به گزارش ایتنا از ایسنا، از ابتدای پاییز 1401 واردات آیفون 14 به بالا به کشور هم به صورت تجاری و هم برای مسافران ممنوع شد. اما در ابتدای آبان ماه پس از گذشت دو سال از ممنوعیت واردات آیفون های مدل 14 به بالا، در جلسه شورای دولت تصمیمی مبنی بر رفع ممنوعیت گوشی های آیفون صادر شد بر این اساس، سه نهاد از جمله وزارت کشور، حریم خصوصی، موافقت کردند و ارتباطات و معاونت حقوقی ریاست جمهوری برای تدوین مقررات واردات، ابتدا آیفون از طریق روال مسافربری وارد شد و پس از مدتی اعلام شد که ثبت سفارش تجاری آیفون نیز آغاز شده است. اما گزارش ها حاکی از آن است که معامله گران هنوز موفق به ثبت سفارش نشده اند.
از طرفی در دو سالی که واردات آیفون 14 به بالا ممنوع شده بود، واردات همچنان به صورت قاچاق انجام می شد و گاه برخی ترجیح می دادند با هزینه کمتر و با قیمت کمتر از آخرین تکنولوژی موجود استفاده کنند. در همان زمان از یک تلفن همراه ارزان قیمت با سیم کارت خود استفاده کنید، یک تلفن همراه ارزان قیمت را فعال کنید و با استفاده از آیفون به آن متصل شوید. به گفته مقامات، نزدیک به یک میلیون دستگاه تلفن همراه آیفون 14، 15 و 16 قبل از اعلام تصمیم برای رفع ممنوعیت واردات وارد کشور شده است. در نهایت رئیس امور رسانه های شورای اطلاع رسانی دولت روز گذشته اعلام کرد که با مصوبه جدید شورای دولت، امکان ثبت گوشی های فعالی که در زمان ممنوعیت واردات به صورت غیرقانونی وارد کشور شده اند، وجود دارد.
در همین رابطه محمدرضا علیان – دبیر همایش تلفن همراه ایران – با بیان اینکه سازوکار ثبت نام آیفون هایی که قبل از ممنوعیت واردات وارد کشور شده اند هنوز مشخص نیست، گفت: ثبت نام در سامانه گمرک در حال انجام است. ، اما با توجه به اینکه قرار بود آیفون باشند، آیفون قبلی با کرایه مسافر ثبت شده بود، بنابراین مشخص نیست که این فرآیند با پاسپورت انجام می شود یا کد ملی.
وی افزود: منطقاً این روند نباید با گذرنامه انجام شود، زیرا کالا از قبل وارد شده است و ربطی به سفر فرد ندارد و احتمال دارد به عنوان مسافر ساختگی ثبت شود. اصولاً گوشی های تلفن همراهی که به عنوان مسافر وارد می شوند، بر اساس گذرنامه ای که شخص با آن سفر کرده است، ثبت می شود، اما رجیستری حدود یک میلیون گوشی آیفون وارد شده به کشور در زمان ممنوعیت واردات، در غیر این صورت باید در کشور ثبت شود. همان سامانه ای که مسافران با آن گوشی موبایل خود را ثبت می کنند می توانند این کار را انجام دهند، با این تفاوت که چون صاحبان بار سفر نکرده اند، نمی توانند از شماره گذرنامه استفاده کنند. بنابراین یا باید از شماره ملی استفاده کنید یا روش دیگری.
در حال حاضر هیچ کس نمی تواند به طور رسمی آیفون بخرد و بفروشد
آلیان در پاسخ به: آیا واردات تجاری آیفون در حال حاضر انجام می شود یا خیر؟ وی بیان کرد: کد گمرکی برای واردات بازرگانی باز شده اما تا کنون تجار موفق به ثبت سفارش نشده اند. اساساً اعلام شد که واردکنندگان می توانند گوشی هایی به ارزش بیش از 600 دلار معادل 30 درصد تاریخ خود از جمله آیفون وارد کنند. برای اینکه تاجر بتواند سفارش دهد، سیستم باید این مقدار را به 30٪ محدود کند. اما ممکن است مشکل فنی یا سیستمی وجود داشته باشد به طوری که تاجر نتواند سفارش را ثبت کند.
به گفته وی، تجار در حال حاضر کد تعرفه را در سامان می بینند، اما زمانی که می خواهند درخواست ثبت سفارش کنند، با خطا مواجه می شوند.
دبیر همایش تلفن همراه ایرانیان ادامه داد: با وجود اینکه هنوز هیچ گوشی موبایلی با برند آیفون سفارش داده نشده است، بنابراین هیچ گوشی آیفونی به روش تجاری وارد کشور نشده است، اما برخی فروشگاه های اینترنتی اقدام به پیش فروش آیفون کرده اند که این تخلف است. . این فروشگاه ها اغلب می گویند ظرف دو تا هفت روز کالا را تحویل می دهند، اما این کالاها یا توسط فروشگاه ها با نام تجاری بسته بندی و فروخته می شود که تخلف است یا فروشگاه ها آن را خالی می فروشند. همچنین این احتمال وجود دارد که افراد اجارهدهنده بتوانند از طریق مسیر سبز ثبتنام کنند. همه این موقعیت ها به معنای تخلف است. بنابراین تا این لحظه هیچکس نمی تواند به صورت رسمی آیفون بخرد و بفروشد.
همچنین به گفته وی تمامی گوشی های آیفونی که در فروشگاه ها به فروش می رسد از طریق روال مسافربری وارد کشور شده است. اما خرید و فروش کالای مسافری نیز تخلف است.
منبع: https://www.itna.ir/news/82807/%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%D8%A2%DB%8C%D9%81%D9%88%D9%86-%D8%A7%D9%86%D8%AC%D8%A7%D9%85-%D9%86%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%B4%D8%B1%D9%88%D8%B9-%D8%B4%D8%AF%D9%87
تحریریه ICTNN شبکه خبری