با توجه به آخرین اظهارات مسئولان و صحبت های رئیس جمهور در خصوص مطالبات مردمی و بحث های اینترنتی، این موضوع با جدیت پیگیری می شود و با نظر کارشناسی نیز پیش گویی هایی صورت می گیرد که باید در فضایی عجولانه از آن پرهیز کرد.
به گزارش ICTNN، چندی پیش اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم به ریاست مسعود مزکیان برگزار شد. رئیس جمهور در بخشی از سخنان خود بحث فروش فیلترشکن توسط عده ای سودجو را مطرح کرد و گفت: عده ای با فروش فیلترشکن درآمد میلیاردی دارند که به صلاح کشور ما نیست و دستور داد این موضوع دقت شود و به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است. و تصمیم مقتضی در این مورد و به طور کلی در زمینه های غلبه چنین مواردی اتخاذ شود.
چند روز پس از این جلسه، سید ستار هاشمی – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – در حاشیه افتتاحیه هفته جهانی فضا در پاسخ به اینکه انتظار می رفت در جلسه شورای عالی موضوع رفع فیلترینگ مطرح شود. فضای مجازی اما بحث فیلترشکن ها و نحوه برخورد با آنها مطرح شد. گفت: رئیس جمهور در جلسه شورای عالی فضای مجازی دستور ارزیابی و گزارش وضعیت موجود را صادر کرد. رئیس جمهور در این دیدار کیفیت ارتباطات را در ارزیابی وضعیت موجود و چالش های پیش روی ما مورد تاکید قرار داد اما شاید کمتر تبلیغاتی صورت گرفت.
هاشمی افزود: رئیس جمهور دستور داد وضعیت فعلی فیلترینگ ارزیابی و گزارش شود، اما مطالبه جمعی مربوط به حوزه فیلترشکن ها نیز بود که امروز باعث آلودگی شبکه ملی اطلاعات شد.
علت کندی اینترنت در کشور چه بود؟
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز دلیل کندی این روند را تشریح کرد. روزهای اینترنت در داخل کشور توضیحاتی ارائه کرد. به گفته وی، شرایط فعلی باعث افزایش حجم تولید محتوا شده است که منجر به اختلال در شبکه اینترنت در سطح جهان شده است. البته وزارت ارتباطات با ایجاد شبکه سعی در شناسایی گلوگاه های زیرساخت شبکه دارد. کارگروهی که مسئول مطالعه و نظارت بر کیفیت شبکه است. ما نتایج خوبی به دست آورده ایم که به زودی آن را علنی خواهیم کرد. از نظر ما کیفیت شبکه خوب نیست و مطمئناً به دنبال بهبود آن هستیم.
باز شدن در فیلترینگ با دید کارشناسی انجام می شود
تداوم بحث فیلترینگ و رفع محدودیت ها یکی از موضوعاتی است که رئیس جمهور و دیگر مسئولان از ابتدای دولت چهاردهم مطرح کردند. اما از زمانی که دولت جدید از چندی پیش شروع به کار کرد، انتظاراتی در این زمینه وجود دارد و اخیراً مسئولان گزارش هایی از آخرین وضعیت نظارت بر رفع فیلترینگ ارائه کردند.
وزیر ارتباطات در این زمینه توضیح داد که طبیعتاً و قطعاً سخنان رئیس جمهور را در خصوص مطالبات مردم و صحبت هایی که در حوزه اینترنت انجام داد، با جدیت دنبال کردند و همچنین به ما گفتند که مأموریتی داریم و کار کارشناسی ما نیز در این زمینه انجام می شود.
وی افزود: بنابراین دهانه ها این اتفاق خواهد افتاد اما با نگاه متخصص. در این فضا باید از فضای شتابزده افراد غیرمتخصص پرهیز کرد. بنابراین با توجه به قولی که آقای رئیس جمهور در این زمینه داده اند و ما به آن احترام می گذاریم، قطعا افتتاحیه انجام می شود، اما از نظر کارشناسی این یک درخواست عمومی است. موضوعی که روز بعد در حاشیه جلسه به آن پرداخت شورای دولتی او دوباره در مورد آن صحبت کرد. وی تاکید کرد که در آینده نزدیک به جمع بندی مناسب می رسند و خبرهای خوبی را در این زمینه به مردم اعلام می کنند.
ضرورت همکاری بخش خصوصی برای پیشبرد اهداف از دیگر موضوعات مورد بحث وزیر ارتباطات در هفته گذشته بود. در جلسه ای که در ابتدای هفته برگزار شد وزارت ارتباطات این مراسم با حضور اعضای اتحادیه مخابرات ایران، مرکز ماهنگی فاوا، اتحادیه مشاوران، اتحادیه افتا و … برگزار شد. اعلام شد برای افزایش حجم اقتصاد حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، جذب سرمایه ضروری است و این امر بدون پیش نیاز امکان پذیر نیست.
همچنین امید است که با همکاری همه فعالان بخش خصوصی در صنعت مخابرات، بسترهای بهبود وضعیت بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشورها ایجاد شود.
اتصال تمام روستاهای بالای 20 خانوار به شبکه ارتباطی در اولویت است
با نزدیک شدن به پایان هفته، سید ستار هاشمی – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – پذیرای اعضای کمیسیون صنایع شورای اسلامی شد. به گفته وی، دولت الکترونیک زمانی به طور کامل محقق می شود که مردم دیگر نیازی به مراجعه به دستگاه های اجرایی و ارائه مدارک نداشته باشند، گفت: این موضوع به طور جدی در دستور کار وزارت ارتباطات است که در نهایت منجر به اجرای « قانون پایداری» نیز خواهد بود.
هاشمی هم وصل می کند روستاها عدم ارتباط و ارتقای کیفیت ارتباطات در روستاهای متصل از اولویت های وزارت ارتباطات در دوره جدید است.
خبر مهم دیگری که در این هفته منتشر شد، ممنوعیت آن است تماس تلفنی تبلیغاتی highlighted کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات آیین نامه ای را برای ارائه خدمات محتوای صوتی تبلیغاتی با ارزش افزوده تعیین کرده است که بر اساس آن ارائه خدمات محتوای صوتی تبلیغاتی با ارزش افزوده ممنوع است.
در این مصوبه، رگولاتور محتوای صوتی تبلیغاتی ارزش افزوده را به این صورت تعریف کرده است: محتوای صوتی ارسال شده به صورت خودکار یا غیر خودکار توسط مشترک یک دارنده مجوز به منظور تبلیغ محصول برای مشترکین دارنده مجوز یا سایر دارندگان مجوز. .
انتصاب مدیرعامل جدید Société Nationale des Postes و افزایش ترافیک پستی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز دوشنبه طی حکمی محمد احمدی را به عنوان معاون وزیر و رئیس هیات مدیره منصوب کرد. مدیر عامل شرکت پست ملی ایران نامگذاری شد. وی دارای مدرک دکترای مدیریت بازرگانی از دانشگاه تربیت مدرس است و پیش از آن مسئولیت هایی همچون معاونت فنی و بازرگانی شرکت ملی پست، معاونت و دفتر روابط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیریت آموزشی را بر عهده داشته است. و امور دانشجویی در دانشکده پست و مخابرات.
وی در همین راستا به مناسبت روز جهانی پست در تشریح عملکرد این شرکت گفت: در 6 ماهه اول سال جاری ترافیک مرسولات پستی 15 درصد افزایش یافت، البته این آمار در حوزه مرسولات پستی بالای 20 درصد بود.
احمدی با اشاره به اینکه 700 تا 750 هزار بسته در سراسر کشور توزیع می شود، گفت: حدود 6 هزار نفر در مناطق شهری و حدود 4 هزار نفر در مناطق روستایی وظیفه توزیع این بسته ها را بر عهده دارند.
مهلت تعیین شده از سوی عارف برای تدوین اساسنامه ستاد امنیت سایبری
یک جلسه در خصوص تشکیل ستاد هماهنگی توسعه و امنیت فضای مجازی به ریاست معاون اول رئیس جمهور صورت گرفت و سازوکارهای تشکیل این ستاد به منظور هماهنگی مورد بحث، بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت. و تقسیم کار ملی در حوزه امنیت و توسعه فضای مجازی.
محمدرضا عارف با تاکید بر اهمیت فضای مجازی و مزیت های کشور در علم و فناوری، کسب و کارهای دانش بنیان، نرم افزارها و فناوری های پیشرفته و جوانان تحصیل کرده، نخبه و با انگیزه، تاکید کرد: فضای مجازی تهدید نیست بلکه فرصت است. برای توسعه کلی کشور مبتنی بر اقتصاد دیجیتال و توسعه و امنیت فضای مجازی باید با هم تلفیق شود.
عارف تشکیل ستادی منسجم با ضمانت اجرایی بالا برای اجرای سیاست ها و دستورات در حوزه امنیت و توسعه فضای مجازی را یکی از اهداف مهم تشکیل این منطقه عمومی و با توجه به پیشرفت های صورت گرفته یک ضرورت اساسی عنوان کرد. . تحولات سالهای اخیر در جهان اعلام کرد: پس از تدوین اساسنامه و سازوکارهای این ستاد، از انجمنها و شخصیتهای علمی بهویژه فعالان بخش خصوصی در حوزه امنیت سایبری برای ارائه راهکارها و پیشنهادات دعوت به عمل آید. از این رو معاون اول رئیس جمهور دستور داد ظرف سه هفته آینده و با همکاری وزارتخانه ها، انجمن ها و نهادهای دولتی، حکومتی، امنیتی و دفاعی، پیش نویس سازوکار و اساسنامه ستاد امنیت سایبری و هماهنگی توسعه با ایجاد دبیرخانه این کرسی در معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، با حضور وزرای ذیربط و با ریاست و نظارت رئیس جمهور به عنوان عالی ترین مقام اجرایی کشور در راستای اجرای دستورالعمل ها و فضای مجازی تدوین شود. سیاست ها
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات