به گفته گزارشگر اقتصادی IRNA ، این روزها در مورد هوش مصنوعی و سرعت گسترش آن در جامعه و تصمیم گیری صحبت می کند ، در مورد نقش بی نظیر آن در آینده همه انسانها صحبت می کند ، بر بازار کار تأثیر می گذارد و حتی با تغییر روش های آنها برخی از مشاغل را برطرف می کند.
وزارت تعاونی ها ، کار و رفاه اجتماعی اکنون موضوع اشتغال ، تعاونی ها و مهارت ها را در آستانه کنفرانس ملی اشتغال هدف قرار داده و قبل از برگزاری جلسات تخصصی برگزار کرده است. در همین راستا ، کمیسیون تخصصی برای بررسی محورهای نهمین کنفرانس ملی کار برگزار شد.
کارشناسان این جلسه بر اهمیت آموزش مهارت های جدید ، تقویت تعاونی های دیجیتال و تهیه سیستم اداری برای انقلاب فناوری تأکید کردند.
ایجاد فرصتی به جای ترس از پدیده هوش مصنوعی
سید مالک حسینی ، معاون وزیر کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاونی ها ، کار و رفاه اجتماعی وی در همان جلسه تخصصی ، وی بر تعامل فعال با هوش مصنوعی و تأثیر آن در بازار کار ایران تأکید کرد و گفت: “از هوش مصنوعی می توان به عنوان ابزاری و جایگزینی برای نیروی کار سنتی استفاده کرد که این امر چالش های جدیدی را در بازار کار ایجاد می کند.”
وی با اشاره به تجربه اقتصاد پلتفرم در ایران ، افزود: “اگر محیط و فضای کسب و کار برای توسعه اقتصادی کشور قدرت داشته باشد ، می تواند به رشد و توسعه بازار کار کمک کند.”
حسینی تأکید کرد که ساختارها و ظرفیت های فعلی باید توانمند شود و گفت که بوروکراسی در ایران به چالش کشیده شده است و اظهار داشت که متخصص و بدنه مدیریت دولت باید تقویت و قدرتمند شود تا به تحولات عمیق فن آوری های جدید پاسخ دهد.
معاون وزیر کارآفرینی و توسعه اشتغال وزارت کار افزود: “در حال حاضر دوره های آموزشی وجود دارد اما کاربردی و کاربردی نیست. این مهم است زیرا متخصص و مدیر مدیریت دولت به عنوان یک سیاست ساز و راهنمایی سیاست های بازار کار در ایران باید بتواند بتواند بتواند آن را انجام دهد.”
وی با اشاره به استفاده از هوش مصنوعی و تأثیر آن بر تحولات بازار کار گفت: “ما باید بتوانیم فرهنگ ، جامعه و اقتصاد را با هوش مصنوعی اندازه گیری کنیم.” ما باید ببینیم که تا چه حد می توانیم با هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال پیش برویم.
حسینی ادامه داد: “من معتقدم که بر اساس داده های موجود ما در معرض هوش مصنوعی و سیستم دیجیتالی قرار داریم. ما می توانیم از هوش مصنوعی به عنوان ابزاری استفاده کنیم ، اما اگر نیروی کار را بگیریم ، به چالش می کشیم ، در حالی که برخی معتقدیم که اگرچه هوش مصنوعی ممکن است برخی از مشاغل را در آینده از بین ببرد ، اما ظرفیت های اشتغال جدید را ایجاد می کند.
وی تأکید کرد: “این یک نتیجه مثبت خواهد بود ، بنابراین به جای دید مشکوک به ترس از هوش مصنوعی ، ما باید اقدامات عملی و آینده نگر را بر اساس مؤلفه های غالب بازار کار و فرهنگ کار در کشور طراحی کنیم.”
حسینی خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی در صورت توانمندسازی محیط تجاری و توسعه اقتصادی می تواند منجر به توسعه بازار کار شود.
معاون وزیر کارآفرینی و توسعه اشتغال وزارت تعاونی ها ، کار و رفاه اجتماعی گفت: “نیروی کار باید نقش اساسی در اقتصاد داشته باشد و سعی کند تفسیر مناسبی از آینده بازار کار ایران ارائه دهد.”
نیاز به ایجاد تعاونی های آموزش دیجیتال در کشور
در بخش دیگری از کمیسیون تخصصی ، Yaqub Rostami Malek Khalifa معاون امور تعاونی وزارت تعاونی ها ، کار و رفاه اجتماعی وی با تأکید بر لزوم ایجاد تعاونی های آموزش دیجیتالی در کشور ، گفت: “ما باید بتوانیم فرهنگ مشارکتی را به روشی علمی و پیشرفته تعریف کنیم و تقویت کنیم.”
وی خواستار توجه جدی به تغییرات اساسی در آموزش و تدوین برنامه های علمی برای توسعه مشارکت در قالب تعاونی ها برای پاسخگویی به نیازهای بازار کار آینده شد.
بیش از 5 میلیون شغل جدید در 5 سال آینده به مهارت های پیشرفته نیاز دارند
به دنبال این جلسه ، Gholamhossein Mohammadi ، رئیس سازمان ملی آموزش فنی و حرفه ایوی با اشاره به پیش بینی های آینده اشتغال در سطح جهان ، گفت: “تا سال 3 ، بیش از 5 میلیون شغل جدید به مهارت های پیشرفته و پیشرفته نیاز دارند.”
محمدی فقر مهارت را فقدان یا عدم مهارت لازم برای ورود به بازار کار توصیف کرد و تأکید کرد: آموزش مهارت ها ، علاوه بر افزایش دستمزد کارگران ، بهره وری آنها را نیز افزایش می دهد.
وی همچنین به مهمترین مهارتهای مورد نیاز کارفرمایان در سال اشاره کرد و افزود: طبق نظرسنجی ها ، تفکر خلاق ، تفکر تحلیلی ، انعطاف پذیری ، انعطاف پذیری ، رهبری اجتماعی ، هوش مصنوعی ، انگیزه فردی و یادگیری مادام العمر از جمله مهارتهایی است که بازار شغلی در آینده به آن نیاز دارد.
خورداد ؛ زمان برگزاری نهمین کنفرانس ملی
ابراهیم سدگی دور ، رئیس انستیتوی کار و تأمین اجتماعی ، همچنین نهمین کنفرانس ملی را در ژوئن سال جاری اعلام کرد و اعلام کرد که نهمین کنفرانس ملی کار در مجتمع فرهنگی برای بحث در مورد موضوعات مربوط به اشتغال ، تعاونی ها و مهارت ها برگزار می شود.
وی افزود: کمیته های تخصصی محورهای مانند سرمایه گذاری و سیاست گذاری تولید ، اشتغال ، تعاونی ها و مهارت ها ، روابط کار ، ایمنی و بهداشت و همچنین عدالت اجتماعی و سیاست رفاه اجتماعی را بررسی می کنند.
نقش هوش مصنوعی در بهبود محیط کسب و کار ، افزایش بهره وری و توسعه اشتغال
براساس تجربه جهانی و تحقیقات بیشمار ، هوش مصنوعی (AI) می تواند تغییرات مثبتی در محیط تجارت و اشتغال ایجاد کند ، از جمله موارد زیر:
بهبود تصمیم گیری و تحلیل: هوش مصنوعی به مشاغل اجازه می دهد تا با جمع آوری و پردازش حجم زیادی از داده ها ، کاهش خطاها و اتخاذ استراتژی های دقیق تر ، تصمیمات سریعتر و باهوش تری بگیرند.
افزایش بهره وری سازمانها و مشاغل: استفاده از هوش مصنوعی در اتوماسیون فرآیندهای تکراری و زمان ، باعث صرفه جویی در منابع ، کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری نیروی انسانی می شود. با واگذاری کار تکراری به الگوریتم ها و روبات ها ، کارکنان می توانند روی کارهای خلاقانه و استراتژیک تمرکز کنند.
ایجاد مشاغل جدید و تخصصی: اگرچه برخی از مشاغل سنتی با ظهور هوش مصنوعی از بین می روند یا دگرگون می شوند ، در عین حال ، بسیاری از فرصت های شغلی جدید در زمینه هایی مانند توسعه الگوریتم ، تجزیه و تحلیل داده ها ، آموزش و نگهداری سیستم های هوشمند و خدمات پشتیبانی تجاری مبتنی بر هوش مصنوعی ایجاد می شود.
توانمندسازی مشاغل کوچک و نوپا: مشاغل کوچک می توانند با شرکتهای بزرگتر با استفاده از ابزارهای هوشمند رقابت کنند ، هزینه خدمات خود را کاهش داده و بازارهای جدیدی را پیدا کنند. همچنین ، هوش مصنوعی امکان خدمات شخصی بیشتری را فراهم می کند و رضایت مشتری را افزایش می دهد.
افزایش کیفیت و ایمنی کار: هوش مصنوعی با پیش بینی خطاها ، به دست آوردن داده های دقیق ، شناسایی نیازهای بازار و ارتقاء ایمنی نیروی کار نقش مهمی در صنایع مختلف مانند تولید ، حمل و نقل ، سلامت و غیره دارد.
به طور کلی ، اگرچه معرفی هوش مصنوعی نیاز به تفریح مهارت های کار و سازگاری با ساختارهای مدیریتی و آموزشی دارد ، اما تأثیرات احتمالی آن بر رشد اقتصادی ، اشتغال و افزایش بهره وری در دراز مدت غیرقابل انکار است.
این جلسات با هدف شکل دادن به نقشه راه اشتغال و مهارت در کشور برای تسریع در نیازهای واقعی بازار کار و تأکید بر فناوری های جدید مانند هوش مصنوعی ، حرکت کشور از ساختارهای سنتی به آینده با مهارت و اشتغال پایدار انجام شده است.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات