده مشتریان تاخیری ایجاد نشود.
با نزدیک شدن به پایان هفته، وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیات دولت گزارشی از پیشرفت شبکه ملی اطلاعات دولت سیزدهم ارائه کرد. به گفته وی، از ابتدای دولت سیزدهم سند ارزیابی شبکه ملی اطلاعات تنظیم شد و در این ارزیابی پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در ابتدای دولت سیزدهم 20 درصد بود و اکنون به این میزان رسیده است. 60 درصد
زارع پور گفت: طی این سه سال بالغ بر یک دهه به پیشرفت شبکه ملی اطلاعات اضافه شده است. یکی از ارکان توسعه این شبکه زیرساخت ارتباطی است که نسل پنجم پروژه فیبر نوری را تشکیل می دهد. دولت موظف است در پایان برنامه هفتم توسعه 100 درصدی شبکه ملی اطلاعات را بیاورد.
وضعیت عادی در ارتباطات بین المللی
همچنین از شامگاه چهارشنبه کاربران فضای مجازی از قطعی اینترنت در کشور خبر دادند که اطلاعات رادار ابراروان و سایت های مانیتورینگ اینترنتی این موضوع را تایید کرد. پس از این موضوع، رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرد که با وجود شکسته شدن حدود 40 درصد از ظرفیت ورودی اینترنت بینالمللی در کشورهای همسایه، با اقدامات شرکت ارتباطات زیرساخت برای توزیع ترافیک بینالمللی اینترنت از سایر مسیرها، تنها کمتر از نصف است. به نظر می رسد این کاهش در شبکه ارتباطی کشور به زودی برطرف شود.
اما پس از چند ساعت این شرکت در تازه ترین بیانیه مطبوعاتی خود از عادی شدن وضعیت ارتباطات بین المللی خبر داد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات