به گزارش خبرنگار اقتصادی ICTNN، «سیدستار هاشمی» امروز (سه شنبه) در پنجمین رویداد «هفته دیجیتال ایران» در نشستی با عنوان «توسعه شبکه فیبر نوری، نارضایتی در کمین شبکه اینترنتی» افزود: سوالی مطرح شده است. به ما در سه ماه گذشته آیا سیاست توسعه فیبر نوری دنبال خواهد شد یا خیر؟ درست است که باید تکلیف خود را با این پروژه بزرگ ملی روشن کنیم.
وی بیان کرد: ما علاوه بر تکلیف قانونی به بحث فیبر نوری نیز معتقدیم و این موضوع در دستور کار دولت چهاردهم قرار خواهد گرفت. البته ممکن است در روش اجرا تغییراتی ایجاد شود.
وزیر ارتباطات ادامه داد: در پیشرفت هر پروژه ای به ناچار این تغییرات رخ می دهد و اصول مدیریت نیز همین را می گوید. طرح بر اساس طرح اجرا شده و ممکن است بازنگری شود. واقعیت این است که نسبت ترافیکی که داریم 30 به 70 به نفع موبایل است در حالی که در دنیا برعکس است و نشان دهنده این است که باید زیرساخت اینترنت ثابت را تقویت کنیم.
وی گفت: موضوع بعدی تعداد مشترکان تلفن همراه است که 110 میلیون کاربر هستند. این در حالی است که مشترکین ثابت و فعال ما اندکی بیش از 11 میلیون کاربر هستند. بر اساس آخرین گزارش، کمتر از پنج درصد از این مشترکین ثابت دارای اینترنت فیبر نوری هستند.
هاشمی تصریح کرد: آمارهای جهانی نشان می دهد فیبر نوری در کشورهای دیگر حداقل 30 درصد اتصال دارد در حالی که آمار ما کمتر از این است. یکی از بندهای برنامه ای که به مجلس ارائه کردیم در مورد محتوا بود. ما باید از این موضوع برای توسعه اینترنت ثابت و فیبر نوری حمایت کنیم.
وی افزود: این موضوع در دستور کار ما قرار دارد تا بتوانیم اقتصاد محتوایی ایجاد کنیم و اگر اقتصاد نداشته باشد پیشرفت نمی کند.
این عضو کابینه دولت چهاردهم تاکید کرد: منابع قابل توجهی در توسعه اینترنت ثابت و فیبر نوری برای منازل و مشاغل در نظر گرفته ایم. در کنار دید مبتنی بر پوشش، مطالعه بازار نیز باید در نظر گرفته شود.
وی بیان کرد: باید توجه داشت که منابع مالی و انسانی و از همه مهمتر منابع زمانی بسیار محدود است. امروزه نیز شاهد استفاده از انرژی زیادی هستیم که دلیل اصلی آن مبارزه با تکنولوژی است. مبارزه با تکنولوژی ظرفیت های موجود را از بین می برد و یکی از مهم ترین ظرفیت ها زمان است.
هاشمی خاطرنشان کرد: در فضای توسعه ارتباطات ثابت باید به بررسی بازار توجه کرد و این نگاه قطعا مخالفانی دارد که باید بررسی شود.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: خدماتی که ارائه می کنیم باید در لایه های بالایی کیفیت داشته باشد. آیا به این موضوع فکر شده است؟ اگر این سرویس باز شود و مردم آنچه را که ما به آنها وعده داده بودیم نبینند، علیه خودش می شود.
وی افزود: جلب رضایت مردم مورد تاکید رئیس جمهور است، اگر برای افتتاح خدمت با مردم توافق کردیم باید انجام دهیم. اگر تجهیزات وجود ندارد یا نمی توانیم آن را تولید کنیم، باید تجهیزات را وارد کنیم.
هاشمی تصریح کرد: خط قرمز ما در پروژه فیبر نوری و توسعه ارتباطات ثابت اظهارات کذب است.
در این جلسه حمید فتاحی معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، صادق عباسی شاهکوه مشاور وزیر ارتباطات و مجری طرح ملی فیبر نوری، مهدی روحانی نژاد معاون سازمان تنظیم مقررات و توسعه راهبردی و تعدادی از مدیران اپراتورهای ثابت و همراه در کشور. حضور داشتند
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات