سری آیفون ۱۴ اپل مدتی است که معرفی و عرضه شده است و در این بین، هر روز اخبار بیشتری در مورد این محصولات به گوش میرسد. بر اساس اخبار به دست آمده، گویا تقاضا برای آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس بسیار کمتر از انتظارات اپل بوده است. با ictnn همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم.
تقاضا برای آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس بسیار کمتر از انتظارات اپل بوده است
به محض اینکه اخباری در مورد برنامههای اپل برای انتقال تولید آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس از چین به هند منتشر شد، پس از آن به شما اطلاع دادیم که اپل قصد دارد وضعیت تولید خود را در چین تغییر دهد تا آیفونهای گران قیمت بیشتر، یعنی آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس بسازد. اما اکنون اپل شاهد انتشار گزارش تکان دهندهای از بلومبرگ هستیم که میگوید اپل از تامین کنندگان خواسته است تولید آیفون ۱۴ را تا ۶ میلیون دستگاه کاهش دهند. گویا به دلیل کمبود تقاضا، اپل دست به کار شده تا تولید را کاهش دهد. در واقع تقاضا برای سری آیفون ۱۴ معمولی، آن چیزی نیست که اپل از ابتدا تصور میکرد.
چنین شرکتهایی شامل شرکت تولید تراشه TSMC نیز هست که اپل را مشتری شماره یک خود میداند. تولید کننده قراردادی فاکسکان نیز برای درآمدزایی خود به شدت به تولید آیفون متکی است. چین، بزرگترین بازار گوشیهای هوشمند جهان، در بحبوحه رکود اقتصادی قرار دارد که طی سه روز اول عرضه این گوشیها در چین، فروش آیفون ۱۴ یک کاهش ۱۱ درصدی نسبت به سال قبل نشان میدهد. جهت درک بهتر ماجرا باید بگوییم که این کاهش ۱۱ درصدی نسبت به فروش سری آیفون ۱۳ پس از سه روز عرضه در چین در سال گذشته است. این دادهها توسط شرکت کارگزاری Jefferies در یادداشتی در روز دوشنبه به مشتریان ارسال شد.
طبق گفته منابع مطلع، هدف جدید اپل، تولید ۹۰ میلیون دستگاه برای نیمه دوم سال جاری است که تقریبا همان مقدار تولید شده در مدت مشابه سال گذشته است و با برآورد اولیه اپل که در اوایل تابستان انجام شده بود، یکسان است. همانطور که در گذشته نیز بیان کردیم، آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس از نسخههای غیر پرو فروش بیشتری دارند و اپل در حال تغییر ظرفیت تولید از مدلهای ارزان قیمت غیر پرو به مدلهای گرانتر پرو است. بنابراین لازم است که که بگوییم این موضوع، به معنی شکست اپل نیست بلکه موفقیت این شرکت را نشان میدهد.
نبیلا پوپل، مدیر تحقیقات IDC بیانیهای نیز در همین رابطه منتشر کرده است. پوپل گفته است که محدودیتهای عرضه در بازار از سال گذشته کاهش یافته و حالا صنعت تولیدی به سمت بازاری با محدودیت تقاضا سوق داده شده است. موجودی زیاد در فروشگاهها و ابنراها و تقاضای پایین بدون هیچ نشانهای از بهبود فوری، تولید کنندگان را به وحشت انداخته و آنها را مجبور کرده است تا سفارشات خود را برای سال ۲۰۲۲ به شدت کاهش دهند.