به گزارش خبرنگار ICTNN، هوش مصنوعی بخشی از علوم کامپیوتر است که در آن ماشینهایی مانند رایانهها برای انجام کارهایی برنامهریزی میشوند که معمولاً نیازمند استفاده از هوش انسانی هستند، مانند یادگیری، تشخیص الگو، استدلال، درک زبان و … حل مشکل
هوش مصنوعی به ماشینها «هوش» میدهد تا مانند انسانها فکر و عمل کنند. این هوش به آنها اجازه می دهد تا کارهایی مانند تشخیص چهره، ترجمه زبان و رانندگی مستقل را انجام دهند.
به طور کلی هدف از هوش مصنوعی خودکارسازی وظایف، بهبود کارایی و حل مسائل پیچیده یا به عبارتی هدف هوش مصنوعی آسانتر و موثرتر کردن زندگی انسان است. این کار را با خودکار کردن وظایف پیچیده و زمانبر، بهبود دقت و کارایی فرآیندها و کمک به تصمیمگیری بهتر و سریعتر انجام میدهد.
هوش مصنوعی علاوه بر کاربردهای عملی در صنایع مختلف مانند پزشکی، تجاری و تولیدی، در سرگرمی نیز استفاده می شود تا تجربیات غنی و تعاملی را برای کاربران به ارمغان بیاورد. به طور کلی، هدف هوش مصنوعی ایجاد شبکههایی است که میتوانند وظایف مختلف را به طور خودکار با هوش انسانمانند انجام دهند و زندگی را آسانتر کنند و به بهبود جوامع کمک کنند.
آینده متعلق به اقتصاد دیجیتال است و باید در راستای تحقق اهداف اقتصاد دیجیتال که یکی از زمینه های توسعه اقتصاد دیجیتال است گام برداشت تا به پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی توجه شود. و موفقیت در این بخش منوط به تقویت زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات است که هم اکنون اپراتور تلفن همراه با سرمایه گذاری 120 میلیارد ریالی در استان سمنان در این راستا پیش رفته است.
از پیشرفت های سمنان در زمینه هوش مصنوعی می توان به طراحی و اجرا اشاره کرد سامانه «پشتیبانی تصمیم پزشکی» مبتنی بر هوش مصنوعی وی به ثبت و تجزیه و تحلیل داده های اعمال لیتوتریپسی خارج از بدن برای اولین بار در کشور در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان اشاره کرد.
بی شک تقویت زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات و افزایش سرعت اینترنت در پیشرفت چشمگیر استان سمنان در حوزه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال موثر است.
سرمایه گذاری 120 میلیارد ریالی در فاز اول طرح بهبود اینترنت همراه
مدیر مخابرات استان سمنان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ICTNN گفت: نخستین طرح ارتقای فناوری تلفن همراه با فناوری TD-LTE با سرمایه گذاری 120 میلیارد ریال در این استان راه اندازی شد.
مجید دارایی افزود: فناوری TD-LTE در چهار سایت BTS اپراتور همراه اول استان سمنان با هزینه اعتباری بیش از 120 میلیارد ریال برای ارتقای اینترنت همراه از نسل چهارم (4G) به (4.5G) نصب شد.
وی ادامه داد: با توجه به گسترش خدمات مختلف تحت وب از جمله شبکه های اجتماعی، تلویزیون اینترنتی و بازی های آنلاین و افزایش نیاز به اتصال به اینترنت پرسرعت، اولین طرح سایت TD-LTE در مهاجر و مهر راه اندازی شد. 2 شهرک، شهر سمنان، شهر بسطام. شهرک صنعتی شاهرود و علی آباد شهرستان گرمسار راه اندازی شد.
مدیرکل مخابرات استان سمنان با اشاره به اینکه اینترنت پرسرعت بی سیم نسل 4.5 ثابت (TD-LTE) جدیدترین نسل اینترنت است، گفت: این سرویس یکی از بهترین انتخاب ها برای رفع نیازهای اینترنتی منازل، موسسات و سازمان هایی که به هر دلیلی تلفن ثابت ندارد.
دارایی تصریح کرد: پهنای باند بالا و پایداری سرویس در بارگذاری و دانلود، امکان خرید بسته های متنوع و مقرون به صرفه از جمله مزایای طرح ارتقای فناوری همراه اول با فناوری TD-LTE برای مشترکین این شرکت است.
مدیر مخابرات استان سمنان گفت: این امکانات به زودی در نقاط مختلف استان نصب و به بهره برداری می رسد.
سمنان که به دارالمرحمه معروف است با نزدیک به 97500 کیلومتر مربع وسعت یکی از استان های بزرگ ایران است و با 9/5 درصد از مساحت کل کشور هفتمین استان محسوب می شود. ایران
تحقق چشم انداز تبدیل شدن سمنان به پایتخت هوش مصنوعی کشور با توجه به زیرساخت هایی که در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد و رشته های تحصیلی متنوع و مرتبط ارائه شده در دانشگاه های این استان دور از انتظار نیست. و رسیدن سمنان به جایگاه شایسته خود بر اساس توانمندی ها و ظرفیت ها نیازمند توجه بیشتر در تامین زیرساخت ها و پشتکار، پیگیری و همراهی دستگاه های اجرایی و در عین حال شهروندان است. و شرکت های خصوصی نیز باید در کار باشند.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات