سید ستار هاشمی در یازدهمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات بر ضرورت هم افزایی در توسعه هوش مصنوعی در کشور تاکید کرد و تاکید کرد که باید بسته به نیاز به سمت نهادینه شدن هوش مصنوعی در کشور حرکت کنیم.
به گزارش ICTNN، سید ستار هاشمی – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – در افتتاحیه یازدهمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات که ظهر امروز (چهارشنبه) در پژوهشگاه ارتباطات برگزار شد، از توجه برگزارکنندگان این مراسم به مصنوعی قدردانی کرد. فن آوری ها هوشمندی گفت: امروزه شرکتهای بدون هوش معنای مصنوعی پیدا نمیکنند و زمانی که این فناوری در اختیار آنها باشد ارزش افزوده ایجاد میکند و ضمن کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری موجب جلب رضایت ذینفعان میشود.
وی ابراز امیدواری کرد که این چشم انداز ویژه در بحث پروژه های وزارت ارتباطات عملیاتی و قابل استفاده باشد.
هاشمی چشم انداز نظری در این حوزه را خوب اما ناکافی دانست و با اشاره به نیازها و ضرورت های کشور تاکید کرد که باید در راستای نهادینه سازی استفاده از هوش مصنوعی متناسب با این نیازها گام برداریم.
اقدامات جزیره کمکی به حل مشکل نمی کند
وی در نشست اندیشمندان و فعالان این حوزه، تاکید مقام معظم رهبری بر استفاده از هوش مصنوعی را مورد تاکید قرار داد و نسبت به اقدامات منفرد در این حوزه ابراز نگرانی کرد و اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که جای توجه ویژه دارد. در بحث هوش مصنوعی در کشور هم افزایی وجود دارد.
وزیر ارتباطات حوزه زیرساخت را یکی از حوزه های نیازمند هم افزایی دانست و تاکید کرد: اقدامات مجزا کمکی به حل مشکل نمی کند و باید محوریت و وحدت فرماندهی مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اهمیت داده ها و حاکمیت داده ها در همه دولت ها، قدرت داده ها را یکی از دلایل عدم واگذاری داده ها توسط سازمان ها دانست و افزود: حفظ حریم خصوصی داده ها موضوع مهم تری در این حوزه محسوب می شود که باید اطمینان حاصل شود که عدم افشای اطلاعات شخصی باید در نظر گرفته شود.
وزیر ارتباطات، سرمایه ارزشمند نیروی انسانی پژوهشگاه ارتباطات را مورد تاکید قرار داد و خواستار تلاش برای رفع مشکلات کشور شد.
هاشمی با اشاره به دیدار هفته گذشته خود با تعدادی از داوطلبان برتر کنکور و تعهدی که به این افراد برای استفاده از توانمندی های پژوهشکده ارتباطات داده شد، از مدیران این پژوهشگاه خواست تا برنامه هایی به عنوان ماموریت داشته باشند تا این وعده محقق شود. به زمین نیفتد
هاشمی تاکید کرد: باید تلاش شود تا ظرفیت های آزمایشگاهی و زیرساختی این پژوهشکده در سراسر کشور گسترش یابد.
وزیر ارتباطات جهت فعالیت این دوره از پژوهشکده ارتباطات را با موضوع هوش مصنوعی اعلام و تصریح کرد: ترجیحاً چنین برنامه هایی با حضور مدیران کسب و کار در خود صنایع برگزار شود تا بتوانیم داشته باشیم. نتایج عملیاتی این جلسات، علاوه بر آن شرکتهای دانش بنیان میتوانند ایدهها و خلاقیتهای خود را پیاده کنند و به ماندن در کشور تشویق شوند.
هاشمی تاکید کرد: این اقدامات به افزایش پای اقتصاد دیجیتال که وظیفه وزارت ارتباطات در برنامه هفتم توسعه است، کمک می کند.
سید محمد رضوی زاده رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در خصوص تاریخچه این مراسم و موضوعاتی که در دو روز برگزاری آن در این نشست مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت و مشکلاتی که برای ایشان وجود دارد گفت و گو کرد. عدم توجه به پژوهش را یکی از مهمترین دلایل ذکر کرد.
بر اساس این گزارش، وزیر ارتباطات در پایان این مراسم از تمبر یادبود یازدهمین سمپوزیوم مخابرات رونمایی کرد.
ICTNN
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات