به گفته گزارشگر اقتصادی ICTNN ، در مراسم روز ملی فناوری فضایی امروز (دوشنبه ، 23 فوریه) با مشارکت روسای جمهور رئیس جمهور مسعود ؛ Sayed Sattar Hashemi ، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و برخی از اعضای کابینه ، مقامات ایالتی و نظامی و متخصصان و فعالان فضا در سالن شهید Ghandi ، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، از Navok ، Pars و ماهواره های ماهواره ای ماهواره ای که از آنها پرده برداری می کنند ، برگزار شد. و گزارش پیشرفت پروژه ها و برنامه های فضایی آینده ارائه شد.
ویژگی های ماهواره Navok
ماهواره Navo یک ماهواره ارتباطات از راه دور است که توسط موسسه تحقیقات فضایی کلاس 1 تا 5 کیلوگرم ساخته شده است.
هدف اصلی ماهواره Navok آزمایش عملکرد صحیح پرتاب بهینه سیم است که در آینده نزدیک راه اندازی می شود. پرتاب کننده بهینه Simorgh ماهواره NAWK را به مدار بیضوی تزریق می کند.
ماهواره NAWK دارای وزن حدود 2 کیلوگرم و 2 x 2 x 2 سانتی متر است. این ماهواره دارای یک محموله ماهواره ای برای اندازه گیری اشعه فضا است. ارتباطات از راه دور ماهواره با ایستگاه های زمینی در گروه S -frequency برقرار می شود. ماهواره Navok دارای سنسور مغناطیس سنج برای اندازه گیری میدان مغناطیسی زمین و اپراتورهای ترکیه برای کنترل جهت گیری ماهواره در فضا است.
یکی از مأموریت های ماهواره ای Navok اندازه گیری اشعه فضا با عبور از کمربند ون آلن و صحت عملکرد ماژول های توسعه یافته در موسسه تحقیقات فضایی ایران است. بر این اساس ، عملکرد زیر سیستم های مختلف این ماهواره ، مانند تابلوهای برق ، پردازش ، دوزیمتر ، درایور متر و یک اپراتور ترکی ، در مدار آزمایش می شود.
همچنین تست عملکرد الگوریتم های کنترل در مرحله آرامش و تست پیوند ارتباط از راه دور ارتفاع بالا و عملکرد زیر سیستم موقعیت یابی GPS به روز شده برای استفاده بالاتر از 5 کیلومتر از سایر مأموریت های این ماهواره است.
ویژگی های ماهواره پارس
ماهواره پارس ، وزن 2 کیلوگرم ، مجهز به دو بار از دو سنسور خطی مختلف با دقت رنگ 2 متر و وضوح دو بعدی 2 متری و وضوح 2 متری با ترکیب تصاویر از تکنیک های بار و نرم افزاری است. جداسازی بهتر از 1.5 متر بهتر خواهد بود.
هر دو محموله کاملاً بومی کشور هستند. این ماهواره همچنین مجهز به پیشرانه است و برای دستیابی به شرایط بهینه تصویربرداری قادر به اصلاح ویژگی های مداری خواهد بود. ماهواره پارس قادر خواهد بود انواع برنامه های کاربردی را در بخش های مختلف محیط زیست ، جنگلداری ، رویدادهای غیر منتظره و مدیریت شهری برآورده کند.
ویژگی های ماهواره ای محافظت شده ماهواره پارس
نمونه به روز شده ماهواره PARS یک ماهواره تصویربرداری است که با استفاده از پلت فرم کلاس بین 1 تا 2 کیلوگرم موسسه تحقیقات فضایی ایران ساخته شده است.
اولین نمونه ماهواره سال گذشته توسط Soyuz Launcher با موفقیت راه اندازی شد. از نتایج این پرتاب برای بهبود ماهواره دوم ماهواره فارسی استفاده شد و اصلاحات لازم در نمونه ماهواره دوم در مقایسه با نمونه اول پارس انجام شد.
نمونه دوم ماهواره پارس در حدود 2 کیلومتر ارتفاع و در مدار در نزدیکی زمین راه اندازی می شود. این ماهواره کمتر از 5 کیلوگرم وزن دارد و حاوی سه قطعه قطعه قطعه قطعه قطعه قطعه قطعه قطعه قطعه قطعه قطعه قطعه قطعه قطعه قطعه امای چند قطبی (MS) ، مادون قرمز (SWIR) ، مادون قرمز حرارتی (TIR) است که هر یک از آنها طیف نور و حرارتی متفاوت است ، با دقت 2 متر ، با یک دقت 2 متر به ترتیب با دقت 2 متر. آنها در حال تیراندازی 2 متر و 2 متر هستند. تصاویر گرفته شده از طریق باند X از راه دور به زمین ارسال می شوند.
ماهواره دارای یک سیستم موقعیت یابی است و وضعیت سه سطح را با دقت بهتر از نیمی از درجه کنترل می کند. انرژی این ماهواره از طریق سلولهای خورشیدی آرسنید گالیم که در پانل های باز قرار دارند تأمین می شود.
ذخیره انرژی در باتری انجام می شود و از طریق مبدل های مختلف در بین اجزای ماهواره توزیع می شود.
این ماهواره توانایی اصلاح و اصلاح نقطه تزریق را از طریق سیستم پیشرانه گاز سرد دارد. این ماهواره همچنین دارای یک محموله ثانویه به نام Doshemter است که وظیفه اندازه گیری میزان اشعه یون را بر عهده دارد. ساختار ماهواره ای به شکل مکعب و از صفحات لانه سازی ساخته شده است که حداکثر مقاومت در برابر ارتعاشات لحظه پرتاب دارند. برای افزایش قابلیت اطمینان ماهواره ، بیشتر قطعات ماهواره ای از قطعات جایگزین برخوردار هستند و در برابر خطا مقاوم هستند.
برگزاری یک نمایشگاه و اولین جلسه شورای عالی فضایی
در حاشیه مراسم روز فناوری فضا ، نمایشگاه جانبی صنعت فضایی راه اندازی شده است و آخرین دستاوردها و پروژه های فضایی در زمینه طراحی و ساخت ماهواره ای ، توسعه پرتاب های بومی و سیستم های استفاده از ماهواره.
اولین جلسه شورای عالی فضایی نیز پس از کنفرانس و اولین جلسه شورای عالی فضایی برگزار می شود.
پس از راه اندازی موفقیت آمیز ماهواره OMID ، اولین ماهواره بومی ایران در 5 فوریه ، روز به عنوان “روز فناوری فضایی” در تقویم ملی ثبت شد و هر سال در این روز دستاوردهای این روز رونمایی می شود.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات