“رضا خلیلی” وی امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ICTNN، در خصوص گلایه برخی کاربران از کندی روند درخواست اینترنت فیبر نوری، افزود: موضوع ارائه خدمات فیبر نوری بسیار مهم است و هر اپراتور باید به این سامانه مراجعه کند. خانه مشترک تا حد امکان کمتر و تا حد ممکن مزاحم مشترک شود. مراحل را طی کنید و به طور مشترک خدمات را ارائه دهید.
وی گفت: فیبر نوری نسبت به سایر سرویس های اینترنتی تفاوت هایی دارد که باعث می شود روند کار کمی کندتر شود. در اینترنت فیبر نوری کابل کشی جدید باید در خارج از منزل، داخل ساختمان و داخل منزل انجام شود که این امر باعث افزایش مراجعه به محل سکونت متقاضی می شود.
این مسئول تصریح کرد: هدف شرکت مخابرات این است که کار را با کمترین بازدید و مزاحمت برای مشتری پیش ببرد و در صورت وجود مانعی در این مسیر بتواند آن را برطرف کند.
خلیلی با بیان اینکه تیم های نظارتی بر این روند نظارت دارند، خاطرنشان کرد: افزایش تقاضا برای دریافت فیبر نوری ممکن است در گذشته مشکلاتی را ایجاد کرده باشد اما اکنون این موضوع به عنوان یکی از موضوعات اصلی در سطح شرکت با حضور شرکت ها در حال پیگیری است. مدیر عامل به منظور رفع چالش ها.
معاون شبکه شرکت مخابرات تصریح کرد: یکی از موضوعات کلیدی در شرکت مخابرات به همین بحث مربوط می شود تا این قسمت از کار که چالش برانگیزترین قسمت واگذاری اینترنت فیبر نوری است با حداکثر رضایت مشتری و کمترین تعداد مراجعات.
خلیلی با توجه به همکاری شهرداری برای توسعه فیبر نوری و اینکه برخی از کابل های فیبر به جای حفر در زمین در هوا کشیده می شوند، افزود: در فعالیت های شهری شهرداری یکی از نهادهای تاثیرگذار است که اگر در بحث کابل کشی و اجرای فیبر نوری، همکاری یا عدم همکاری دستگاه ها نمونه بارز آن است که کار را به راحتی انجام می دهد.
وی تاکید کرد: با توجه به زیرساخت های انجام شده در سال های گذشته توسط مخابرات در پروژه “نجما”، اکنون وضعیت تهران بد نیست، شرکت مخابرات ایران بیش از 800 هزار خانوار در تهران را تحت پوشش دارد و آنها می توانند فیبر نوری را درخواست کنند، اما اپراتورهای دیگر نمی توانند اینقدر در شهر فعال باشند.
این مسئول با بیان اینکه اجرای فیبر نوری در شهرهای بزرگ به ویژه پایتخت نسبت به شهرهای دیگر چالش برانگیزتر است، گفت: در شهرهای کوچک کار روانتر است، اما هر چه شهر بزرگتر باشد، چالش ها بیشتر می شود.
وی درباره سرعت اینترنت که بر اساس فیبر نوری در اختیار مشترک قرار می گیرد، افزود: فیبر نوری از نظر سرعت می تواند تا یک گیگ سرعت را به مشتری تحویل دهد. در گذشته به دلیل سیاست های بخش تجاری محدودیت سرعت وجود داشت که ارائه را به 300 مگابیت در ثانیه محدود می کرد، اما اکنون تا 1000 مگابیت در ثانیه (یک گیگ) نیز در دسترس است.
خلیلی افزود: ممکن است قیمت فیبر نوری از نظر مبلغی که مشتری میپردازد ارزانتر شود، اما چیزی که ارزانتر شده این است که مشترک یک عدد برای اینترنت با یک عدد میپرداخت. سرعت 20 مگابیت اما الان برای دریافت اینترنت با سرعت 200 مگابیت که 10 برابر سرعت قبلی است 2 برابر پرداخت می شود نه 10 برابر. شاید مشترک این تفاوت را زیاد احساس نکند اما واقعیت این است که در فیبر نوری سرویس با سرعت و کیفیت 10 برابر ارائه می شود و قیمت آن شاید 2 برابر باشد.
تیم تحرریه شبکه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات