کم کم با سردتر شدن هوا، بازار غذای زمستانی گرمتر می شود. غذاهایی که به عنوان غذاهای پاییزی و زمستانی در نظر گرفته می شوند اغلب از محصولات پاییزی یا زمستانی تهیه می شوند یا خاصیت گرم کنندگی دارند که به گرم شدن بدن در سرمای استخوان سوز کمک می کند. اگر به فکر پختن یکی از بهترین غذاهای زمستانی هستید یا می خواهید با تغییر فصل این غذاها را به عنوان غذای سازمانی برای کارکنان خود سرو کنید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. در زیر بهترین غذاهای زمستانی را به شما معرفی می کنیم.
غذاهای زمستانی
سوپ ایرانی از آن دسته خوراکی هایی است که در هر گوشه از این کره خاکی دستور پخت مخصوص به خود را دارد. بنابراین، این مقاله شامل همه انواع سوپ ایرانی نمیشود، اما رایجترین سوپهایی که میتوانید در خانه بپزید یا سفارش دهید عبارتند از:
- • سوپ رشته: آش نشید محبوب ترین آش ایرانی است که تقریبا برای هر مناسبتی حرفی برای گفتن دارد. این سوپ همهکاره را میتوانید به عنوان یک وعده غذایی شبانه در شب یلدا، به عنوان غذای نذری یا به عنوان یک سوپ گرمکننده زمستانی میل کنید. همچنین روش پخت در مقایسه با انواع دیگر سوپ بسیار ساده تر است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که سبزیجات سوپ را با لوبیا، نخود و عدس بپزید و مقداری رشته برنج، آرد گندم و پیاز داغ به آن اضافه کنید. نتیجه شگفت انگیز خواهد بود.
- • گروه قلمکار چیست: سازندگان اصلی این آش ساکنان کویر مرکزی ایران و شهرهایی مانند اصفهان بودند، اما امروزه در همه جای ایران به احتمال زیاد بوی جادویی خاکستر شیل را در زمستان از خانه ها می شنوید. برای تهیه آش شیل کلامکار باید حبوبات را با گندم، جو و برنج نیم دانه بپزید و گوشت گوسفندی پخته و ریش ریش شده را به آن اضافه کنید. باید در مرحله بعد آش سبزی را اضافه کنید و صبر کنید تا آش شله کلامکار خوب جا بیفتد.
- • آش سبزی شیرازی: آش سبزی یکی از آش هایی است که در روزهای سرد زمستان به عنوان صبحانه خوشمزه سرو می شود. برای پخت این سوپ سبزیجات را با سیر و پیاز تفت دهید و برنج نیم دانه خیس خورده را اضافه کنید. وقتی برنج خوب پخت و له شد، دانه های خاکشیر را به همراه نعناع خشک و شنبلیله اضافه کنید. در نهایت سوپ باید دم بکشد.
- سوپ شلغم: آش شلغم غذای مناسبی برای زمستان و سرماخوردگی است. این سوپ به روشی بسیار ساده تهیه می شود. حبوبات را می پزند و سیر و پیاز داغ را به همراه برنج نیم دانه خیس کرده اضافه می کنند. وقتی برنج پخت و له شد، سبزی را به سوپ اضافه می کنند. در آخر بعد از پختن سبزی، کلم پیچ خرد شده را اضافه کنید و بگذارید سوپ خوب جا بیفتد.
- تراخینا: آش تره کرمانشاهی یکی از انواع سوپ است که به عنوان یک غذای خوشمزه زمستانی شناخته می شود. برای پخت این سوپ باید پیاز سرخ شده را با نخود و لوبیا خیس خورده تفت دهید و به آن آب اضافه کنید. بعد از نیم پز شدن این حبوبات نوبت به عدس و ترخون خیس خورده می رسد. بعد از حدود نیم ساعت باید سبزیجات را به سوپ اضافه کنید و بگذارید سوپ روی حرارت کم جا بیفتد.
- خاکستر جو: آش جو یک غذای خوشمزه و جذاب برای کسانی است که عاشق غذاهایی مانند سوپ جو هستند. سپس لوبیا و نخود را به آن اضافه کنید. بعد از نیم پز شدن لوبیا نوبت به عدس و سبزیجات می رسد. در آخر مقداری پیاز داغ، نعناع داغ و کشک را اضافه کنید و صبر کنید تا سوپ به غلظت دلخواه برسد.
شیرینی های زمستانی
دسرهای زمستانی بهترین غذاها برای مهمانی ها و شب های زمستانی هستند. در این شب می توانید از شیرینی های مختلفی لذت ببرید که نمونه هایی از آن ها عبارتند از:
- شیر برنج: شیر برنج می تواند یک غذای زمستانی برای شب های سرد باشد و پتانسیل تبدیل شدن به یک دسر زمستانی را دارد.. برای تهیه شیر برنج باید نیمی از برنج را بپزید تا کاملا پخته شود. سپس چند فنجان شیر به آن اضافه کنید و بعد از حدود نیم ساعت مقداری شکر یا عسل اضافه کنید و بگذارید این غذای خوب زمستانی جا بیفتد.
- فرنی: آنها ممکن است فرنی را در برخی شهرها سرد بخورند، اما این دسر در اصل یک دسر گرم کننده زمستانی است. برایبرای پخت فرنی باید شیر را با آرد برنج، شکر و پودر هل روی آتش بگذارید و هم بزنید. وقتی فرنی غلیظ شد، کمی گلاب به آن اضافه کنید و این دسر خوشمزه آماده سرو است.
- کاچی: کاچی نپات یک دسر گرم و خوشمزه زمستانی است. برای پخت کاشی باید آرد گندم را کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس کره، پودر هل و پودر دارچین را به آن اضافه کنید. وقتی کره و آرد کاملا با هم مخلوط شدند، باید شربت زعفران حاصل از حلوا را اضافه کنید و صبر کنید تا کشی خوب با هم ترکیب شود.
- کاکای کدو تنبل: آش کدو حلوایی در فصل زمستان یکی از غذاهای محبوب مردم شمال کشور محسوب می شود. برای پخت این دسر باید پوره کدو تنبل را با برنج، آرد گندم، تخم مرغ و شکر ترکیب کنید. مخلوط به دست آمده را مانند پنکیک سرخ کنید.
- انار مسقطی: انار مسقطی یکی از شیرینی های محلی شیراز است و به دسر شب یلدا معروف است. برای تهیه دسر یلدا باید آب انار را با نشاسته گل و شکر مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از اینکه کمی غلیظ شد کره ذوب شده و گلاب را اضافه کنید. در آخر آن را در قالب ژله بریزید و برای چند ساعت در یخچال بگذارید تا سرو شود.
صبحانه برای فصل زمستان
هیچ لذتی بالاتر از چشیدن یک غذای گرم زمستانی در یک صبح سرد وجود ندارد. بنابراین، اگر قرار است روز سرد زمستانی یا پاییزی خود را با انرژی شروع کنید، بهتر است از فهرست غذاهای زمستانی یا غذاها یا دسرهایی که به عنوان غذاهای زمستانی شناخته می شوند، میل کنید. برخی از بهترین وعده های صبحانه در زمستان عبارتند از:
- حلیم: حلیم انواع مختلفی دارد، اما حلیم گندم محبوب ترین آن است. برای تهیه این غذای زمستانی باید گندم پوست کنده را خوب بپزید و گوشت پخته شده را به آن اضافه کنید و ریش را بتراشید. این گوشت می تواند گوشت بره یا مرغ مانند بوقلمون باشد. با این حال، پختن و برشته کردن آن قبل از افزودن آن به گندم، حلیمی خوش طعم و جویدنی ایجاد می کند.
- لنز: عدس یک غذای سبک برای ناهار و شام است، اما اغلب به عنوان یک غذای زمستانی طبخ می شود. برای پختن عدس باید آن را با آرد سرخ شده، پیاز داغ، چند عدد سیب زمینی و آب در ظرفی بریزید. با حرارت ملایم بعد از حدود یک ساعت عدس خوشمزه ای خواهید داشت.
- تغذیه باقلا: غذای لوبیا را می توان به تنهایی در کنار املت گوجه فرنگی برای تهیه املت کافه ای سرو کرد. برای پخت این غذای داغ باید حبوبات را با آب و رب گوجه فرنگی تفت داده شده در قابلمه بریزید و خوب بپزید.
- شیرینی های داغ ایرانی: برخی از دسرهای داغ ایرانی مانند شیر برنج و فرنی اغلب به عنوان صبحانه گرم در زمستان مصرف می شود.
- املت خرما: اگر برای شروع یک روز سرد به انرژی زیادی نیاز دارید، املت خرمایی را پیشنهاد می کنیم. برای پخت این املت شیرین باید خرماهای بدون هسته و له شده را با جوز هندی، زعفران تخمیر شده، پودر دارچین و تخم مرغ ترکیب کرده و در تابه نچسب سرخ کنید.
غذاهای گرم برای زمستان
غذاهای گرم به شما کمک می کند تا در زمستان گرم شوید. برخی از این غذاها به شرح زیر است:
- آبگوشت فسنجان: برای تهیه خورش فسنجان باید گردوی خرد شده را تفت داده و آب و رب انار را به آن اضافه کنید. ساعتی بعد نوبت به گوشت مرغ سوخاری یا کوفته گالاخولی سرخ شده رسید. به این روش ساده یک خورش گرم زمستانی تهیه می شود.
- هویج پلو: هویج پلو یکی از غذاهایی است که به غذای شب یلدا نیز معروف است. برای پخت این پلو ایرانی می توانید از گوشت مرغ رنده شده و کوفته گالاخلی سرخ شده استفاده کنید. این گوشت را باید با پیاز و هویج رنده شده مخلوط کرده و با زعفران خیس خورده به برنج شسته و نیم پز اضافه کرد. در نهایت، شما نیز باید آن را آماده کنید.
- • غذاهای زمستانی غذاهایی هستند که در روزها یا شب های سرد به شما احساس گرما می دهند در این مقاله لیستی از بهترین غذاهای زمستانی مانند سوپ گرم را برایتان آورده ایم. انواع سوپ های زمستانی گرم کننده، از سوپ جو گرفته تا سوپ شیر، می توانند میان وعده هایی برای شب های سرد زمستان باشند. این سوپ را معمولا با سبزیجات یا غذای داغ طبخ می کنند.
حرف آخر
غذاهای زمستانی غذاهایی هستند که در روزها یا شب های سرد شما را گرم نگه می دارند. فرقی نمی کند که قصد انتخاب غذا برای کارمندان شرکت را دارید یا می خواهید غذاهای فصلی زمستانی مانند مهمانی شب یلدا را انتخاب کنید. با این حال، غذاها و شیرینی هایی که در این مقاله ارائه کرده ایم، می توانند بهترین گزینه های شما باشند.
برای دوستان خود ارسال کنید
منبع: https://toranji.ir/2024/12/17/%D9%84%DB%8C%D8%B3%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C-%D8%B2%D9%85%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%DB%8C/
تحریریه ICTNN شبکه خبری