محرم غیاثوند مدیر گروه ساخت ماهواره چمران 1 در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ICTNN گفت: برای این منظور ابتدا ماهواره به سمت هدف فرضی نشانه رفت و در حالت چرخشی قرار گرفت و خوشبختانه ماهواره توانست الگوریتم های دینامیک پرواز را به درستی اجرا کنید و نشانه گیری صحیح به سمت هدف اتفاق افتاد.
وی تاکید کرد: با توجه به شلوغی مدار ماهواره چمران 1، مانور مداری با دقت بالا و مدیریت شده انجام شد تا از بروز حوادث احتمالی جلوگیری شود.
غیاثوند خاطرنشان کرد: خوشبختانه ماهواره چمران 1 توانست مانورهای پیش بینی شده را با دقت و موفقیت انجام دهد. بر اساس اطلاعات دریافتی از ماهواره، ارتفاع اولیه ماهواره در اولین لحظه تزریق حدود 550 کیلومتر بوده و ارتفاع فعلی ماهواره به حدود 540 کیلومتر رسیده است که به طور کلی شاهد 10 کیلومتری هستیم. کیلومتر مانور کاهش ارتفاع و مانور تغییر فاز 10 درجه در ماهواره.
وی گفت: با توجه به قابلیت های پیش بینی شده ماهواره چمران 1، علاوه بر امکان انجام مانورهای مداری متعدد در طول عمر ماهواره، امکان استفاده از ماهواره به عنوان سکوی آزمایشگاهی در مدار برای محققان فضایی نیز فراهم خواهد شد. .
به گزارش ICTNN، ماهواره تحقیقاتی چمران 1 صبح شنبه 24 شهریور ماه توسط ماهواره قائم 100 پرتاب و با موفقیت در مدار 550 کیلومتری قرار گرفت.
ماهواره تحقیقاتی چمران 1 توسط گروه فضایی صنایع الکترونیک ایران (سایران) با همکاری و مشارکت پژوهشگاه هوافضا و شرکت های خصوصی دانش بانیان طراحی و ساخته شد.
این ماهواره حدود 60 کیلوگرم وزن دارد و ماموریت اصلی آن آزمایش سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری برای اثبات فناوری مانور مداری در ارتفاع و فاز است.
ارزیابی زیرسیستم پیشران گاز سرد در سامانههای فضایی و عملکرد زیرسیستمهای ناوبری و کنترل موقعیت، از مأموریتهای فرعی ماهواره چمران 1 محسوب میشود.
ماهواره سوخت جامد قائم 100 که توسط متخصصان نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طراحی و ساخته شده بود، توانست در دومین عملیات مداری خود، ماهواره چمران 1 را با موفقیت به گردش درآورد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات