وی تصریح کرد: با شرایط فعلی بازار تا پایان مرداد تامین می شود اما در شهریور ماه نگرانی هایی در مورد بازار داریم. در حال حاضر گوشی های بالای 600 دلار به نام گوشی های مسافربری وارد کشور می شود و مورد سوء استفاده قرار می گیرد. بهتر است این قسمت توسط شرکت ها به صورت شفاف انجام شود.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
وی تصریح کرد: از ابتدای سال جاری با تغییر سیاست های تجاری و ارزی کشور، ابتدا برای تلفن های همراه بالای 600 دلار، منبع ارز حاصل از صادرات خشکبار را در نظر گرفتند. در مرحله بعد سالن دوم نیما برای مدت کوتاهی افتتاح و سپس تعطیل شد و در نهایت از 7 اردیبهشت ماه ارزی برای واردات گوشی تلفن همراه تخصیص داده نشد و موبایل هایی که وارد کشور می شوند از محل رجیستری هستند. از سفارش های انجام شده در ابتدای سال
دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه گفت: در ابتدای سال جاری حدود هشت میلیارد دلار سفارش واردات گوشی تلفن همراه داشتیم که از این میزان 2 میلیارد دلار به ارز اختصاص یافت. حدود 50 درصد از این میزان ارز تضمین شد و به مرحله خرید رسید. گوشی هایی که در حال حاضر در بازار هستند و در حال استفاده هستند متعلق به همین زمان هستند.
امیر اسحقی دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه در گفت و گو با خبرنگار ICTNN درباره وضعیت واردات تلفن همراه به کشور گفت: در چهار ماهه نخست سال گذشته 6 میلیون گوشی تلفن همراه به ارزش یک میلیارد و 200 میلیون دلار وارد کشور شده است. کشور. در مدت مشابه سال جاری چهار میلیون دستگاه به ارزش 970 میلیون دلار به کشور وارد شد که کاهش واردات را نشان می دهد.
1200 شرکت واردکننده تلفن همراه داریم
اسحقی با بیان اینکه 1200 شرکت دارای مجوز در زمینه واردات تلفن همراه هستند، با تاکید بر اینکه تنها 350 شرکت وارد می کردند، تاکید کرد: بخشی از کالاهای انبار شده قبل از توقف تخصیص ارز وارد کشور شده و اکنون در گمرک است. مشکل بسیاری از واردکنندگان تلفن همراه مشخص نبودن تکلیف واردات و تغییر کد تعرفه تلفن همراه است که ناشی از تاخیر در فرآیند کسب و کار است.
اسحاقی درباره وضعیت دستگاه های بدون برق در کشور خاطرنشان کرد: اکنون حدود 2 میلیون و 300 هزار دستگاه تلفن همراه بدون برق در بازار داریم که 30 درصد آن را تلفن های هوشمند تشکیل می دهد. این گوشی ها سهم زیادی از بازار دارند، اما از نظر مالی ارزش کمی دارند.