از طرف دیگر داشتن امکانات جانبی مناسب برای استفاده در شرایط مختلف هم برای یک عکاس حرفهای اهمیت دارد. برای مثال عکاسانی که در آتلیه کار میکنند به امکاناتی مانند تجهیزات نورپردازی نیاز دارند تا امکان تنظیم نور محیط و گرفتن عکسهای با کیفیتتر داشته باشند. چنین امکاناتی به خصوص برای افرادی که عکاسی شغل و منبع درآمد آنها است، صرفا برای دوربینهای عکاسی تخصصی و حرفهای وجود دارد و موبایل در این زمینه محدودیت زیادی دارد.
4- تفاوت سخت افزاری
پیشرفت تکنولوژی تاثیر زیادی در زندگی بشر داشته و بیشتر ابزارهایی که در گذشته کاربردی ساده داشتهاند، این روزها در بیشتر زمینهها استفاده میشوند. یکی از این ابزارها گوشی موبایل است که در گذشته ابزاری ساده برای مکالمه بود و این روزها امکانات متنوعی دارد. یکی از امکانات گوشیهای امروزی، دوربین پیشرفته عکاسی است که باعث شده بسیاری از افراد به جای استفاده از دوربینهای عکاسی به سراغ موبایل بروند. هر چند کیفیت دوربین بسیاری از گوشیهای موبایل با کیفیت دوربینهای پیشرفته برابری میکند اما یک سوال مهم در استفاده از آنها مطرح است که آیا دوربین موبایل جایگزین دوربین عکاسی هست یا نه؟ این سوال را در ادامه پاسخ میدهیم.
مقایسه عکاسی با دوربین گوشی و دوربین عکاسی
با توجه به این موضوع، دقت عکاسی و امکاناتی که برای عکاسی در دوربینهای عکاسی حرفهای وجود دارند، بسیار بیشتر و تخصصیتر از دوربینهای موبایل هستند. برای مثال عکاسی پرتره، عکاسی ماکرو، عکاسی فضای باز با نور یا بدون نور، عکاسی در شب و بسیاری موارد دیگر تنها با دوربین عکاسی به صورت حرفهای قابل انجام هستند.
3- امکانات جانبی
یکی دیگر از مواردی که در مقایسه دوربینهای عکاسی و دوربینهای گوشی موبایل میتوان به آن توجه کرد، امکانات این دستگاهها است که تاثیر زیادی در انتخاب دوربین مناسب دارد. طبیعتا دوربینهای عکاسی صرفا با هدف عکاسی یا فیلمبرداری ساخته شدهاند، در حالیکه موبایل علاوه بر عکاسی برای کاربردهای متنوع دیگری مانند تماس، پیام، نصب نرمافزارها و… نیز استفاده میشود.
اولین و مهمترین فاکتوری که در مقایسه دوربین موبایل و دوربین عکاسی حرفهای باید به آن توجه کرد، کیفیت تصاویر است. بررسی کیفیت تصاویر را میتوان با مقایسه حالتها و شرایط مختلف عکاسی با این دو ابزار انجام داد. برای مثال میتوان تصاویری در موقعیتهای مختلف مانند نور کم و زیاد، عکاسی فضای بسته و باز، عکاسی در شب و…. انجام داد و تصاویر دریافتی در هر موقعیت را با هم مقایسه کرد.
یکی دیگر از تفاوتهای دوربین گوشی موبایل با دوربینهای عکاسی تخصصی، امکانات سختافزاری آنها است که موجب برتری دوربینهای عکاسی نسبت به دوربین موبایل میشود. از جمله این امکانات میتوان به لنز اشاره کرد. طبیعتا در یک گوشی کوچک که تمام جزئیات آن در قطعات کوچکترین ساخته میشوند، لنز هم اندازه چندان بزرگی ندارد. علاوه بر لنز دوربین، سنسورهای دوربین که بیشترین تاثیر در کیفیت تصاویر را دارند هم با توجه به اندازه قالب گوشی و لنز آن چندان بزرگ نیستند.
با توجه به مطالب گفته شده در این مطلب میتوان گفت که پیشرفتهترین و قویترین دوربین گوشی موبایل هیچوقت جایگزین دوربینهای عکاسی نمیشود و افرادی که به عکاسی حرفهای دارند یا قصد ورود به شغل عکاسی را دارند، به هر حال به یک دوربین عکاسی خوب نیاز دارند. اگر شما نیز به این حرفه علاقه دارید و قصد خرید دوربین حرفهای و مناسب عکاسی دارید، سایت فلاشیران گزینه مناسبی برای خرید شماست.
این در حالی است که متوسطترین دوربین عکاسی از نظر کیفیت و امکانات هم در این مورد وضعیت بهتری دارد. تقریبا تمام دوربینهای تخصصی و حرفهای عکاسی دارای لنز شیشهای هستند، در حالیکه بیشتر مدلهای دوربین موبایل با لنز پلاستیکی فشرده تولید میشوند که در هر حالت مقداری بازتاب در تصاویر دارند.
5- تنظیمات داخلی
برای پاسخ به این سوال که آیا با وجود دوربینهای پیشرفته موبایل به دوربین عکاسی حرفهای نیاز داریم یا نه، نیاز به بررسی فاکتورها و مسائل مختلفی است که در نهایت ما را به نتیجهگیری و انتخاب بهترین نوع دوربین میرساند. بعضی از این فاکتورها عبارتند از:
- • کیفیت تصاویر در شرایط مختلف
- • راحتی استفاده
- • سنسور و لنز
- • لوازم جانبی دوربین
- • پردازش تصاویر
- • امکانات فنی و….
1- کیفیت؛ فاکتوری مهم در مقایسه دوربینها
بفرست برای دوستات