عبدالمهدی اسدی در این نشست خبری با بیان اینکه بیش از 150 روز از عدم تخصیص ارز به شرکت های واردکننده گوشی تلفن همراه می گذرد، افزود: در برخی از کشور ها ارز تخصیصی صورت نگرفته و کالایی وارد نشده است. شرکت ها و بازدیدهای میدانی نشان می دهد که برخی از شرکت ها تلفن همراه وارد کرده اند. وی با تاکید بر اینکه بازار به دلیل شفاف نبودن واردات تلفن همراه از سوی دولت در تاریکی است، ادامه داد: آماری از حجم واردات تلفن همراه و سهم برندهای وارداتی و شرکت های وارداتی وجود ندارد. این در حالی است که پیش از این آمار واردات تلفن همراه به انجمن واردکنندگان ارائه می شد و انجمن نیز به شرکت ها گزارش می داد.
انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی تایید کرد که بیش از 200 شرکت از انجمن تلفن همراه طی نامه ای به این انجمن از مسئولان ذیربط درخواست پیگیری و پاسخگویی به عدم شفافیت در تخصیص ارز را دارند، معاون اول. رئیس جمهور و قرار گرفتن بازرس کل کشور، قوه قضائیه و… در معرض حمله. همچنین جلساتی را با شورای عالی رقابت، معاونت بازرسی کل کشور، پیشگیری قوه قضائیه و … برگزار کردیم و در حال پیگیری موضوعات فوق هستیم. پیام فوق به منظور پیگیری شفافیت آمار واردات بوده و جنبه سیاسی ندارد.
اسدی با بیان اینکه انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی در خرداد ماه گذشته نامه ای به نهادهای مختلف از جمله رئیس جمهور، معاون وزیر حراست، استاندار تهران و سایر افراد ذیربط ارسال کرده است، افزود: در این نامه اینطوری بود.» همچنین در سال 1395 اعلام شد که کارگروهی به ریاست وزیر صمت وقت و با حضور تمامی سازمان های مرتبط با واردات تلفن همراه تشکیل شد. نتیجه جلسات فوق ثمره طرح ثبت نام و شفافیت در کلیه مراحل واردات و خدمات پس از فروش بود. به طوری که تلفن همراه چه در زمینه واردات، چه در زمینه عرضه و چه در زمینه خدمات به شفاف ترین محصول کشور تبدیل شده است.
اسدی ادامه داد: در سال 1400 هجری شمسی تیم کار تلفن همراه تعطیل شد و متأسفانه از آبان ماه 1401 هجری شمسی بدون هیچ اخطاری قبلی، سازمان های مربوطه از ارائه کلیه آمارهایی که موجب شفافیت و جلوگیری از اجاره بها می شد، منصرف شدند. از وقوع.»
رئیس انجمن تلفن همراه، تلفن و لوازم جانبی با تایید اینکه این بازار شامل اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای حدود 15 هزار نفر است، افزود: در ابتدا قرار بود تخصیص ارز به تلفن همراه 45 روزه باشد اما این بار. اکنون به 150 روز افزایش یافته و تهدید به تعطیلی و بیکاری متخصصان در این بازار شده است.»
امکان امتحان چای دابش در بازار موبایل
رئیس انجمن تلفن همراه در این جلسه با اشاره به نامه ای که در پایان تیرماه گذشته به پزشکان رئیس جمهور منتخب در خصوص عدم شفافیت در تخصیص ارز برای واردات گوشی تلفن همراه ارسال کرده بود، اشاره کرد. وی با بیان اینکه مفاد پیام ها مانند پیام قبلی وزارت حریم خصوصی است، اظهار داشت: علاوه بر این پیام، در سال های اخیر شاهد وقوع تخلفاتی در کشور از جمله شی دباش بوده ایم. مورد.
ما به عنوان یک ایرانی امیدواریم روزی شاهد تولید تلفن همراه باکیفیت در کشور باشیم، اما واقعیت این است که برای رسیدن به این آرزو نیازمند تخصص، امکانات و بهره مندی از آخرین فناوری های روز دنیا هستیم.
به نظر می رسد این عدم شفافیت در بازار تلفن همراه نیز در برابر رویدادهای مشابه آسیب پذیر باشد.
در ادامه این پیام آمده است که به عنوان یک فرد ایرانی امیدواریم روزی شاهد تولید تلفن همراه باکیفیت در کشور باشیم، اما واقعیت این است که برای رسیدن به این آرزو نیازمند تجربه، امکانات و تخصص هستیم. بهره گیری از آخرین فناوری های روز دنیا. انجمن همچنین در این نامه از مسئولان و کارشناسان خواسته است که تعریف دقیق و روشنی از تولید تلفن همراه ارائه دهند.
اسدی در پاسخ به سوالی مبنی بر حجم تولید تلفن همراه در کشور گفت: این سوالی است که فعالان بازار نتوانسته اند پاسخی برای آن بگیرند؟ آیا تولید یعنی گوشی آن طرف مرز باز شود و در داخل کشور بسته شود؟!
برخی از کالاها در خارج از کشور تولید می شوند و با نام تجاری ایرانی وارد کشور می شوند، اما آیا این تولید محسوب می شود؟ رئیس انجمن گوشیهای موبایل، تبلت و لوازم جانبی با بیان اینکه گفته شد در تولید گوشیهای دکمهای خودکفا هستیم، توضیح داد: اینطور نیست که این گوشیها در کشور تولید نشود و واردات متوقف شود یک محصول 500 هزار تومانی در بازار به فروش میرسید توافق با تولید تلفن همراه، اما تولید به معنای واقعی هنوز انجام نشده است.
شرم ملی ممنوعیت واردات آیفون
در ادامه این نشست، اسدی در خصوص ممنوعیت واردات آیفون 14 و 15 گفت: انجمن تلفن همراه به رفع ممنوعیت واردات آیفون 14 و 15 ادامه می دهد و در دولت جدید نیز ادامه خواهد داشت. این ممنوعیت واردات آیفون 14 و 15 منجر به ورود قاچاق این گوشی ها به کشور می شود که علاوه بر زیان ده شدن هزینه ثبت، درآمد دولت از محل مالیات و عوارض گمرکی نیز از بین می رود.
ظاهراً به گفته وی و بر اساس برآوردهای غیررسمی، قاچاق گوشی های آیفون 14 و 15 در چهار ماهه نخست امسال نسبت به کل سال 1402 دو برابر شده است. رئیس اتحادیه لوازم جانبی و مخابرات نیز در این خصوص گفت: با وجود ممنوعیت آیفون 14 و 15، تخمین زده می شود که حدود یک میلیون گوشی آیفون فعال در کشور وجود داشته باشد.
خطاهای سیستم ثبت درخواست را متوقف می کند
رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی درباره توقف ثبت سفارش به مدت دو روز گفت: این مشکل در سامانه است که طی روزهای آینده برطرف خواهد شد. وی با بیان اینکه در مجمع فوق العاده ای که برگزار شد نام انجمن واردکنندگان تلفن همراه به انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی تغییر یافت، اسدی گفت: فعالیت این انجمن نیز به واردات، صادرات و … تغییر یافت. تولید و توزیع کمیته های مختلفی برای تولید، خدمات پس از فروش و تنظیم بازار و لوازم جانبی و قطعات یدکی تشکیل شد تا کار موازی صورت نگیرد و همه فعالیت ها زیر نظر انجمن و منافع انجمن انجام شود. اتحادیه در نظر گرفته شده است.
نمایندگی هیچ برندی در کشور وجود ندارد
در ادامه این جلسه رئیس اتحادیه مخابرات و لوازم جانبی درباره تغییر تعرفه در دو ماه گذشته گفت: تغییر تعرفه آیفون در خرداد ماه باعث شد بسیاری از فروشندگان مغازه های خود را تعطیل کنند. سیدحسین سادات حسینی با بیان اینکه هیچ برندی در کشور وجود ندارد، افزود: از سال 1395 تاکنون هیچ نماینده خارجی در کشور وجود نداشته است که بازار غیررسمی و غیرشفاف باشد نرخ ارز معیار خوبی برای سنجش بازار است.»
منبع: اقتصاد جهانی
منبع: https://www.itna.ir/news/80008/%D8%A2%D9%84%D8%A7%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D8%B5%D9%84%D8%A7%D8%AD%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D9%84
تحریریه ICTNN شبکه خبری