این در حالی است که طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال 1404 80 درصد خانوارها و 100 درصد مشاغل باید به پهنای باند ثابت با سرعت متوسط 25 مگابیت بر ثانیه دسترسی داشته باشند و 20 میلیون خانوار و پنج میلیون کسب و کار. باید تا سال 1404 به اینترنت پهن باند ثابت دسترسی داشته باشد. باید روی بستر فیبر نوری تشکیل شود. همچنین از ابتدای دولت سیزدهم، عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – موضوع توسعه اینترنت ثابت را مورد توجه قرار داد و گفت: برای توسعه اتصالات ثابت و دسترسی عموم مردم به یک فضای امن و پایدار، شبکه پرسرعت و ارزان در سراسر قلمرو باید تصمیم گیری شود و اراده ملی شکل بگیرد و حرکت فیبر نوری در کشور آغاز می شود.
به گزارش ICTNN، در حال حاضر عمدهترین فناوری مورد استفاده در بخش ارتباطات ثابت در ایران ADSL است و فناوری فیبر نوری یا FTTx تنها یک درصد سهم را به خود اختصاص میدهد، هرچند شبکه زیرساختهای کشور با سرمایهگذاری دولت، بیش از آن چیزی است که فراهم کرده است. 70 هزار کیلومتر فیبر برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر، اما در داخل شهرها هنوز شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمان های مسکونی و تجاری کشور متکی به تجهیزات قدیمی است که به آن مس می گویند. شبکه. این شبکه با وجود توزیع گسترده، ظرفیت کمی برای انطباق با فناوری های جدید و استفاده از خدمات پهنای باند دارد.
در همین راستا، صادق عباسی شاهکوه – معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – از تعهد پوشش هشت شهر جدید به اپراتورهای استخدام شده برای اجرای طرح دسترسی فیبر نوری بر اساس اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خبر داد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در مرحله اول اجرای این تفاهم نامه پوشش فیبر نوری در شهرهای قزوین، کرمانشاه، رشت، بوشهر، سمنان، قرچک، قدس، ایلام و یزد به مسئولان ابلاغ شد. گرفتار. اپراتورها
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از ابلاغ تعهد پوشش هشت شهر جدید به اپراتورهای استخدام شده برای اجرای طرح دسترسی فیبر نوری خبر داد.
بر اساس این داده ها، تغییر بخش بزرگی از زیرساخت های موجود ضروری است و این امر مستلزم سرمایه گذاری هنگفتی برای تغییر تکنولوژی و تجهیزات موجود، ساخت جاده های جدید و حفاری های بزرگ در سطح شهر و همچنین تغییر شبکه داخلی ساختمان ها است. در کشور برای یکپارچه سازی شبکه ارتباطی مبتنی بر فیبر نوری. بر اساس این هدف، طی سه سال و نیم، 20 میلیون خانوار ایرانی در سراسر کشور باید به خدمات پهنای باند ثابت دسترسی داشته باشند. بدین ترتیب در اردیبهشت ماه سال جاری در بین 21 ارائه دهنده خدمات اینترنتی، قرارداد توسعه با 9 اپراتور دسترسی فیبر نوری با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی امضا شد.
وی با اشاره به تبادل تفاهم نامه بین رگولاتوری و هشت اپراتور همزمان با روز جهانی مخابرات در اردیبهشت ماه سال جاری، گفت: این تفاهم نامه ها متناسب با توزیع کار برای اجرای طرح توسعه دسترسی به فیبر نوری در کشور منعقد شد. کشور و بر اساس ابلاغیه جدید رگولاتوری بر اساس این تفاهم نامه ها اپراتورها از رایتل به فردیس، شاتل به ساوه، آسیاتک به رامسر، فناپ مخابرات به بندر امام خمینی، صبانت در بابل، توسعه ارتباطات پایه در قرچک، هایوب در گرگان. و پیشگامان در چارک بندر متعهد به ایجاد و توسعه فیبر نوری هستند.
تحریریه ICTNN شبکه خبری